Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    O tym kopie to był skrót myślowy. Nie chodziło mi o raw-bufor, kl/s, spot i kółko 30D. Chodziło mi o to, że jest kupa ludzi, która ma 350D i najdroższe eLki, robią zdjęcia tylko ze statywu i je sprzedają. Dla nich 10 MPx to kolejny krok naprzód w stronę większych formatów i/lub 400 dpi (pytaj oskarkowy) za śmieszne pieniądze.
    Też mam podobne wrażenie na różnych imprezach często widuję gości z 350-tkami. Raz czy dwa widziałem 350D podpięte do 600/4, i do innych tego typu maleństw .
    Praktycznie jak komuś nie potrzeba dużej szybkości to takie rozwiązanie jest optymalne pod wieloma względami.

Podsumowując to mamy:

Obiektywy:
    EF 35/1.8
    EF 40/1.2L
    EF 50/1.2L
    EF 200/1.8 L IS
    EF 400/5.6 L IS
    EF 500/2.8 DO IS
    EF 24-50 f/2.0
    EF 24-70/2.8 IS
    EF 70-200/4 L IS
    EF 100-300/2.8 IS
    EF 100-400/4 L IS
    być może 800 DO??

Aparaty:
    3000D
    370D
    400D
    35D
    40D
    50D
    3D
    5Dn (mkII)
    1DmkIII
    1DsmkIII
    1Dsx
    Średni format (chodzą słuchy że podobno Canon kupił od Contaxa/Kyocera ten dział łącznie z nazwą)

Sporo by się tego nazbierało i ciekawe czy choć jedno będzie zbliżone do prawdy. Wypisałem tylko te które nosiły chociaż cień cech prawdopodobieństwa, bo wishlist jest znacznie dłuższa :-D.
    A jeszcze ostatnio wyczytałem jako pewnik oczywiście że będzie nowy model powyżej 350D i poniżej. Ten powyżej ma być czymś z ergonomią zbliżoną do 30D tylko wykastrowany z funkcji i oczywiście plastik.

To tyle tych fantazji z mojej strony i CZACHA bardzo proszę nie bij :wink::smile:, bo to fajna zabawa jest :-D :-D.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-08-2006 o 04:03
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów