Ciekawe, bo do mnie dotarła wiadomość, że pokaże 1 (słownie: jedno), a mianowicie: EF-S 8mm Fish Eye.Zamieszczone przez Diego
SERIO.
Ciekawe, bo do mnie dotarła wiadomość, że pokaże 1 (słownie: jedno), a mianowicie: EF-S 8mm Fish Eye.Zamieszczone przez Diego
SERIO.
Albo chca robic tylko drogie szkla do FF co jest malo prawdopodobne, albo ktos w C. zaspal i przegapił nowego gracza - Sony & masa szkieł Minolty (r.i.p.) A to moze odbic sie czkawką.
Szkła pod cropa już są 10-22, kit, 17-55 dla bogatych ;-) , macro, teraz jak pisze Tomek rybie oko i na PMA pewnie 18-200 ISZamieszczone przez Diego
Zakładając, że już dzisiaj mamy wszystkie w/w szkła czego ci jeszcze brakuje w EF-S'ie?
the silence is deafening
Odpowiednika EF24-85/3,5-4,5 czyli byłoby to coś w stylu 15-55/3,5-4,5 (ring USM, non IS)Zamieszczone przez gietrzy
Mi ?Zamieszczone przez gietrzy
Nic
Canonowi brakuje: dobrego tele, dobrych stałek pod cropa. Może nawet jakaś nowa linia szkieł a'la eLki - ale tylko crop. I nawet nie chodzi o fotografów ale o marketing... Przecietny ludek zobaczy nowy i elegancki system Sonego poleci kupic*
*działa tylko w us![]()
Zamieszczone przez Diego
Z ekonomicznego punktu widzenie to bezsens
Przecierz 70-200 jest pod cropa. ma 100-300
Bez sensu. Kto to kupi? Mała grupka zapaleńców na tym formum?Zamieszczone przez Diego
Ktoś, kto odróżnia jakość stałki od zooma kupi sobie EF z "L" lub nie (nie w tym kraju oczywiście).
A goście, którzy dają się złapać na 10MPx Alfy raczej nie zainteresują się droższymi szkłami.
Bingo.Zamieszczone przez Cyborg
Napisalem - glownie dziala to na rynku US. Po drugie chodzi o podejscie czysto marketingowe - a to czesto ma nie zawiele z sensem. Jest rzesza ludkow ktorzy maja: 350/20/30d i do tego pieniądze i gotowi sa je wydac na nowe zabawki. Brakuje tylko ofoerty skierowanej specjalnie do nich - co z tego, ze beda to stare szkla w nowych opakowaniach, zawsze to jakas odpowiedz na "zajsy" Sonego. Rynkowa prawidlowosc - akcja powoduje kontrreakcje. Zostawiajac na boku gdybanie co bedzie jak....
Oferta C. dla ef-s jest uboga. I az sie prosi o segmentacje rynku.
http://d-spot.co.il/forum/index.php?act=idxZamieszczone przez snowboarder
This year
August will be different
24/8/06
Every legend has a beginning
Umie ktoś po hebrajsku? Podobno jest tam oficjalna reklama Canona. Firefox mi nic nie pokazuje oprócz krzaczków.
edit: http://www.bobatkins.com/photography...al/rumors.html
d-spot to największy foto-serwis online w Izraelu.
BTW. Skoro każda legenda ma swój początek i skoro mamy już 5D to musi być 3D.
Ile Mpx? 12 czy 16
Ile kl/s? 5 czy 8-10
cene chyba znamy: 5D + 1/2 5D = $4500 :sad:
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 29-07-2006 o 13:38
the silence is deafening
Mnie się pokazuje tylko napis Canon i dwie kreski całość co chwilę miga.Zamieszczone przez gietrzy
Po za tym nie wiadomo czy to tłumaczenie jest ok. Zwłaszcza słowo "legenda" podobno budzi wątpliwości.
Swoją drogą właśnie miałem to wrzucić:-P. TU jest dyskusja na ten temat w bardziej ludzkim języku.
Najbardziej mi się spodobała taka wypowiedź:It's a canon with a Nikon mount.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-07-2006 o 10:22
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner