Cytat Zamieszczone przez caravaggio
Dziwna sprawa... ja mam Canona i mnie nie wk... ten brak - bo dziwnym trafem ja mam +/- 3EV.
no i fajnie. ja zazdroszcze, bo bardzo by mi sie przydalo

Cytat Zamieszczone przez caravaggio
Moze po prostu masz niewlasciwy w stosunku do swoich potrzeb aparat? Albo niewlasciwe potrzeby w stosunku do swojego aparatu? ;-)
wiesz.... czasem jest tak, ze jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma. mnie generalnie Canon pasuje, tylko nie lubie przerazliwej powolnosci tej firmy we wprowadzaniu pewnych rozwiazan podyktowanych logika uzytkowania.

moim zdaniem Canon w zespole projektujacym korpusy powinien, obok inzynierow, miec jednak tez fotografow, ktorzy opstyrkiwali by aparaty w praktyce i oceniali ergonomie i przydatnosc ficzerow. w tym tez fotografow nie sportu i nie akcji, bo rynek uzytkownikow Canona rozszerza sie ostatnimi laty na inne dzialki tez. fajnie, gdyby potrzeby tych innych fotografow tez byly uwzgledniane.

banalny przyklad: jako landszafciarz 90% zdjec robie w Av. czasem, ze wzgledu na wygode potrzebuje przeskoczyc na M. dlaczego, do jasnej ciasnej, w M musze miec kolka zamienione miejscami? dlaczego w 1-kach jest C.Fn do ich zmiany, a w 10D/20D/30D Canon to olal?