Strona 41 z 190 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olgierd
    50/1.2 :grin:
    Chodziło mi o szkła dostępne dla każdego. Z drugiej strony stawiam w ciemno tezę, że 50/1.2 jest gorsze od 85/1.8 zarówno i do portetu (za krótki) i do sportu (wolniejszy AF).

Początki nałogu

Domyślnie

Z 50/1.4 i 85/1.8 to akurat nie bedzie problemu:
    Planar 50/1.4
    Planar 85/1.4

Chyba ze Cosina sp... robote Zeissa. Nie widze jakos specjalnie problemu aby przy cenach optyki Canona, nie zrobic czegos porownywalnego. Tym bardziej ze Canon ma slabe zoomy dla ludu (patrz popularnosc Tamrona).
    Z dlugimy tele jest trudniej, bo trzeba zdobyc tych co maja duzo $$$. Ale patrzmy realnie - system buduje sie latami.
    Sony ma na razie jedna Alfe. Dla profi ma matryce w Nikonie :-)

>>Tylko co z tego wynika? Jakie są konkluzje?

Zalezy dla kogo - dla mnie, ze Canon nie przyklada sie do rynku entry, a moglby :-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotos

>>Tylko co z tego wynika? Jakie są konkluzje?
    Zalezy dla kogo - dla mnie, ze Canon nie przyklada sie do rynku entry, a moglby :-)
    Oni się przykładają na tyle na ile księgowi zalecają żeby to robić. Jeżeli w entry level biją rekordy sprzedaży to po co więcej:-D. Jak ich konkurencja przyciśnie (a zaczyna) to się bardziej postarają:-D. Przede wszystkim muszą coś zrobić z ofertą najtańszych szkieł, bo tu w porównaniu do Nikona zaczyna być kiepsko. Jeśli chodzi o puszki to myślę, że powinni lada moment dać body bez lustra z wymiennymi obiektywami.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

>>entry level biją rekordy sprzedaży to po co więcej

Jesli przyjac za kontekst rozwazan calego Canona i fakt, ze dzial foto to ok. 10% calego biznesu, to mozna dojsc do wniosku ze ta dzialka w ogole jest bez znaczenia dla Canona :-)
    I tu sie zgodze, ze dopoki w cyfrakach nie jest zle ( a jest na razie dobrze) to Canon moze robic co chce.
    Z drugiej strony do niedawna byl Canon i Nikon i reszta.
    Teraz w kompaktach Canon ma ok 20% (Sony podobnie), a wiec przewaga mala, a w DSLRach traci na rzecz Sony.
    Wchodzi na to, ze w czolowce jest trzeci gracz Sony, a to dalej, ze Canon ma nowego konkurenta, co wiecej o znacznie wiekszych mozliwosciach niz Nikon. Co z tego wyniknie w przyszlosci ? Tu mozna powrozyc, a najlepiej poczekac. Dla nas - na pewno nizsze ceny i nowe mozliwosci sprzetu. I oto chodzi :-)

Początki nałogu

Domyślnie

Mógłbyś podawać zródła swoich informacji przy okazji?
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Początki nałogu

Domyślnie

>>Mógłbyś podawać zródła swoich informacji przy okazji?

A to do mnie to pytanie ?
    Jakies zrodlo, no na przyklad www.canon.com :-)

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

To Wam powiem ze cos sie dzieje, Canon wyslal list i zmienil ceny na modele
    5D oraz 30D, sa w zakupie hurtowym teraz odpowiednio za: 7.099 pln netto do niedawan 8400 netto oraz 3490 netto do niedawna 4150 netto
    Albo bedzie jednak jedno dwa nowe body, albo to jest odpowiedz na zmiany na rynku... Tak czy owak fajnie, bo wyglada to na obnizke jaks znaczna aparatow nareszcie!

Zdrowko

p.s. Dane ktore dostalem pochodza od dystrubutora jednego z wiekszych w .pl, nie moge rzecz jasna powiedziec ktorego (...Data, wiec prosze wybrac przedrostek)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep
    p.s. Dane ktore dostalem pochodza od dystrubutora jednego z wiekszych w .pl, nie moge rzecz jasna powiedziec ktorego (...Data, wiec prosze wybrac przedrostek)
    A to sie usmialem (z 'kamuflazu' ).

http://www.canon.com.pl/gdzie_kupic/...wo=mazowieckie

(zauwazcie ze na stronce Canon Polska nie ma kategorii 'gdzie kupic - aparaty' )

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Vitez, sa nadal dwie mozliwosci ;/ Heh...
    A propos widze ze glowni dystrybtorzy rowniez obnizyli ceny 350D. Juz jest pniezej 2000 netto.

Zdrowko

Początki nałogu

Domyślnie

>>A propos widze ze glowni dystrybtorzy rowniez obnizyli >>ceny 350D

Na allegro cena 350D jest juz na poziomie 2199. Import niezalezny pewno szybko pociagnie cene w dol (wyprzedaz na zachodzie). A wiec pytanie kto da pierwszy:
    1999 za 350D i 3999 za 30D ? :-)
    Chyba jednak NIKON D80 zadzialal.

Strona 41 z 190 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191141 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów