Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotos

>>Tylko co z tego wynika? Jakie są konkluzje?
    Zalezy dla kogo - dla mnie, ze Canon nie przyklada sie do rynku entry, a moglby :-)
    Oni się przykładają na tyle na ile księgowi zalecają żeby to robić. Jeżeli w entry level biją rekordy sprzedaży to po co więcej:-D. Jak ich konkurencja przyciśnie (a zaczyna) to się bardziej postarają:-D. Przede wszystkim muszą coś zrobić z ofertą najtańszych szkieł, bo tu w porównaniu do Nikona zaczyna być kiepsko. Jeśli chodzi o puszki to myślę, że powinni lada moment dać body bez lustra z wymiennymi obiektywami.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

>>entry level biją rekordy sprzedaży to po co więcej

Jesli przyjac za kontekst rozwazan calego Canona i fakt, ze dzial foto to ok. 10% calego biznesu, to mozna dojsc do wniosku ze ta dzialka w ogole jest bez znaczenia dla Canona :-)
    I tu sie zgodze, ze dopoki w cyfrakach nie jest zle ( a jest na razie dobrze) to Canon moze robic co chce.
    Z drugiej strony do niedawna byl Canon i Nikon i reszta.
    Teraz w kompaktach Canon ma ok 20% (Sony podobnie), a wiec przewaga mala, a w DSLRach traci na rzecz Sony.
    Wchodzi na to, ze w czolowce jest trzeci gracz Sony, a to dalej, ze Canon ma nowego konkurenta, co wiecej o znacznie wiekszych mozliwosciach niz Nikon. Co z tego wyniknie w przyszlosci ? Tu mozna powrozyc, a najlepiej poczekac. Dla nas - na pewno nizsze ceny i nowe mozliwosci sprzetu. I oto chodzi :-)

Uprawnienia umieszczania postów