Niech będzie taka 5D i do tego
-uszczelnienia
-Digic III
-lepszy AF
-5fps
-więcej Mpix (może 16 ?) przy szumie jak 5D
i niech kosztuje te 12000złnic więcej mi do szczęścia nie trzeba ... Poza uszczelkami chyba reszta sprawdzi się na 99% ... odkurzacza mieć nie muszę bo nie ma to jak ręczne czyszczenie.
Właściwie Canon to by mógł pomyśleć o tym ISO w wizjerze - nie przy zmianie. Skoro i tak "odnawia" puszki to mógłby przy okazji machnąc i to ... Jaki by nie było - na FF trzeba się przesiąśćbędzie mój
![]()
-| Canon 5D | Canon 7D |
-| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |
Na jabym wrzucil jeszcze rzutowanie lini trojpodzialu na matowke :-)
D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele
to moze w ogole takie skalowanie laserowe jak kij golfowy w jednej kobedii z Chevy Chase'em![]()
BTW moja ex ma Nikona coolpixa 7900(czy jak sie to pisze) nie nowy model ale swoja droga bardzo fajny kompakt o sporych mozliwosciach.
jest tam taki program dla kompletnych idiotów, gdzie w zaleznosci od rodzaju wybranego motywu rysuje na LCD linie jak ma wyglądać kadr z określeniem miejsc gdzie umiescic głowy przy portetach, horyzont, czy szczyty gór etc... jak to zobaczyłem to po prostu wymiekłem![]()
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
hmmm tak prawde mówiąc to moze to wcale nie byłby taki głupi pomysł bo jak pomyslec co za zdjęcia robia co poniektórzy...![]()
ale za jedną opcja bym sie podpisał obiema rekami....
rzucane na matowke(oraz zewnętrzne laserowe) skalowanie linijki do badania FF, BF i innych 2 literowych skrótów![]()
to powinna byc opcja do wszystkich aparatów bez wyjątku... cos jak ABS i airbagi w samochodach.. pomagają przezyc![]()
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
Bez nich i tak ludzie kupią tylko dla samej pełnej klatki.
Nie jest potrzebny do niczego
Żeby wyrównać do poziomu D200.
Bez tego i tak ludzie kupią. Rzadko strzelam seriami, ale muszę przyznać że 5fps w moim 30D świetnie się sprawdza przy robieniu braketingu EV z ręki :-)
Absolutnie nie. 12mpix w zupełności wystarczą i jest to najmniej potrzebne ulepszenie 5D.
Spodziewam się niewielkich zmian, wymuszonych upgradem 30D do konkurencji. AF, AutoISO, jakieś bajery w wizjerze, linie podziału itp.
Ulepszenia 5D pewnie będą dotyczyć tych samych rzeczy żeby wyższy model nie odstawał od niższego następcy 30D.
Póki co w wielu sklepach obie jedynki są "out of stock". Mało tego nawet na zamówienie nie ma. Pojawiła się natomiast na chwilę zajawka 1Ds MkIII bez specyfikacji za to w cenie....... uwaga !!! 13,300 Euro.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner