ile tych dolarow postawicie i ciekaw jestem na co..skoro to pewne <rotfl>
ile tych dolarow postawicie i ciekaw jestem na co..skoro to pewne <rotfl>
1. 16mp, 24x36mm, 8fps, $4500 (na wejściu może $5000)Zamieszczone przez tomson
2. 22mp, 24x36mm, 4fps, $8000 (na wejściu może $10000)
cytat z FM.
Jest jeszcze inna spekulacja.
1Ds 16,7MP 8Fps Digit III.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Bez żartów, proszę.Zamieszczone przez Kolekcjoner
Kolejny cytat dający w dupę Canonowi i niosący nadzieję na zmiany na lepsze:
Market wise Canon needs to stop the small upgrades , it does bring in money no question but it also strenghtens other OEM, really in the long run they are weakening there market share like this, folks don't see any real changes they just move on. Lke me for one. i just did not seee them introducing products that i needed for a long time. But that is me but they still have to watch there backs. I smell something bigger than them as far as product coming out. it really is time Canon gets trumped and it will happen this time. let's see if i am right. i know the leica M is killer but what else remains to be seen. interesting to watch what unfolds in the coming weeks.
Leica
Fuji keep a eye on this
No Pro canon.
Czekamybo chyba tylko to zmusi Canona do zmian bardziej gruntownych niż 20D na 30D i 16 MPx na 22 MPx
Podobają mi się goście, ktorzy doradzają Canonowi - najlepszej od dziesięcioleci maszynie do robienia kasy w brznży foto - co ma zrobić, żeby konkurencja ich nie zjadłaZamieszczone przez gietrzy
![]()
Zamieszczone przez gietrzy
Sorry, ale to jest jakas czysta paranoja.
Zgoda, ze w "dolnych" strefach Canon poczul konkurencje.
Alfa-szmalfa i D80, 10MP, blah, blah. Wiec wypuscili 400D,
ktore kosztuje $800 i tyle bedzie, jesli chodzi o tamte dwa aparaty...
Ale w "gornych" strefach nie ma nic, co moze Canonowi zagrozic!!!
Nic. Nada. Zero.
Sorry, ale nie rozsmieszaj mnie Leica M8. To aparat dla wyznawcow
religijnych tej marki, nikogo wiecej.
Przyznaje, moje zainteresowanie padlo chwilowo na tem przedmiot
porzadania... I dosc szybko odeszlo.
Leica to malutka firemka, ktora nie ma szans na rynku szybkich
zmian w fotografii cyfrowej. Owszem ich obiektywy sa super
i gdyby pomysleli, to daliby sie kupic Canonowi. I byloby super.
Ale proba konkurencji na rynku cyfrowym to klapa.
10MP jest jeszcze OK w 2006, ale ich nastepny aparat wyjdzie
za 5 lat, gdy Canon bedzie przy model SUPER ONE 39MP!
Dodatkowo potega Leica to obiektywy szerokie, a M8 to crop 1.3
Wiec swietny 21 f2.8 robi sie nudnym 28mm
Wypuszczaja podobno jakis tri-costam szeroki kat, ale f4
Gdzie tu legenda Leica - zdjecia przy swietle zastanym?
Nawet myslalem nad tym, kupie sobie M8 i 21mm, bede mial
super lekki aparat do szerokich landscape'ow. Komplet to ~$8000
Za tyle ja na serio wole kupic 1Ds MkIII.
Jedyna szansa na jakakolwiek konkurencje dla gornych Canonow
to digital backs, Phase One itd. Ale poki co to kompletnie nie ta
polka cenowa i Canon pewnie nawet nie spoglada w tamta strone...
Takze mamy sytuacje jaka mamy. Canon wypusci w ciagu miesiaca
super camere, 1Ds MkIII z Digic III i 22MP i podyktuje cene, jaka
chce. Mam nadzieje, ze to bedzie $8K. Nie bedzie rewolucji, tylko ewolucja.
Super jakosc, troche wiecej fps i 22MP pelnego szalenstwa.
Moze pokaze wam testy z 35L i 85L przed Nowym Rokiem ;-)
Innymi słowy, można by tym panom powiedzieć: "nie ucz ojca dzieci robić" ;-) Ja się zgadzam z tym co napisał Cyborg. Od dawna powtarzam: ta firma ma w nosie fotografów. Ale jedna rzecz na której znają się i wykonują perfekcyjnie to zarabianie pieniędzy. Przecież zakładając, że jednak projektowanie nowych modeli trochę trwa, to oni już dawno mają na deskach kreślarskich takie rzeczy, że nawet Bonkowi się nie śniło ;-) A z takich "dobrych rad" to mają pewnie dobry ubawZamieszczone przez gietrzy
![]()
Przepraszam, myślałem, że facet jest poważny, ale to zwykły troll. W dyskusji o przyszłych problemach (konkurencji) Canona zaczął przytaczać argumenty typu D200. Niemniej jednak ciekawe czy Fuji puści niezłego bąka, który miałby wpłynąć na przyćmienie Canona na Photokinie?Zamieszczone przez snowboarder
Ja zrozumiałem, że niby pił do mnie, ale dzisiaj jestem nie na chodzie.Zamieszczone przez muflon
Może przed 2007 kupie 85 L II ;-) to spróbujemy wspólnie z zapomnianym kolegą wykonać battla 85 vs 85L vs. 85 L IIZamieszczone przez snowboarder
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 27-08-2006 o 00:30
Ależ jak na rasowych Canonowców to macie im straszliwie dużo do zarzucenia. No weźcie i napiszcie do japonii i zawrzyjcie w tym liście wszelkie prośby grośby i życzenia.... takie nabijanie postów nie ma zupełnie sensu a i czytać sie nie chce... nie wiecie co tam Canon z Sony kombinują? A jaki to ma związek z fotografią? gdzie to potem na zdjęciu widać? tym bardziej na tej wielkości zdjęciu, które to później laduje u cioci w albumie... a nie daj Boże w jakiejś gazecie... a zdjęcie tam nie większe od znaczka pocztowego... takie bla bla bla z waszej strony.... bla bla bla
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....