Strona 130 z 190 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140180 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 291 do 1 300 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A ja coś czuję, że następcy 5d nie będzie jeszcze teraz. Bo i w sumie po co ?
    Marketingowo masz racje, ale rozwojowo... takie myslenie blokuje rozwijanie technologii. Zawsze jest niebezpiecenstwo, ze konkurencja moze wskoczyc z czyms lepszym i co wtedy?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawi_3000 Zobacz posta
    A jakby tak:
    Aż tak nie trzeba

Niemniej denerwujące jest to bezwzględne wyrachowanie Canona, kiedy u konkurencji można zobaczyć, jakie ciekawe i przydatne funkcje może mieć korpus nawet o połowę tańszy.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A ja coś czuję, że następcy 5d nie będzie jeszcze teraz. Bo i w sumie po co ? Nikon nawet palcem nie kiwnął , żeby zatrzymać odpływ użytkowników swojego systemu do konkurencji, wiec Canon nie ma żadnego bodźca żeby puszczać nową puszkę. Na dodatek 5d w kicie zdrożało o 100 ojro.
    Bedzie bedzie nastepca, chocby po to, zeby bylo jak u Canona w zegarku. A ze bedzie to nastepca na miare 20D->30D, to juz inna bajka. Dolaza garsc *******, ktore ich nie beda kosztowaly majatku i troche fukcjonalnosci, ktora na dobra sprawe mozna pewnie zrobic programowo. I bedzie Panie "nowym model" ;-)
    Pozyjom, obaczym. Wszystko to tylko gdybania.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    JW tym aparacie nie ma nic z wyjątkiem duzej, wspaniałej matrycy. Nie ma konfigurowalnej automatyki ISO, nie obsługuje bezprzewodowo flashy systemowych, brakuje mu szybkostrzelności na poziomie 5fps, nie mozna wyswietlić siatki w wizjerze, nie ma uszczelnien, itd, itp...
    Wszystko to prawda... a i tak schodzi jak świeże bułeczki, czasem z dokładnością do lokalnych zawirowań spowowodanych spekulacjami "a może Canon wypuści"... :-D Zatem po co "naprawiać jeśli nie jest zepsute"?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    A macie jakies informacje na temat nowych szkiel.
    Moze by tak 35mm f/2 zmodernizowali.
    Też bym chiał, ale to raczej mało prawdopodobne. Amatorskie stałki, z wyłączeniem portretówek i macro oczywiście, to teraz produkt niszowy i moim zdaniem prędzej zrezygnują z produkcji niż go zmodernizują.... i obym się mylił
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Też bym chiał, ale to raczej mało prawdopodobne. Amatorskie stałki, z wyłączeniem portretówek i macro oczywiście, to teraz produkt niszowy i moim zdaniem prędzej zrezygnują z produkcji niż go zmodernizują.... i obym się mylił
    Szczerze wątpię. Straciliby część klientów, którzy teraz wypruwają się na wersje jaśniejsze. Zresztą tym ciemniejszym stałkom też niewiele brakuje:
    http://www.grabek.pl/chwilowe/IMG_7719.jpg
    (duży plik bez obróbki i kompresji)
    85/1.8 przy f/2 sam byłem mocno zdziwony. Więc czasem powstaje pytanie, czy naprawdę warto wydać te kilka tysięcy więcej.
    Przy okazji 35L wiem, że warto (zupełnie inne szkło), ale przy 85L ciągle mam wątpliwości.
    Jarek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Chcesz powiedziec, ze jesli konkurencja nie wypusci podobnego/lepszego technologicznie sprzetu niz w/w puszki, to Canon nie ruszy do przodu z nowymi body?
    Bardzo prawdopodobne. Zresztą w przypadku jedynek tak jest. Wstrzymują już któryś raz. Bo po co się wychylać.

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Marketingowo masz racje, ale rozwojowo... takie myslenie blokuje rozwijanie technologii. Zawsze jest niebezpiecenstwo, ze konkurencja moze wskoczyc z czyms lepszym i co wtedy?
    Nic nie blokuje. Technologie rozwijają nieustannie. Tylko większość ląduje w szafie/sejfie/komputerze lub w innych zastosowaniach. I na ogół nie widzi światła dziennego. Podstawa to być o krok przed konkurencją ale nie więcej. Zresztą to jest też częściowo odpowiedź na pytanie dlaczego 5D jest taki a nie inny. W jakim celu robić super mega wypasioną puszkę jak i tak konkurenci nie mają nic do zaoferowania w tym segmencie - czysty marketing.
    Chodzą słuchy że Sony pracuje nad FF-em w związku z tym nie jest wykluczone że canon nadal będzie się wstrzymywał z wypuszczeniem czegoś nowego w tym segmencie.
    Jak konkurencja wyskoczy z czymś lepszym to wyciągną z szafy co trzeba. Zresztą i tak mają na rynku kilka rzeczy których inni nie mają (DO, FF). I więcej nie potrzeba .

Po za tym Canon stosuje bezwzględną zasadę:
    - Chcesz to masz najlepsze puszki i system na rynku ale płać (jak za woły - to fakt), a jak się nie podoba to spier..... do konkurencji.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Po za tym Canon stosuje bezwzględną zasadę: - Chcesz to masz najlepsze puszki
    Ileż można powtarzać: nie puszki, a matryce!
    http://canon-board.info/showpost.php...postcount=1285

system na rynku ale płać (jak za woły - to fakt),
    System mogę się zgodzić. Ale też najbardziej pazerny za jakiekolwiek pierdoły systemowe, typu kabelek, wężyk, itp...

a jak się nie podoba to spier..... do konkurencji.
    I coraz więcej amatorów będzie tak robić.
    Sam powoli przygotowuję się do pozegnania z 300D i jeśli u Canona nie pojawi się nie pojawi się coś z lepszym wizjerem i większą matrycą to coraz częściej spoglądam w strone D80 + AF-S 18-70 DX lub K10D + DA 16-45 AL
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nic nie blokuje. Technologie rozwijają nieustannie. Tylko większość ląduje w szafie/sejfie/komputerze lub w innych zastosowaniach. I na ogół nie widzi światła dziennego. Podstawa to być o krok przed konkurencją ale nie więcej.
    W momencie wypuszczenia D80 Nikon stał się liderem w segmencie amatorskim a nawet zaczął atakować segment "semi-pro" Canona. Zresztą 30D jest moim zdaniem "półprofesjonalne" chyba tylko dzięki 5fps :-)

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    W momencie wypuszczenia D80 Nikon stał się liderem w segmencie amatorskim a nawet zaczął atakować segment "semi-pro" Canona. Zresztą 30D jest moim zdaniem "półprofesjonalne" chyba tylko dzięki 5fps :-)
    30d nigdy nie było puszką semi-pro, chyba że w chipie

Strona 130 z 190 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140180 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów