Bob sam sobie odpowiada na to pytanieZamieszczone przez Bob Atkins
.
Zamieszczone przez Bob Atkins
Bob sam sobie odpowiada na to pytanieZamieszczone przez Bob Atkins
.
Zamieszczone przez Bob Atkins
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ale bedzie numer, gdy jedyna nowosc to bedzie 370D...
No beda 4 nowosci: czarny 370D, srebrny 370D, plus oba z kitem :-)
Wtedy szczerze zaczalbym watpic czy Canon kiedykolwiek
wypusci jakies nowe szkla. Bylaby to tez raczej pewnosc, ze
technologia DO jest slepa uliczka albo raczej, ze nie nadaje sie
do lepszych szkiel. Malo o tym bylo ostatnio, ale to jednak jest
dosc kompromitujace kiedy po wielkiej pompie z jaka wypuszczono
400 f4 DO 5 lat temu czy wiecej - nic. Poza amatorskim, za wysoko
cenionym zoomem... Podobnie zreszta jesli nowy rumorsowy zoom
100-400 f4 IS naprawde istnieje i nie jest DO. To bylaby idealna
technologia do tego szkla, by je zmniejszyc fizycznie.
Do tej pory Nikon byl przedmiotem zartow jesli chodzi o szkla,
w pewnym sensie nadal jest - spytajcie Nionowcow ile czekaja
na wersje dlugich tele z VR, a ta technologia jest sprawdzona
i wydaje sie to banalne update'owac 400, 500 i 600...
W sumie można się było tego spodziewać - zmiany będą tylko kosmetyczne a więc głównie chodzi o ergonomie - tak swoja drogą bardzo istotna sprawa w następcy 350d =)
Mysle ze dodadzą też iso 3200 i zwiększą bufor...a wszystko będzie za rozsądną cene - wtedy jest szansa ,ze canon będzie dalej rzadził w tym segmencie rynku =)
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Ciekawe ile my poczekamy na dobry, tani kit pokroju 18-70, oby jak najkrócej, bo akurat w tej kwestii to Canon jest przedmiotem żartów...Zamieszczone przez snowboarder
...niestety akurat mi nie jest do śmiechu, bo jako użytkownik-amator chciałbym mieć możliwość zakupu czegoś co przynajmniej nie rozpadnie mi się po roku użytkowania...
Kurcze, ja też bym się chętnie dowiedział co to jest ten "efekt rurki" i te "mocno rozmyte krawędzie na zdjęciach" przy fotografowaniu FF ?Zamieszczone przez alien
![]()
EOS 33 / EOS 300 / Tamron 28-75 2.8 XR Di / kit 28-90 / Sigma 70-300 APO Macro Super II / polar HOYA HMC i trzy dekielki
Tyle że póki co to FF jest robiony dla profesjonałów :smile: lubo bardzo bogatych amatorów, a oni i tak tanich szkieł nie kupują więc nie widzę tu problemu.Zamieszczone przez alien
Pytanie kiedy przedstawiciele firmy sony coś takiego anonsowali, bo ja nigdzie nie mogę znaleźć? Może jestem zbyt mało wytrwałyZamieszczone przez alien
.
Po co komu flesz w 5D to jedno, a drugie to to, że w 5D liczy się jakość obrazowania + system jaki oferuje canon, nie sądzę żeby zawodowcy szybko się przesiedli na sony. Zwłaszcza że są przecieki, że ma się pojawić coś w rodzaju 5DmkII - z tą samą matrycą, tańszy, mniej szumiący (panowie w Foto Kurierze pewnie znów nie zauważą) i z kilkoma dodatkowymi ficzerami.
Co do szieł DO i tego o czym pisał snowboarder to rzeczywiście sytuacja jest dziwna. Wynalazek niezły ale chyba zbyt drogi. Chociaż znów chodzą słuchy, że mają być jakieś nowości. Zobaczymy.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
no niezupełnie , canona 5d ciezko nazwac aparatem dla profesjonalistów...Tyle że póki co to FF jest robiony dla profesjonałów lubo bardzo bogatych amatorów, a oni i tak tanich szkieł nie kupują więc nie widzę tu problemu.
a kto tu mówi o zawodowcach =) Chodzi o zaawansowanych fotoamatorów ,którzy są nie lada kąskiem dla każdej z wyzej wymienionych firmPo co komu flesz w 5D to jedno, a drugie to to, że w 5D liczy się jakość obrazowania + system jaki oferuje canon, nie sądzę żeby zawodowcy szybko się przesiedli na sony
pożyjemy zobaczymy..szczególnie cena bedzie bardzo istotną sprawą =)Zwłaszcza że są przecieki, że ma się pojawić coś w rodzaju 5DmkII - z tą samą matrycą, tańszy, mniej szumiący (panowie w Foto Kurierze pewnie znów nie zauważą) i z kilkoma dodatkowymi ficzerami.
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Może ludziom, do których jest adresowany, przeszkadza bokeh w prążki?Zamieszczone przez Kolekcjoner
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Wiesz alien 5D jest adresowany do zawodowców i został zaprojektowany przez canona pod tym kątem. Nawet ostatnio dostał nagrodę w karegorii aparat profesjonalny. Było o tym zresztą już wiele razy.
Być możeZamieszczone przez piast9
:grin: (nie dziwiłbym się
). Ja widziałem zdjęcia z tego obiektywu ale akurat to nie zwróciło mojej uwagi (nie twierdzę, że czegoś takiego nie było). Mnie się wydaje, że głównym problemem jest stosunek cena/jasność. Choć jak czytam różne zachodnie fora to np. ten 400 DO jest dość popularny i sobie go chwalą.
Pewnie jest tak, że jeżeli teraz czegoś nowego "DO" nie będzie to można się spodziewać, że dali sobie spokój.
Wygląda tak że niektórzy już wiedzą jak będzie wyglądał370D. Co prawda numerek jakby przez przypadek
zasłonięty ale obrazki fajne.
Zdjęcia można obejrzeć tutaj.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-08-2006 o 22:29
Kapitan Wagner
http://www.pbase.com/omar_brannstrom...4_test_gallery - ja tam prążków nie widzę... do tego sporo robione cropem 1.3, gdzie chyba już powinno być zacząć widać "efekt rurki" i "rozmyte krawędzie"Zamieszczone przez piast9
![]()