hehe... 1/4 to ja i bez IS-a ciagne z lapy jak musze. z IS-em oczekiwalbym kapke lepszej (i czestszej) ostrosci i mozliwosci wejscia w czasy 1/2~1s.
i oczywiscie, ze ludzie byliby poruszeni. kto powiedzial, ze tego bym nie chcial
aa... i mowiac szczerze, malo mnie w tym momencie obchodzi, ze pod lupka jakies tam detale tla bylyby lekko ruszone. na ekranie i w druku maloformatowym beda dostatecznie ostre. i chwatit!![]()
teoretycznie tak. w praktyce... jakos sie dajew tym wypadku jednak jestem za praktyka, chocby teoria twierdzila, ze sie nie da
dlugie szkla mnie osobiscie nie interesuja, dlatego o nich nie pisalemale bardzo szerokimi robie duzo i czesto i tutaj dodatkowe usztywnienie mialoby dla mnie duzo sensu. owszem, poruszenie ludzi jest nieuniknione i tutaj jedyna stabilizacja wymaga spojenia alkoholem lub nafaszerowania jakims olowiem
ale jesli IS-em wyciagne na dluuugim czasie tlo, to to juz jest bardzo duzo. nie mowiac o tym, ze na zdjeciach bez ludzi (lub z ich drugorzedna rola) bylaby to bezwarunkowo super sprawa