Strona 66 z 190 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    BTW, puszka już jest, tylko nie wiadomo, czy akurat tak się będzie nazywała. No i nie wiadomo, czy w ogóle wyjdzie.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Teraz czekam na EC w 3D i chętnie do przetestuję na sobie. BTW, puszka już jest, tylko nie wiadomo, czy akurat tak się będzie nazywała. No i nie wiadomo, czy w ogóle wyjdzie.
    Prowokator ;-), zaraz się znowu zacznie

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    takie pierdu-pierdu. Nowy odkurzacz, rozpoznawanie twarzy... no dobra, zartowalem. Nic specjalnego. Tylko to wyglada ciekawie:
    Lower noise, higher ISO (> 3200), higher dynamic range
    A mnie sie bardzo podoba to:
    The 5D will be partitioned into two models, a lower end model and a higher end model.

The Lower Model would be a repackaged 5D in a smaller 30D-sized body with DIGIC III, Anti-Dust, and improved AF (like the 30D successor). This would sell for less than the 5D goes for currently. If I had to a venture a guess, somewhere in the low $2000's would be about right, or even $1999 if Canon were feeling generous.

Czekam dokladnie na cos takiego. Ten "lower model" to będzie godny następca dla mojego Trabiego :-)
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 15-10-2006 o 21:44
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Dla mojego 20D tez. Choc jak za to co obecnie kosztuje 5D wyjdzie takie Bonkowe 3D z ec, 45af i uszczelkami to dlugo sie nie bede zastanawial nad lepszym modelem

A Bonk od forum to powinien skrzynke dostac minimum za projekt

Swoja droga cos sie ostatnio nie pokazuje... Moze Canon w tym maczal palce?
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Dla mojego 20D tez. Choc jak za to co obecnie kosztuje 5D wyjdzie takie Bonkowe 3D z ec, 45af i uszczelkami to dlugo sie nie bede zastanawial nad lepszym modelem

A Bonk od forum to powinien skrzynke dostac minimum za projekt

Swoja droga cos sie ostatnio nie pokazuje... Moze Canon w tym maczal palce?
    Może. Ale to 3D miało być z cropem 1.3. Także nie wiadomo.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale to 3D miało być z cropem 1.3.
    Co!!!
    Ludzie, po 5D? Nie sądzę, zresztą oskarkowy wyraźnie napisał, że jest nie wiadomo tylko kiedy.

No właśnie kiedy? Jakiś update?

Westfall oficjalnie poinformował o większej dynamice, większym ISO...
    A wogóle to jeszcze powiedział, że Canon widzi i słyszy, że użytkownicy sprzętu marki Canon chcą jeszcze lepszej jakości obrazu w trudnych warunkach. To dla mnie najważniejsze zdanie z tego wywiadu

A poza tym to nie crop 1.3 tylko 1.25. Na przyszłość radzę zapamiętać bo dostaniesz warna od Muflona

Miasto
    USA

Domyślnie

Update na wiosne, jak zwykle po poltora roku. Od paru lat bezblednie.

A cropa 1.3 nie bedzie bo Canon wyraznie o tym powiedzial jeszcze grubo przed 5D. 5D tylko to potwierdza.

Crop byl tylko z powodow technicznych aby 1D moglo ciagnac 8.5fps. Technologia troche przez ostatnie lata poszla do przodu i mozna to zrobic troche inaczej. Albo przelaczajac crop jak w nikonach albo majac na stale FF 8fps.

W klasnie 5D nie moga juz skoczyc z FF na 1.3. A wsadzenie dodatkowego modelu miedzy 20D i 5D przy spadajacych cenach 5D mija sie z logika. Juz predzej dorzuca nastepne FF za jakies 3k z uszczelkami aby nieco przyblizyc topowa jakosc 1ds'a masom nie majacym 7k na puszke. A 5D zejdzie pare stowek w dol jak to jest napisane powyzej.

Lepsza jakosc obrazu w trudnych warunkach to zdaje sie uszczelki

W sumie szkoda czasu na gdybanie. Do wiosny juz nie tak daleko Trzeba zaczac odkladac
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Update na wiosne, jak zwykle po poltora roku. Od paru lat bezblednie.

A cropa 1.3 nie bedzie bo Canon wyraznie o tym powiedzial jeszcze grubo przed 5D. 5D tylko to potwierdza.

Crop byl tylko z powodow technicznych aby 1D moglo ciagnac 8.5fps. Technologia troche przez ostatnie lata poszla do przodu i mozna to zrobic troche inaczej. Albo przelaczajac crop jak w nikonach albo majac na stale FF 8fps.

W klasnie 5D nie moga juz skoczyc z FF na 1.3. A wsadzenie dodatkowego modelu miedzy 20D i 5D przy spadajacych cenach 5D mija sie z logika. Juz predzej dorzuca nastepne FF za jakies 3k z uszczelkami aby nieco przyblizyc topowa jakosc 1ds'a masom nie majacym 7k na puszke. A 5D zejdzie pare stowek w dol jak to jest napisane powyzej.

Lepsza jakosc obrazu w trudnych warunkach to zdaje sie uszczelki

W sumie szkoda czasu na gdybanie. Do wiosny juz nie tak daleko Trzeba zaczac odkladac
    Kuchatku a możesz podać jakieś dokładniejsze info gdzie pisali o tym, że tego crop'a 1.3 już nie będzie, bo kilka razy szukałem i nie mogę znaleźć. W białej księdze dot. FF piszą, że sensory 1.3 są wielokrotnie tańsze w produkcji od FF-a, a tylko niewiele droższe od 1.6. Z tego wprawdzie bezpośrednio nic nie wynika ale może być wskazówką, że body z tym sensorem jeszcze mogą się pojawić.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    USA

Domyślnie

Byl "dawno temu" wywiad z jakims naczelniejszym zarzadca Canona na europe i wyraznie zapowiedzieli ze crop 1.3 zostanie zlikwidowany wraz z wejsciem na rynek (legendarnego juz) "one", ktore bedzie laczyc nie tylko szybkosc 1D ale i FF i megapixele z 1Ds. Czy bedzie tam 8fps z FF czy z "haj spid krop" jak w nikonach to juz nie wiadomo. Ale 1.3 skazany jest na wymarcie w tym segmencie.

Body sie moga pojawic jak Canon bedzie nadal serwowal sieczke typu "20D > 30D" albo "1DmkII > 1DmkIIn". Ale chyba juz nie sa w stanie sie na tym tak slizgac dalej i wypuszcza to co obiecywali dawno. Widac to po 400D ktore niespodziewanie dostalo kopa funkcjonalnego. Konkurencja tak nieco sie zaostrza z wejsciem nowych bogatszych firm w dslr'y, wiec trzeba by im czyms przylozyc.

O smierci cropa 1.3 swiadczy tez od dawna wyraznie ef-s. Skoro roznica w cenie minimalna na matrycach i maja extra szkla na to, to po co pare mpix wiecej bez mozliwosci zapiecia ef-s'ow? To sie marketingowo-ulotkowo kupy nie trzyma

No i wspomniane 5D. Skoro maja 5D za 3k (a realnie znacznie mniej) wyskoczyc teraz z 3D z matryca 1.3 za ta sama cene to troche smiech na sali nawet jesli by napakowali uszczelek i AF z jedynek. Klientela i recenzenci by ich zjedli gdyby nie dali matrycy z 5D. Nie bedzie to szybki konkurent dla 1D a nieco moncniejsza piatka, wiec po co mu crop? Majac tyle niezlych elek FF i jakosc 5D po cholere to przycinac? Bo nikoniarze stwierdzili ze crop ma przyszlosc? Ten format nie pasuje ani w jedna ani druga strone.

Radze sie nie zapatrywac na antyczne zyczenia (jeszcze z czasow przed 5D) kiepsko doinformowanych troli z dpreview a popatrzec na osiagniecia Canona i sygnaly jakie daje. Mit koniecznosci 1.3 to taka bzdura jak wydawalo sie ze nie da sie zrobic tak taniego FF jak w 5D. Widac jednak ze sie da, a po ostatnich rabatach jak widac da sie bardzo tanio.

Wiec po co komu ten crop? Jedyny zysk moga miec sportowi z dlugimi szejsetami i zapedem na serie. Serie mozna juz rozwiazac nieco mocniejsza elektronika, ktora przez ostatnie dwa lata poszla troche do przodu, wiec nie trzeba juz limitowac pixeli. A FF sobie moga dociac z 16 czy 22mpix i nie sadze aby plakali nad dorzuconymi extra pixelami za bardzo. Moga tez dostac swoje 1.3 w postaci przelaczanego cropa jak w nikonach, wiec 1D nie ma sensu ciagnac dalej.

Pomijajac moje domysly jedno jest pewne. Wysoko postawiona osobistosc z Canona powiedziala ze nie bedzie, wiec nie bedzie To nie nikon gdzie "moze bedzie, moze nie" i czekaja ciagle na nowe puszki. Tu jest jak w zegarku wszystko wyraznie co poltora roku Wiadomo ze 5D to "staroc" do zastapienia i wiadomo ze cena nie pojdzie w gore ani crop nie wejdzie po FF. Kwestia co dadza extra do tego co juz jest.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Się nie śmiej. Znam człowieka, który miał to w łapie. I to nie na tej zasadzie, na jakiej wychodzi 40D
    BTW, widzieliście iso 6400 w 5D albo firmware 3-coś? No właśnie :razz:

Właśnie doczytałem Kuchatka. Oczywiście nowa puszka MA ff.
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 16-10-2006 o 20:11
    Jarek

Strona 66 z 190 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876116166 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów