Strona 92 z 190 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaibatsu Zobacz posta
    Oskarkowy a kiedy premiera ?
    Pojęcia nie mam. Ale na pewno w lutym będzie wszystko wiadomo, w końcu nie wypuszczą aparatu po PMA. Ja nawet nie wiem, czy ten aparat, którym będę mogł się pobawić będzie dokładnie taki, jak wersja produkcyjna.
    ZTCW Canon często ma puszki bez napisów, które nie są później produkowane.
    Jarek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A co tam, pochwalę się
    Za około tydzień będę miał przedprodukcyjną trójkę do testów (starzy forumowicze pamiętają pewnie - miałem już tak 5D sporo przed premierą). Z aparatem mają być dwa nowe szkła. Zobaczymy co to będzie.
    Jak tylko nie będzie blokady informacji, to postaram się coś pokazać i opowiedzieć.
    Aha, cenę tej puszki juz przewidzieliście. Ktoś tam zdecydował sie pomachać nikonowi na pożegnanie
    Super! Masz tylko spora szanse dostac cos, co juz w przedbiegach
    odpadlo... To tak niestety dziala, jest sporo roznych wersji w testach...
    (sorry, wlasnie zauwazylem, ze to samo napisales...)
    Ale szkla powinny byc pewne.
    Dla mnie ciekawe jest czy owa 3D bedzie bardziej mini 1D, czy mini 1Ds.
    Rozdzielczosc czy predkosc? Jak stawiacie?

No i czy te dwa szkla to szeroki prime i lekkie tele

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Ale szkla powinny byc pewne.
    Miejmy nadzieję, że pokażą coś ultraszerokiego przygotowanego pod FF. OIDP do nowego EOS3 szarpnęli się w 1995r na 28-135IS i 550EX. Moze teraz wypuszczą do tej puszki jakąś fajną stałkę 20mm?
    Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Dla mnie ciekawe jest czy owa 3D bedzie bardziej mini 1D, czy mini 1Ds.
    Rozdzielczosc czy predkosc? Jak stawiacie?
    Tutaj cieżko coś wyrokować po poprzednim modelu. Mam nadzieję, że będzie coś pomiędzy, czyli matryca jak w 5D, jakieś 3-5kl/s, AF z 1DmkII, grip w puszce i uszczelki. No i niech będzie EC. W końcu nawet na ulotkach sterowanie będzie wyglądało jak sensacja sezonu.
    Jarek

Domyślnie

oskarkowy, wez sie pochwal jeszcze troche - z jakiego 'ramienia' Ty tak te przedprodukcyjne wersje do testow dostajesz?? Nie zebym chcial, ot ciekaw jestem polityki wyboru testerow Jezeli nie mozesz na forum, to prosze na PM
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    oskarkowy, wez sie pochwal jeszcze troche - z jakiego 'ramienia' Ty tak te przedprodukcyjne wersje do testow dostajesz?? Nie zebym chcial, ot ciekaw jestem polityki wyboru testerow Jezeli nie mozesz na forum, to prosze na PM
    To się dzieje jakby zupełnie przypadkiem. Dzwoni do mnie pewien przemiły i dobrze wyekwipowany człowiek i proponuje spotkanie na testy. Wychodzi na to, że mam szczęście
    Jarek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Zobaczymy co to będzie.
    Jak tylko nie będzie blokady informacji, to postaram się coś pokazać i opowiedzieć.
    Na pewno . Przynajmniej spróbuj coś przemycić miedzy wierszami .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

To się dzieje jakby zupełnie przypadkiem. Dzwoni do mnie pewien przemiły i dobrze wyekwipowany człowiek i proponuje spotkanie na testy. Wychodzi na to, że mam szczęście
    rozumiem oskarkowego..ja tak kiedys testowalem materialy AGFY....
    wiedzialem tylko ze negatyw kolorowy czulosc 100,200,400 .....bez nazwy , no name... a pozniej okazalo sie te to co to byla optima..... i ultra.....
    znajomy dostawal materialy kodaka d studia..... i nie wiem skad i dlaczego ktos trafil do mnie....
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Ciekaw jestem co powie oskarkowy po beta testach. Logika marketingu Canona wskazuje, że należałoby uporządkować sprawę "1". Raczej nie będzie ruchu w zakresie 30D bo to jeszcze za wcześnie. 5D sprzedaje się za dobrze ale "1" czekają na jakiś ruch. Wprowadzenie 3D mogłoby wyeliminować 1DmkIIn. Oczywiście pytanie co zaoferuje to body. Pewnie większą matrycę i będzie to FF z 1 mpx. Pewnie lepszy AF niż ten z 5D - może więcej punktów? Pewnie pojawi się DIGIC III i anti dust znany już z 400D. Te posunięcia byłyby logiczne i technicznie proste do wprowadzenia. Podejrzewam, że nowa puszka będzie miała możliwość wykonywania większej ilości zdjęć w serii i na sekundę, to był częsty zarzut do 5D.
    Na weryfikację przyjdzie nam poczekać. Pozostaje jeszcze kwestia cen ale tutaj na razie można snuć spekulacje...
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak się składa, że o cenie wiem chyba trochę więcej niż o samym aparacie. Jak już wyżej napisałem: główna cenowa myśl przewodnia tego przydługiego wątku jest słuszna. Pytanie, co za to dostaniemy?
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

oskarkowy zakładając, że masz dobre informacje cenowe a zakładam, że masz to pozostaje pytanie co możemy otrzymać za cenę nowego body. W tym aspekcie Twój beta test będzie szczególnie ważny informacyjnie dla nas. Zobaczymy co potwierdzi się z naszych podejrzeń i życzeń.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Strona 92 z 190 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów