No ten odkurzacz to jest coś nowego. Marketingowo to działa świetnie. Sam słyszałem od wielu postronnych ludzi że wymieniali to jako zaletę (niezależnie czy rzeczywiście to coś daje czy nie).
Natomiast zgadzam się ze Snowboarderem, że canon już od dłuższego czasu śpi. I czas wreszcie wstawać. Pobódka
!!!!
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-01-2007 o 21:32
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dobre! :-)
Przeciez oni nie wiedza napewno, oni tylko marza...
Ale fajnie, ze juz wiedza ile wydadza na te marzenia
Mysle, ze wiekszosc czeka na wyimaginowany 3D, pewnie raczej
skonczy sie na czekaniu.
Druga spora grupa czeka na 40D, ci powinni byc happy.
Jest tez grupa czekajaca na 1Ds MkIII i 1D MkIII, ci raczej tez
powinni dostac to na co czekaja... Zobaczymy za miesiac.
Szkoda, ze kompletnie ucichlo o szklach. Te dwa nowe, nie wiesz
Jarek nic nowego o nich?
Tyle samo co oskarkowy tu napisal w tym watku. Czyli snowboarder ladnie to podsumowal a i ja swoje podsumowanie napisalem - jesli cos w oczekiwanej cenie i spelniajacego moje wymagania sie pojawi to pewnie kupie. Jesli nie to bedzie 1DMkIIN.
Co do szkiel to chcialbym jakies 20 1.8 nie L, o jakosci ok 50 1.4 czy 85 1.8 i rownie rozsadnej jak te szkla cenie. Bo jesli juz jakas 20tka L bedzie to pewnie w okolicach 6 tys zl lub lepiej.
Na tej stronie: http://www.bobatkins.com/photography...al/rumors.html jest link do wyników finansowych canona (w dziale aparatów min). I wynika z tego, że zarobki rosną, sprzedaż i produkcja jest co raz bardziej opłacalna (wzrost o ok. 54%). 30D i 400D sprzedają się świetnie. Cała sprzedaż w tym dziale im wzrosła o 20%. W ogóle wynika z tego, że są szczęśliwi. Pytanie tylko co z tego wynika dla nas. Czy znów nie będzie tak, że środkowy i dolny sektor sobie zostawią na później. A coś mi podpowiada że tak może być.
Ps. Tak z ciekawostek. Warto dodać że canon zanotował też wzrost sprzedaży apartów analogowych.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
juz kiedys pisalem o tym. ze takimi watkami jak ten tylko pogarszamy swoja sytuacje. Chcac wszystkie te puszki sloiki Canon tylko rece zaciera i cene trzyma, bo jak nie jeden napisal ze najwazniejsze to zdjecia robic wiec i tak czy tak kupimy..
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max