Strona 103 z 190 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113153 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 021 do 1 030 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DamianPa Zobacz posta
    Nie umieszczam swojej "produkcji" w internecie, bo oglądanie fotografii w palecie webowej to dla mnie żart
    Wiesz, żeby wyzwolić obrazki z palety webowej wymyślono użycie jotpegów.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    22MP może brzmieć o tyle sensownie, że na owym PMA w końcu zadebiutuje 645D Pentaksa z ceną dotychczasowego Mk II i matrycą 18MPxl (lub 22MPxl).
    Od 2003 roku nie mogą się z tą puszką wyjaić, cóż mam nadzieję że w końcu im się uda za co trzymam kciuki

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaibatsu Zobacz posta
    Ja na przykład widzę zastosowanie dla odbitek 4000x3000 w wysokiej rozdzielczości oglądanych z bliskiej odległości. Wolałbym jednak coś w rodzaju uszczelnionej jedynki niż nieporęcznego średniegoformatu do wykonania takiej fotografi Ktoś kto robił kiedyś zdjęcia na regatach, wyprawach wysokogórskich lub w innych trudnych warunkach napewno to zrozumie, a inni, zapewne by zabłysnąc swą "dojrzałością" będą w subtelny sposób mówić o moich skłonnościach seksualno sprzętowych
    Z tego co wiem, działa to jednak w drugą stronę. Im dalszą przebyłeś drogę, tym cięższy aparat jesteś gotów ze sobą zabrać. Niech przykładem będzie tutaj nieodżałowany Słoń, doskonały fotograf i taternik. Choć przez wiele lat wykonywał swe prace małoobrazkowymi canonami, w swe ostatnie wyprawy zabierał już 6x7. Któż to wie, czym fotografowałby za klika lat?
    Jarek

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ...a Uwe Steinmueller dziś (1/20/2007) na swojej stronce wystawił i 1Ds2 i 1D2 na sprzedaż...
    Oto co sam zainteresowany napisał na ten temat:
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=21739094

>Did anybody note this on http://www.outbackphoto.com: "For sale: our trusty used Canon 1Ds Mk. II + Canon 1D Mk. II". B&U Steinmüller are selling their current gear. I guess they have the new bodys already available for testing...

This has absolutely nothing to do with any rumors or information I would have. The 1DsII is for sale as I want it lighter with the 5D (have one and now need a second body). The 1D Mk. II is for sale because we hardly use high frame rates anymore.

As said this has nothing to do with these rumors. I am in the guessing game too and assume there will be a new high end body at PMA. No idea what it might be.
    Uwe
    blickwn

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta

Cytat Zamieszczone przez Babel Fish Translation
    Rumor, rumors. New Canon new series 1 and 200 1,8 IS
    writing by Oscar reixa
    Saturday, 20 of January of 2007

Dand moment are a rumor, but it seems quite clear that Canon will shortly present/display its new series of professional cameras.

It is spoken of which in February or at the most in March the new cameras appear, although some can be seen into the hands of photographers of test during the American SuperBowl next the 4 of February.

The cameras it seems that they will be totally new, counting on new design and functionalities, reason why they will not be mere versions existing Mark III of 1D and 1Ds Mark II.

Speech of versions Full Frame in both models, with resolutions of 22 and 12 MP and selectionable cut factor by the user like in Nikon D2X.

The cameras could go accompanied by a new version of objective 200 1,8, this time with stabilizer of image IS.

200 1,8 were elimando of the catalogue by Canon after giving many problems with their last cameras and are many the photographers who thus throw in lack an objective in range of Canon.
    ........?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

...A jeśli o to chodzi, to jestem w stanie założyć się o każde pieniądze, że kolega snowboarder oglądając wspomnianą przez niego odbitkę 3x4m z odległości pozwalającej objąć ją w całości wzrokiem nie odróżni 12MP z 5D od 16MP z 1Ds czy 39MP
    Nareszcie jeden głos rozsądku wśród tysięcy bzdetnych wypocin.
    ...z PO (nie mylić z platfusami obywatelskimi).
    A na dodatek ten fatalny brak wyczucia dla tzw. "poprawności politycznej" obowiązujacej tutaj.
    Oj nie pożyjesz Ty sobie na tym forum, nie pożyjesz :rolleyes:

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

praktyczna funkcja taki elektroniczny crop 2x kiedys w nikonie mi się przydał

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_k Zobacz posta
    praktyczna funkcja taki elektroniczny crop 2x kiedys w nikonie mi się przydał
    Bardzo mi się to podoba. Po za tym wtedy mam raw-y 6.8 MPx małe zgrabne, a nie jakieś potwory .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Z tego co wiem, działa to jednak w drugą stronę. Im dalszą przebyłeś drogę, tym cięższy aparat jesteś gotów ze sobą zabrać. Niech przykładem będzie tutaj nieodżałowany Słoń, doskonały fotograf i taternik. Choć przez wiele lat wykonywał swe prace małoobrazkowymi canonami, w swe ostatnie wyprawy zabierał już 6x7. Któż to wie, czym fotografowałby za klika lat?
    Tak ale tego 6x7 nie użyje w każdych warunkach

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaibatsu Zobacz posta
    Tak ale tego 6x7 nie użyje w każdych warunkach
    ty my tu rozmawiamy o robieniu widoków,swiatyni itp a nie reportarzu pod ostrzałem gdzies ze strefy działań wojennych...
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Strona 103 z 190 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113153 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów