ZENIT 12XP | Canon EOS 30D | EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 | TAMRON 17-50 F/2.8 | Canon EOS 33 | EF 28-105mm F/4-5.6 | LowePro MiniTrekker AW | i kilka pierdołków![]()
www.SIERAQ.digart.pl
..::SieraQ::..
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Przecież gołym okiem widać, że cyfra 4 jest z innej parafii...
Dyskusja jest czysto spekulacyjna. Również sceptycznie podchodzę do faktu pojawienia sie 40D. Pozostaje przeczekać pare dni i się zobaczy.
Warte zastanowienia:
- cena 30D zaczęła dziwnie (co prawda powoli) iść w dół, patrz www.skapiec.pl
- konkurencja ciśnie, więc trick w stylu 350D->400D jest prawdopodobny
EOS 30D / EOS 33 + EF 50 + EF 70-200
D700 / F80 + 14-200
Pentacon Six + 50,80,180
Bronica SQ-Ai + 50,80,150
Na wymiane 350D na 400D byla juz naturalna 18 miesieczna pora. To nie byl trick tylko "u Canona jak w zegarku". Tak samo na wiosne minie 18 miesiecy piatce i zostanie zastapiona czyms nowym (legendardne 3D).
A cena spada bo konkurencja cisnie. Mozna walczyc funkcjami. Mozna walczyc cena.
...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner