Strona 90 z 190 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Oby nie miał wbudowanego gripa !!
    Też mi to przyszło do głowy.
    Jaka jest korzyść z przyrośnietego gripa wobec dokręcanego?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Porownaj w reku 10D+grip i 1D to zobaczysz (nie mowie o 20D/30D, bo one pod tym wzgledem sa mocno spieprzone).

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Też mi to przyszło do głowy.
    Zakładam sytuację, że aparat bez gripa nie daje się trzymać. Wtedy grip na stałę jest stabilniejszy przy mocowaniu statywowym. Do tego nie płacisz 600-800zł więcej.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Porownaj w reku 10D+grip i 1D to zobaczysz
    Nie mam dostępu do jedynki.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Nie mam dostępu do jedynki.
    Trochę sobie żartowałem Ale tak serio, to jest zupełnie inna budowa body, solidność, trzymanie się na statywie itp. 10D to i tak pod tym względem było jeszcze spoko. Ale np. w takim 20D to już masz ewidentnie w ręku dwa kawałki plastiku zamiast jednego, to po prostu czuć. Do tego "3D" będzie raczej sporym aparatem, podejrzewam że coś jak 5D - które bez gripa trzyma się całkiem fajnie, a z - wygląda jakoś tak dziwnie

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Do tego "3D" będzie raczej sporym aparatem, podejrzewam że coś jak 5D - które bez gripa trzyma się całkiem fajnie, a z - wygląda jakoś tak dziwnie
    przeciez miedzy 5D i 30D jesli chodzi o trzymanie to nie ma kompletnie róznicy(przytnajmniej ja jej nie widze ani w rozmiarze ani w masie)z tyłu to nawet rozróznic ich sie nie da. róznica w obudowie to jest tak naprawde na poziomie wbudowanej lampy... 5D jej nie ma

lepszym odniesieniem do 3D (przynajniej zdjęc jakie sie ukazują w necie) byłby Nikon D2X ktory swoją droga fajnie sie trzyma... do moje dłoni bardziej pasuje jak jedynka (do portfela chyba też )
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 10-01-2007 o 17:22
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    przeciez miedzy 5D i 30D jesli chodzi o trzymanie to nie ma kompletnie róznicy
    Eee, no jak nie ma jak jest Owszem, ksztalt, guziki, ekran, baterie... wszystko to na zdjeciu wyglada jak kalka 30D (rozni sie tylko lampa), ale w rzeczywistosci (i w reku) to roznica jak najbardziej jest! 5D jest wiekszy. Troche tak jak.... analogowa trojka ;-)

Cytat Zamieszczone przez Skipper
    lepszym odniesieniem do 3D (przynajniej zdjęc jakie sie ukazują w necie) byłby Nikon D2X ktory swoją droga fajnie sie trzyma...
    A to swoja droga Zreszta nawet D200 pod tym wzgledem jest super... chyba jedyne body ktore mi sie dobrze trzymalo bez gripa... Ale 5D jest tez "prawie dobre" jesli o to chodzi.

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Skoro tak sobie gdybamy to mozna wymyslic ze Canon moze zostawic 5D i wprowadzic 3D jako cos oczko wyzej:
    30D - $1200
    5D - $2500
    3D - $3500
    1DIIn - $4500

Jak widzicie miejsce w szeregu jest, roznica w cenach jest wyrazna i Canon sobie w kolano sam strzelac nie bedzie.

A co do przyszlego 5D to mam nadzieje ze NIE bedzie mial gripa. Ludzie m.in. dlatego go kupowali ze byl mniejszy od jedynek. Nie kazdy potrzebuje takiej cegly jak 1DIIn. Szczegolnie w podrozy.

EDIT: Moj blad - 1DIIn juz zjechal do $3500 wiec miejsce w szeregu sie zmniejsza.
    5D musialby staniec do okolo $2200 a 3D by byl za jakies $3000.
    Roznica miedzy 3D a 1DIIn bylaby mniej wiecej taka jak miedzy 5D a 1DIIn gdy 5D sie dopiero pojawil. Wtedy wielu mialo problem czy brac 5D czy doplacac do jedynki.
    No chyba ze Canon zunifikuje obie jedynki, wtedy to co innego.
    Ostatnio edytowane przez djtermoz ; 10-01-2007 o 17:45

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

wklejam bo mi sie bardzo spodobalo

Canon EOS 1D Mark III: 12Mp x1.2, DIGIC III, 8,5fps, until raw 25 every, dust removal, length grip crisis possibility (the grip den kit swelling up expression is like this), the SD+CF and the Wifi. (2007 January) - 3000Eur

The AF improve, anger quality of photometry improvement and the iso3200 the improvement and jpg anger quality improvement become accomplished plentifully,: The D it appears to be being an efficiency improvement which Jig 3 is common.

- Canon EOS 40D 10Mp, x1.6, DIGIC III, 5fps, dust removal, the ISO de 100 a 3200, AF side strong-point increases, or, improvement of AF efficiency Ye Sang Doem (PMA 20074 month) - 1200Eur
    The PMA the lenses which are 20074 month TBA

- Canon ef 200mm F/2.8 L USM IS -1000Eur
    - In consequence of the fact that Canon ef 400mm F/4 L USM IS black -1400 Eur
    - canon ef 10-24 F/2.8 L USM - 1200Eur
    - Canon ef 24-70 F/2.8 L USM IS - 1000Eur

- In consequence of the fact that Canon ef 100-400 F/4 L USM IS (3) black that the water service which will become it is, box -1200Eur

The price is a forecast price or a drawing up volition hope price one possibility.

Again once emphasizing... lwu me Is. lwu me Petty there is a right equator and it tries to raise from information dimension.

And it is not confirmed lwu me one compared to...

ids mk2 succeeding model: It says that the some pro are doing test already. 22Mp The rumor will be above digic 3, 3 inch LCD and dust removal,3 degummed yarn... It remained and as the person who is a tester from the public piece being announced next year in April.

Origin it reinforces the square damp-proof portion which is November come into the market plan which will come and the bedspread which it says that ni information about the price of 1:1 reeds which will come out from the cone newly waits compared to comes out flowing.

And... One compared to... 1:1 reeds B causing to defecate with the supply elder brother, and the middle class elder brother coming out Rab ni all. As well next year April announcement

30d Currently 5d with it equips the almost similar evening sunlight in size and 5d as the reed which is cheap coming out does. With additional function square damp-proof (it probably is dust removal which probably is place square damp-proof which becomes anti dust... well it will not know.) The cross sensor comes to be many. D Jig 3

Currently 5d 16Mp the sensor it is sweet in size and 5 degummed yarn and square damp-proof (anti-dust) the cross sensor comes to be many, the reed which affixes D Jig 3 coming out Rab ni all.

When it becomes like this and 40d middle charge all FF sensor runs last and 400d only the succession khu remains with Rob sensor and as.
    Different contents the broad way which is confirmed it will amend.

The source: SLR club SundayShooter writing
    translator, zeby nie bylo pomowien
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tez (by) mi sie spodobalo... (nie mowie o tlumaczeniu )

Zwlaszcza to:
    - canon ef 10-24 F/2.8 L USM

Ale pomarzyc zawsze mozna.
    5D

Strona 90 z 190 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów