Strona 113 z 190 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 121 do 1 130 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to co to, kurcze, sredni format bedzie?
    Jeśli w ogóle jest się nad czym zastanawiać to możliwe, że Canon znów wsadził tam coś całkiem nowego. Tylko cOooo... ? Musiało to by być coś na prawdę ekstra żeby usprawiedliwić taką cenę. Toż przecież to jest drożej niż Mamya ZD !
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-01-2007 o 22:02
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Taka cena jest kosmiczna i raczej nie widzę dla niej usprawiedliwienia, bo gdyby dali taką maszynkę która usprawiedliwiła by tą cenę to różnica między nią a poprzedniczką musiała by być gigantyczna tylko po co wówczas wycofywać 1dsII?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaibatsu Zobacz posta
    (...)tylko po co wówczas wycofywać 1dsII?
    No to akurat proste żeby zrobić miejsce dla nowej wypasionej wersji 5D, być może z matrycą 16 Mpx.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

raczej widzę inny scenariusz 3D w cenie 1DsII a 5 będzie miała innego następcę, inaczej powstaje spora luka cenowa chyba że 40D podwindują do ceny 5-tki ;p

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaibatsu Zobacz posta
    raczej widzę inny scenariusz 3D w cenie 1DsII a 5 będzie miała innego następcę, inaczej powstaje spora luka cenowa chyba że 40D podwindują do ceny 5-tki ;p
    Pisząc nowa wypasiona wersja 5D miałem na myśli właśnie coś takiego jak mityczne 3D . Po prostu trudno orzec jak się to będzie nazywało.
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Canon nie wprowadza nowych modeli w cenie znaczaco wyzszej jak tych, ktore zastepuja, wiec ta cena IMHO jest z kosmosu tak samo prawdziwa jak 75% innych plot z cropem 1.3x w 40D na czele.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Canon nie wprowadza nowych modeli w cenie znaczaco wyzszej jak tych, ktore zastepuja,
    Ale ponoć nowa jedynka ma zastąpić oba dzisiejsze 1DIIN oraz 1DsII, więc jakby dodac cenę obu, to może by i tyle wyszło? ;-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Ale ponoć nowa jedynka ma zastąpić oba dzisiejsze 1DIIN oraz 1DsII, więc jakby dodac cenę obu, to może by i tyle wyszło? ;-)
    1D kosztuje niecale 4 tysiace dolcow. Jak myslisz? Ilu kupi sprzet 9 tysiecy drozej tylko dlatego ze ma jakies FF i mpix ktore mu kompletnie nie potrzebne w pracy? Za te pieniadze moze miec trzy 1DmkIIN. Takie tlumaczenia sa glupie. Dwa w jednym nie znaczy, ze cene tez mnozymy. Mimo wszystko dostajesz jeden (!) aparat.

Cena laczonego modelu moze byc co najwyzej pomiedzy obecnymi jedynkami, w granicach 5k$. A tak naprawde powinna byc w cenie obecnego 1DmkIIN. W innym wypadku obecni posiadacze szybszego i tanszego modelu zostaja na lodzie, a to Canonowi nie wyjdzie na dobre.

Te 13k euro moglo sie przysnic tylko jakiemus kiepskiemu trollowi futuryscie. Pucha w tej cenie nie zaistnieje na rynku jako zastepca obecnych modeli, bo nikt normalny tego nie kupi. Canon do tej pory nowszym modelom systematycznie obniza ceny w stosunku do poprzednikow, wiec takie ploty to imho kompletna bzdura.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Emocje coraz większe, z jednej strony czekamy na relację oskarkowego z drugiej cały czas snujemy domysły a Vitez już szykuje kasę.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Dopiero zaczyna Awatar mrSaint
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Emocje coraz większe, z jednej strony czekamy na relację oskarkowego z drugiej cały czas snujemy domysły a Vitez już szykuje kasę.
    A Ty co, narrator ??

Strona 113 z 190 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123163 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów