Tutaj jeszcze EOS 2D i 4D.
Tutaj jeszcze EOS 2D i 4D.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
idąc tym tropem to może jeszcze korzystniejszy bylby zakup puszki z matrycą 1/2,5'' z kompaktów :P i koszt moze spadlby do 200-300 baksow za bodyZamieszczone przez alien
dla amatora jak znalazl
i masz wtedy to co najlepsze ze szkla - samo centrumzadnych rurek i rozmyc
Ja takiego obiektywu nie mam, także nie potestuję, ale photozone.de zauważylo przy 70-300 coś takiego:Zamieszczone przez muflon
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Z tymi 70-300 to w ogóle jest gorzej. To zoom więc ten element DO jest trójwarstwowy i stwarza nie tylko takie problemy. Te obiektywy są takie drogie min. dlatego, że odległość pomiędzy poszczególnymi elementami w DO, (które w 400 mają średnicę 9cm) musi być utrzymana z dokładnością do nanometrów. Także każdy sobie może teraz wyobrazić jakie to stwarza problemy w produkcji seryjnej.
Krótko rzecz ujmując gdyby to było tanie to nawet mimo pewnych wad byłby to hit, a tak to raczej ciekawostka dla bogatych.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-08-2006 o 23:02
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
z takimi pomysłami na pewno daleko zajdzieszidąc tym tropem to może jeszcze korzystniejszy bylby zakup puszki z matrycą 1/2,5'' z kompaktów :P i koszt moze spadlby do 200-300 baksow za body dla amatora jak znalazl
i masz wtedy to co najlepsze ze szkla - samo centrum zadnych rurek i rozmyc
p.s canon 30d by mi wystarczył z nawiązką =)
Ostatnio edytowane przez alien ; 21-08-2006 o 00:06
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Tylko czemu on sie niczym nie rozni od czarnego 300d?Zamieszczone przez Kolekcjoner
Pozdr.
Ludzie lubia czarne 300D, wiec czemu nie?
Choc tam na pierwszym to jednak raczej zero a nie siedem![]()
...
Eeee.. czepiaszZamieszczone przez KuchateK
się szczegółów
.
Dodałem jeszcze do mojej listy:razz:: EF 500mm f/2.8 DO IS USM.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 21-08-2006 o 04:45
Kapitan Wagner
Hehe, źrenica wejściowa prawie 180mm, pewnie wyszłoby, że sam obiektyw miałby 300mm średnicy. Niezłe wiadro.Zamieszczone przez Kolekcjoner
![]()
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Guzik tam Canon pokaze - 350D z wiekszym wyswietlaczem.
Chyba ze cos w klasie 1D, ta "nowa legenda"...
Alpha nadaje sie na razie do obserwacjji, a z D80 latwo konkurowac obnizajac cene 30D. Ciekawe ze nikt juz nie pamieta w tej rozgrywce o Olympusach i Pentaxach :-)
Pikslami Canon nigdy sie nie przejmowal, A510 mial 3 i sprzedawal sie swietnie. Matryca CMOS 8MP trzyma sie dobrze. Jak dla mnie, Canon ma ciagle najlepsza wypadkowa wszelkich wad i zalet. Dotyczy to praktycznie wszystkich aparatow z kazdej klasy. I na tym tez polega sukces 350D. Dobrze ze jest taki gracz jak Sony, bo do tej pory C+N dzielili sie rynkiem, a reszta bylo za slaba. Sony to nie Minolta i bedzie sie rozpychac. Nie sadze jednak, zeby poza Alfa cos szybko pokazali. Rynek profi to trudny segment, latwo sie spalic i drzwi sie zamkna.
Podobno (ile mozna ?) 24.08 ma byc tylko jeden aparat, gratulacje dla Canon-Security za liczne wiarygodne przecieki ;-)