Strona 87 z 190 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 861 do 870 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gzak Zobacz posta
    Może wiec ЗЕНИТ-408 ?
    Niestety prace nad modelem zostały zatrzymane...
    http://www.zenit.istra.ru/qa/qa-digital.html
    Naprawdę szkoda. Aczkolwiek myślałem, że Zenitów już prawie nie produkują, a tu proszę, weszli (prawie) w cyfrową erę.
    Ciekawe jakie obiektywy by do niego pasowały... M42 Z drugiej strony raczej coś z AF.

Ale naprawdę, ciekawi mnie to, czy kiedyś ktoś wyprodukuje cyfrowy korpus który miałby maksymalnie mało bajerów (jak tryby i inne). Tylko AF i ewentualnie tryby Tv i Av. No i zmianę ISO.
    Pewnie to niemożliwe, bo mało kto by je kupował, chyba że kosztowałby bardzo mało. Idąc dalej "wykopałby" z rynku zaawansowane kompakty (co już się zaczyna (niestety?) przez wypuszczenie N D40).
    system EOS

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chavez Zobacz posta
    Naprawdę szkoda. Aczkolwiek myślałem, że Zenitów już prawie nie produkują, a tu proszę, weszli (prawie) w cyfrową erę.
    Ciekawe jakie obiektywy by do niego pasowały... M42 Z drugiej strony raczej coś z AF.

Ale naprawdę, ciekawi mnie to, czy kiedyś ktoś wyprodukuje cyfrowy korpus który miałby maksymalnie mało bajerów (jak tryby i inne). Tylko AF i ewentualnie tryby Tv i Av. No i zmianę ISO.
    Pewnie to niemożliwe, bo mało kto by je kupował, chyba że kosztowałby bardzo mało. Idąc dalej "wykopałby" z rynku zaawansowane kompakty (co już się zaczyna (niestety?) przez wypuszczenie N D40).
    Przecież powstała cyfrowa Leica i kilka innych niszowych aparatów w tej formie.
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Chodzi mi o bardzo tani (tańszy od np. 400D) i bardzo okrojony w funkcje aparat. Ale równocześnie nie nastawiony na odbiorców, którzy używali wcześniej kompaktów tylko na zielonym kwadraciku i nie mają pojęcia o technice fotograficznej.
    system EOS

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gzak Zobacz posta
    Może wiec ЗЕНИТ-408 ?
    Niestety prace nad modelem zostały zatrzymane...
    http://www.zenit.istra.ru/qa/qa-digital.html
    Heh.. nie wiedziałem o tym Zenonku :-) Ale M42 to żaden problem - przejściówka i hula :-)
    Ciekawe by było, gdyby jakaś Sigma, Sony, Fuji czy ktokolwiek inny pokusił się kiedyś o wypuszczenie body DSLR z mocowaniem FD !
    To by się dopiero porobiło :-)
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 07-01-2007 o 22:59
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Heh.. nie wiedziałem o tym Zenonku :-) Ale M42 to żaden problem - przejściówka i hula :-)
    Ciekawe by było, gdyby jakaś Sigma, Sony, Fuji czy ktokolwiek inny pokusił się kiedyś o wypuszczenie body DSLR z mocowaniem FD !
    To by się dopiero porobiło :-)
    To byłby konkurent dla 5-tki :
    8 Мп полноразмерную (24x36 мм) составную матрицу
    Aczkolwiek z mojego doświadczenia wynika, że jak jeszcze ruskie aparaty mechaniczne (jak się dobrze trafiło ) były bardzo przyzwoite to wszelka elektronika to już tragedia. Ciekawe skąd planowali wziąć matrycę?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

od kodaka
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No niestety szkoda, że ich zlikwidowali. Może by ich ktoś kupił np. jakiś koreańczyk. Mogłaby powstać całkiem fajna alternatywa. Pełnoklatkowa cyfrówka na obiektywy M42 .

Tak BTW - o tym Zenicie to mógłby być całkiem niezły osobny wątek - może jakiś Mod by wydzielił???
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Kolekcjoner ale po co bic piane o aparacie ktorego nie ma i pewnie nie bedzie? choc masz racje szkoda ze tego nie pociągneli... bo takie obiektywy Zeissa np to kawałek naprawde wyczesanego szkła... a mocowanie go do puszek canona przez jakies reduktory to... ja nie mam zadnego dosiwadczenia ale z tego co widze to tylko narzekają ludzie na takie rozwiązanie

no a Nikon... Nikon przekonał ich do produkcji szkieł z ich mocowaniem...
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    (....) ja nie mam zadnego dosiwadczenia ale z tego co widze to tylko narzekają ludzie na takie rozwiązanie

no a Nikon... Nikon przekonał ich do produkcji szkieł z ich mocowaniem...
    To chyba jest tak, że zeiss nie robi szkieł pod mocowanie canona z dwóch powodów. Jeden to koszty licencji na bagnet (canon nie rozpieszcza pod tym względem) drugie to jak mówił przedstawiciel Zeissa- Użytkownicy Canona mogą korzystać z tych obiektywów w pełnym zakresie ponieważ do canona pasuje bez problemu wszystko co da sie przykręcić na gwint M42, a z takim mocowaniem Zeiss też robi swoje szkła.

PS. Podobno 8-11 ma coś być .
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    PS. Podobno 8-11 ma coś być .
    8 - 11 co? mm, 8 listopada czy -2?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Strona 87 z 190 PierwszyPierwszy ... 3777858687888997137187 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów