Strona 153 z 190 PierwszyPierwszy ... 53103143151152153154155163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 521 do 1 530 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Jak nie ta cena?
    30D + 10-22 = 3800 + 2600 = 6400
    D80 + 12-24 = 3000 + 3500 = 6500
    no mniej wiecej, z dokladnoscia do lokalnych wahan cen

pozostaje roznica na obiektywie. lub na korpusie - jak kto co woli
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez GrzesiekK Zobacz posta
    tamron 17-50 jest prawie 2 razy drozszy od 18-70 (co prawda cenowo 400d+17-50 wyjdzie podobnie do d80+18-70) .
    Jak dla mnie nikon w segmencie amatorskim ma przewage. Bo co tutaj canon oferuje? 400d - robi dobrej jakosci zdjęcia, ale ergonomii brak.
    zgadzam sie w 100%. chyba, ze nie boli Cie zakup uzywanego korpusu, bo tutaj w cenie 400D mozna miec bez porownania lepsze 20D

PS. zdaje się, że fotografujesz lkrajobrazt. Co Cie powstrzymalo od zakupu jakiegos nikona wlasnie z tym nikkorem 12-24/f4?
    Nikon itself.

w tej samej cenie co Canon 10D moglem kupic tylko i wylacznie plastikowego D70 z malenkim tunelikiem udajacym celownik, albo myslec o dozbieraniu i kupieniu juz wtedy (pazdziernik 2004) tracacego zdechla myszka D100, ani matryca ani konstrukcja nie konkurujacego z 10D

wybor byl naprawde prosty
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 13-02-2007 o 01:38 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

tamron 17-50 jest prawie 2 razy drozszy od 18-70
    Nie no, zaraz, Nikon 18-70 kosztuje 1200 ~ 1450 zł, Tamron 17-50 około 1500 (ceny ze sklepów internetowych), jak by tego nie porównywać to nie jest to dwukrotna różnica
    W canonie? kit 18-55 albo elki.
    Jest jeszcze 17-85 IS po drodze za około 2000 zł. Fakt że drogi, może nawet za drogi, ale od eLek tańszy a nad wymienionymi wyżej ma tę przewagę że jest dłuższy i stabilizowany.

18-70 w ofercie stanowi niewątpliwą przewagę systemu Nikona ale nie ma też co przeginać w drugą stronę.
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 13-02-2007 o 02:03
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Nie no, zaraz, Nikon 18-70 kosztuje 1200 ~ 1450 zł, Tamron 17-50 około 1500 (ceny ze sklepów internetowych), jak by tego nie porównywać to nie jest to dwukrotna różnica

Jest jeszcze 17-85 IS po drodze za około 2000 zł. Fakt że drogi, może nawet za drogi, ale od eLek tańszy a nad wymienionymi wyżej ma tę przewagę że jest dłuższy i stabilizowany.

18-70 w ofercie stanowi niewątpliwą przewagę systemu Nikona ale nie ma też co przeginać w drugą stronę.
    18-70 mozna kupic na allegro (ceny wachają się od 700 do 1000zł - kolega ostatnio kupił za 700zł z groszami) - stąd moje stwierdzenie, że jest dwa razy tańszy.
    17-85 IS optycznie to dziadostwo (wiem bo miałem przez pewien czas)

W sumie canon mógłby wprowadzic takie 17-85 bez IS jako kitowy obiektyw do 40d/tego co bedzie nowoscia w semipro pod cropa. Dosyc czesto w tym watku pojawiaja sie przypuszczenai ze canon bedzie rozwijac linię szkieł pod cropa.

Z mojej strony EOT, za dużo tutaj o nikonie
    350d+grip, tamron 28-75/2.8

Zablokowany

Domyślnie

To samo w przypadku d200 - swietna puszka, ale matryca do kitu.
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos30d/page26.asp
    konia z rzędem temu, kto wyjaśni mi na czym polega "kitowość" tej matrycy. Nie mówię oczywiście o szumach ... choć różnica najbardziej widoczna jest w jpg. Jak już pisałem, ja nie widzę większych różnic w jakości obrazowania pomiędzy dwoma systemami.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A w nikonie?, wczesniej d50 i d70s a teraz d40 (odpowiednik wydmuszki 400d tyle ze sporo tanszy) i d80.
    No nie nie tu troszkę przesadzasz D40 z 400D ma tylko tyle wspólnego, że są podobnej wielkości i mają w nazwie "D" i "4". Tak na prawdę 400D to aparat o sporo większych możliwościach niż wykastrowany D40.

(...)
    W sumie canon mógłby wprowadzic takie 17-85 bez IS jako kitowy obiektyw do 40d/tego co bedzie nowoscia w semipro pod cropa. Dosyc czesto w tym watku pojawiaja sie przypuszczenai ze canon bedzie rozwijac linię szkieł pod cropa.

Z mojej strony EOT, za dużo tutaj o nikonie
    Wątpię że canon będzie rozwijał linię szkieł pod cropa. Nawet bardzo. Może dadzą jakieś 18- 200 IS. Na cuda optyki bym w tym segmencie nie liczył. To już prędzej uwierzę w przepowiednie, że dadzą jakąś linię szkieł o parametrach lepszych niż L-ki (zawsze znajdą się snoby chętne wydać majątek po to żeby mieć coś "ekstra"). Co do nikona to należy się modlić żeby podgryzał canona ile wlezie. W naszym dobrze pojętym interesie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    masz D80 i do niego Nikkora 12-24. znajdz kombo dajace taki duzy celownik i tak porzadne szerokie katy w Canonie.
    Mysle, ze na PMA bedzie kilka szych z Canona, pomecze ich troche
    i twoj przyklad przytocze... Choc 10-22 ma dobra reputacje, obawiam sie,
    ze wiem jaka bedzie odpowiedz...
    W sumie jade obejrzec tylko Canona i Epsona, wiec jakbyscie mieli
    jakies konkretne pytania, to z checia pognebie towarzystwo
    z "Canon" na koszulkach. Napewno pomecze ich o szerokie katy
    (jesli nic takiego nie pokaza), o zgrabny mini 1D z cropem (czy crop
    traktuja tylko amatorsko, czy planuja cos na serio)... Smialo dopiscie sie
    do listy. Tylko serio konkretne pytania prosze.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

17-85 IS optycznie to dziadostwo (wiem bo miałem przez pewien czas)
    ...
    Biorąc pod uwagę opinie o 17-85 IS to pewnie niedługo cena spadnie do takiego poziomu, jakby nie miał IS, a wtedy nowy KIT do 30/40D nie będzie mieć raczej racji bytu. W tej chwili można go już dostać na allegro za 1650 zł, czyli cena powoli staje się rozsądna.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Mysle, ze na PMA bedzie kilka szych z Canona, pomecze ich troche
    i twoj przyklad przytocze... Choc 10-22 ma dobra reputacje, obawiam sie,
    ze wiem jaka bedzie odpowiedz...
    10-22 jest na tyle dobry, ze jego nastepcy nie nalezy sie spodziewac przez najblizsze kilkanascie lat, jesli w ogole
    moze raczej cos w desen 12-35/4 IS, czyli szerokiego spacerzooma do cropa, chociaz pewnie kosztowaloby to blizej 17-55 IS niz 17-85 IS
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tutaj jeszcze cytat z FM. Jeden z użytkowników napisał to dwa tygodnie temu. Zadziwia zgodność tych przewidywań z tym co dał na swojej stronie Erwin Puts. Można zatem przypuszczać, że parametry które podaje "Antony" są prawdziwe.

Cytat Zamieszczone przez 'Un-Official' pre-PMA Rumor Thread (użytkownik Antony) FM Forum

Antony
    Registered: Jun 06, 2005
    Total Posts: 275
    Country: Australia

Re: 'Un-Official' pre-PMA Rumor Thread

Ok, after no real rumours for some time I am going to make my predictions for the 1 Series for 2007.

A new 1D series camera will be announced for PMA. It will have a size similar to the 1V, and will be 8.5 fps with a full frame 12.8MP sensor. ISO will now be 100-3200 (extendable to 50 and 6400). There will be a refinement of the 45 focus point system, with more cross sensors.

There will be multiple grips available for the camera, including a WiFi grip, and a basic grip that simply adds battery capacity.

There will be a customiseable button that can be set to MLU.

The camera will be very water-resistant and will have a shutter rated for 200,000 cycles.

Price will be approx US$4500, dropping to under $4,000 within 12 months.

Approximately 3 months later the new 1Ds will be announced. It will be effectively the same camera, but with a 22MP sensor, and a maximum frame rate of 5fps. Price will be $7500, dropping to $7,000 within 12 months

Neither camera will feature internal storage. Neither camera will feature a larger than 24mm x 36mm sensor. There will be no further 1.3x cameras.

Canon will also issue a 40D at PMA - not prepared to speculate re. that.

OK, now this is all speculation, but I reckon it is very close to what is going to happen this year.

Jan 31, 2007 at 11:38 AM
    Dla mnie dość ciekawe .
    Oczywiście możliwe też, że gość jest jasnowidzem albo że wszystko to jedna wielka bzdura.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Jesli 1D bedzie taki jak "rumorsy" powyzej to z legendarnej bonk trojki w specyfikacji brakuje tylko "3" na obudowie Liczac te 8fps czy wifi grip to dali nawet nieco wiecej

Bonk, nabroiles wysmienicie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Tylko serio konkretne pytania prosze.
    Jedyne o co mozna teraz pytac Canona to nowe szkla. Jakiegos taniego szerokiego zooma z segmentu ef-s'ow i odswiezone szerokie stalki.
    ...

Strona 153 z 190 PierwszyPierwszy ... 53103143151152153154155163 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów