Strona 126 z 190 PierwszyPierwszy ... 2676116124125126127128136176 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 251 do 1 260 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A może możliwość SD ? Podwójne gniazdo ? Co za sens by był pakowania w 400D CF , 40D SD ... mi się wydaje, że jak ma być SD to już SD/CF i to samo w nowym 5D ...

Canon od zawsze dawał CF i musi się liczyć z tym, że większość userów Canona ma już zakupione CFy , sprzedawać tego to nijak bo za grosze ... Równie dobrze mogliby dać inne mocowanie szkieł w 40D ... co za sens ?
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    No to nowe ploty:

40D=10Mp, anti dust, new display, 5fps, 9+2 AF points, 100-1600+H, EF-S, crop 1.6, SD, new viewfinder, DIGICIII, option: Wifi grip
    Wreszcie coś dla mnie optymistycznego. Jeśli to będzie rzeczywiście taka kicha to przynajmniej nie będzie mnie korcić zamiana mojego 30D na nowy model

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Wreszcie coś dla mnie optymistycznego. Jeśli to będzie rzeczywiście taka kicha to przynajmniej nie będzie mnie korcić zamiana mojego 30D na nowy model
    Tylko trzeba sobie zadać pytanie ile w tej plotce jest prawdy ?:-)

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli takie są nowości Canona (zwłaszcza 40D), to to będzie "Conon". Eh...
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    - AD na co mi to jak trudniejsze brudy i tak trzeba szorowac/gruszkowac.
    Marketing

- nowy wyswietlacz...hmm ten z 30d chyba nie jest za stary wiec nie widze powodu do tak szybkiej zmiany, no moze bardziej energooszczedny?
    Nie wiadomo może OLED. Może większy???

- przy af-ie znow w punkty sie bawia... zamiast zrobic cos porownywalnego do nikona...
    Nie mogą dać bo crop nie ten . Ten AF z 5D by wystarczył.

- SD ehh...
    W sumie dziwne ale może być. Przynajmniej moja ślubna nie będzie mi podbierać kart .

- nowy wizjer, no no ciekawe co wymysla, baardzo chcialbym linie podzialu, zeby nie rownac horyzontu do punktow AF
    Nie wiem co tu można poprawić przy tej wielkości lustra no chyba, że przerobią to dokumentnie - w co akurat w przypadku canona bardzo wątpię.

- DIGICIII poprzedni sie wyrania w duzo wyzszych modelach wiec tez nie widze potrzeby.
    Może chodzi o większy bufor w RAW-ach - byłoby bardzo przyjemnie .

No i na koniec Jak w moim przypadku, 20d trzyma sie dobrze i tylko 2 Mpix mniej wiec chyba dalej nie bedzie update'u, niech ze w koncu wepchna tego FF-a w cos za 6000, bo tak to mimo wszytsko nie wielkie roznice...
    Jak dla mnie to by mogli spokojnie zostawić te 8 MPx.
    Canon w tym roku jest bardzo tajemniczy. Podobno nie dawali zbyt dużo sprzętu do testów w związku z tym może być bardzo mało wiarygodnych przecieków.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 01-02-2007 o 18:52
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

...podobno d70(nie mowiac o d200, d80) ma lepszy AF od 5d szczegolnie w gorszym swietle A jezeli chodzi o wizjer, to przy cropie w N lepiej widac, porownywalem ze swoim 20d i naprawde jest duuuza roznica i chyba nie choodzi tu o ta 0,1x roznice w cropie.

No ja bym chcial ze 12 Mpix, zawsze to wygodniej kadrowac, za to szybkostrzelnosc do niczego mi nie potrzebna
    Z tym Oledem mozesz miec racje podobno mniej pradu to wysysa, a co do wielkosci to chyba troche miejsca moze juz braknac dla reki po prawej stronie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    A może możliwość SD ? Podwójne gniazdo ?
    Masz racje. CF/SD

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Ja przepraszam, ale jaka "kicha"?
    Przeciez te specs to dokladnie to, czego wiekszosc sie spodziewa...
    Przeciez nie wloza tam AF z 1D ani wiecej MP... Ja to jest kicha, to
    poczekaj na nowy 1D MkIII - 12MP, FF, 8fps...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

...podobno d70(nie mowiac o d200, d80) ma lepszy AF od 5d szczegolnie w gorszym swietle A jezeli chodzi o wizjer, to przy cropie w N lepiej widac, porownywalem ze swoim 20d i naprawde jest duuuza roznica i chyba nie choodzi tu o ta 0,1x roznice w cropie.
    Wiesz to porównaj sobie wielkość lustra np. w D50 i 350D lub nawet w 30-tce. Przecież lustro w D50 jest niewiele mniejsze niż w korpusach pełnoklatkowych. Przynajmniej tak jest w przypadku 50E. Natomiast w D80 jest już mniejsze i wizjer wcale nie jest znów taki jasny. Owszem bardzo ładny obraz (lepszy niż w 30D) ale na moje oko ciemniejszy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Ja przepraszam, ale jaka "kicha"?
    Przeciez te specs to dokladnie to, czego wiekszosc sie spodziewa...
    Przeciez nie wloza tam AF z 1D ani wiecej MP... Ja to jest kicha, to
    poczekaj na nowy 1D MkIII - 12MP, FF, 8fps...
    Kicha bo:
    - AF nie taki jak w 5D
    - brak AutoISO

Fajnie że nowy wizjer, mam nadzieję że będzie podobny jak w D200 ale tak samo jasny i kontrastowy jak w 30D.
    Nowy wyświetlacz to zbędny bajer, lepiej niech popracują nad wyświetlaniem obrazu na tym co jest teraz bo powiększenia jakieś nieostre wychodzą.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Znalazłem na włoskim forum Canona:

Canon EOS 1D Mark III: 12Mp, x1.2 and DIGIC III, 8,5fps and raw until 25 every, dust removals and length grip crisis possible (grip détachable en kit French expressions are like this), SD+CF and Wifi. (2007 January) - 3000Eur
    AF improve, photometry improvements and iso3200 picture qualities the improvements and jpg picture quality improvements become accomplished plentifully: The d it appears to be being an efficiency improvement which [cik] 3 is common.

- Canon EOS 40D 10Mp, x1.6 and DIGIC III and 5fps, dust removal, ISO de 100 a 3200, AF side strongs-point extend or the improvement of AF efficiencies is forecast (PMA 2007 April) - 1200Eur

Strona 126 z 190 PierwszyPierwszy ... 2676116124125126127128136176 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów