Strona 40 z 190 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Przepraszam, myślałem, że facet jest poważny, ale to zwykły troll. W dyskusji o przyszłych problemach (konkurencji) Canona zaczął przytaczać argumenty typu D200. Niemniej jednak ciekawe czy Fuji puści niezłego bąka, który miałby wpłynąć na przyćmienie Canona na Photokinie?

Za co ty przepraszasz??? Moim zdaniem 1Ds MkIII to pewniak,
    a Fuji... zobaczymy. S4 czy co tam to ma byc?
    Ma FF? Maja do niego szkla jak 35 f1.4L, 85 f1.2L i 135 f2L?
    Nie i nie. Wiec pas i pas :-)
    Sorry, ale po 5D trudno sie przesiasc na crop...
    A dla tych szkiel jedyna konkurencja jest Leica i Zeiss.

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Za co ty przepraszasz??? Moim zdaniem 1Ds MkIII to pewniak,
    a Fuji... zobaczymy. S4 czy co tam to ma byc?
    Ma FF? Maja do niego szkla jak 35 f1.4L, 85 f1.2L i 135 f2L?
    Nie i nie. Wiec pas i pas :-)
    Sorry, ale po 5D trudno sie przesiasc na crop...
    A dla tych szkiel jedyna konkurencja jest Leica i Zeiss.
    :rolleyes: bez trafienia 6 w kumulacji w LOTTO będzie trudno kupić....

Początki nałogu

Domyślnie

Ok, zgoda ze w wyzszej polce Canonowi nikt nie zagrozi przez najblizsze pare lat, bo tam ciagle jest "wiecej" fotografii niz cyfry. Ale od dolu Canon jest skutecznie podgryzany juz teraz. Niewatpliwy sukces Alfy ( negowanie tego faktu jest dla mnie ignorancja ) swiadczy o tym, ze Canon ma troche inna konkurencje niz kiedys. System alfy jest w budowie (Zeiss, Sony), Nikon rowniez odgraza sie nowymi obiektywami. Bodajze to przedstawieciel Sony stwierdzil, ze przyszla foto-technika zostanie wyznaczona przez segment "consumer". Moze to wizja Sony, ale tak stalo sie juz w wielu dziedzinach (np. komorki, komputery, audio).

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotos
    System alfy jest w budowie (Zeiss, Sony), Nikon rowniez odgraza sie nowymi obiektywami.
    Ok, to czekam na coś lepszego niż 24, 35, 50, 85, 135, 200 (obie), 300, 400 (wszystkie 3!), 500, 600 - to w eLce.
    Pozwolisz, że pomine TSE? ;-)
    Z drugiej strony czekam na coś lepszego niż 35/2, 50/1.4, 85/1.8, 100/2, 70-200/4
    Wszystko pod EF a nie DX, cenowo konkurencyjne.
    Zobacz na Olympusa ile czasu im zajmuje budowa systemu.
    BTW: Nie bitchuje tu Sony czy Nikona, wręcz przeciwnie.
    Bodajze to przedstawieciel Sony stwierdzil, ze przyszla foto-technika zostanie wyznaczona przez segment "consumer". Moze to wizja Sony, ale tak stalo sie juz w wielu dziedzinach (np. komorki, komputery, audio).
    Nie to nie wizja Sony, w 2004 roku dyrektor Canona powiedział, że konkurencja zawsze atakuje z dołu. Są tego świadomi i są na to przygotowani.
    Planują 45% udział w rynku dSLR w grudniu 2006! To będzie interesujące zobaczyć ile Canon może polecieć z ceną w dół za 350D w grudniu.
    Czyżby pierwszy dSLR za $500?
    Jest jeszcze spora szansa by niejaki Kaleid (jeśli przekręciłem to przepraszam) przegrał zakład z RadiemErewan

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ok, zgoda... (...)
    To wszystko prawda. Tylko co z tego wynika? Jakie są konkluzje? Po za tym że zwłaszcza w entry level ceny muszą spadać.

Jest jeszcze spora szansa by niejaki Kaleid (jeśli przekręciłem to przepraszam) przegrał zakład z RadiemErewan
    A jakieś szczegóły....bo nie za bardzo wiem (pewnie nie tylko ja:-D) o co chodzi?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    A jakieś szczegóły....bo nie za bardzo wiem (pewnie nie tylko ja:-D) o co chodzi?
    Pełna klatka za $2000 do końca 2006.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pełna klatka za $2000 do końca 2006.
    Choć wtedy wyglądało to realnie, to Radek (i chyba połowa grupy razem z nim) przeszacował jednak tempo rozwoju tej działki fotografii. Juz teraz widać, że to nierealne do końca roku.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Choć wtedy wyglądało to realnie, to Radek (i chyba połowa grupy razem z nim) przeszacował jednak tempo rozwoju tej działki fotografii. Juz teraz widać, że to nierealne do końca roku.
    Ja do szacunków przywołuję sobie zawsze fakt, że pierwszy DSLR z matrycą APS-C dla szerszego kręgu odbiorców (czyli D30) na wejściu w 2000r kosztował 3000$. Po trzech latach w 2003r mielismy już Trabanta w cenie poniżej 1000$, a co mamy dziś w klasie APS-C to wszyscy tutaj dobrze wiedzą...
    5D na starcie w ubiegłym roku kosztował właśnie te 3000$. Na razie od jego premiery upłynął zaledwie rok, ale można chyba przypuszczać, że sytuacja w FullFrame będzie rozwijała się w podobnym tempie. Co z tego wyniknie, niech sobie każdy sam spróbuje wededukować... :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony

Domyślnie

z innej beczki
    nasza cienka wyszukiwarka nie zwrocila wynikow wiec ...

chyba jest nowy digimate a dokladnie digimate v
    teraz spokojnie mozna fotki/filmy/mp3 ogladac na lcd
    chyba wiele osob na to czekalo .... oczywiscie jest ta sama wada co zawsze cena ... na allegro widzialem za 800 z 40giga ... coz miejmy nadzieje ze za niedlugo cena za gole digimate v spadnie do 200pln

Coś już napisał

Domyślnie

Z drugiej strony czekam na coś lepszego niż 35/2, 50/1.4, 85/1.8, 100/2, 70-200/4
    50/1.2 :grin:

Strona 40 z 190 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów