10-24 to kompletna bzdura, ale jak sie okazuje w granicach poboznych zyczen wielu uzytkownikow. jak mowia: wiara czyni cuda, ale logiczne myslenie oszczedza zawodow
Tjaa i w szczególnośći te 400/4 za 1400 Euro. To już nawet śmieszne nie jest.
Natomiast to co dał Akustyk było już jakiś czas temu nawet w lepszym tłumaczeniu ale wyżej na giełdzie jest następujaca "informacja":
1DsTc (True Colour), is a true colour processor (many have referred to Canon's patents in this area for a long time) which will deliver everything a 1Ds2 and 1D2 currently delivers:-
Features:-
- 16.2 MP (Equiv 32MP bayer sensor)
- 8fps (buffer 32 RAW, unlimited large Jpg)
- ISO50-6400 (custom function ISO18 and ISO12800)
- Dust prevention system (upgraded 400D model)
- full frame
- 8.2MP mode for sports shooters (uses full sensor, but @ 8.2MP)
- Mirror lockup programmable button(s)
- 11 shot bracketing (available 11,7,5 & 3)
- Personal and custom functions all available in camera
- EXIF data from lenses including calulated focus distance
- Focus spots can be seen in previews
- Preview screen autorotates depending on how you hold camera
And more......
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jakoś mnie rozbawiło :
- ISO50-6400 (custom function ISO18 and ISO12800)
![]()
50-6400 to już extremalnie a jeszcze 18 i 12800 ... hyh:grin:
-| Canon 5D | Canon 7D |
-| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |
Nie martw sie mnie to rozbawiło w całości.
Póki co w canonie USA trwają promocje na wszystko co tylko się da (no może z wyjątkiem 400D):
http://www.usa.canon.com/app/html/NF...=specialoffers
http://www.usa.canon.com/consumer/co...omocat=General
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Bonk trojka jest troche mniejsza od jedynek
Mimo wszystko chyba lepsza taka "mniejsza" jedynka w postaci Bonk 3D jak 30D/5D z gripem.Nie kazdy potrzebuje takiej cegly jak 1DIIn. Szczegolnie w podrozy.
Dla pstrykacza wiekszy problem jedynek to gigantyczne baterie czy ladowarki.
Jak nie chca niech nie kupuja wiekszego modeluCanon zostawi 5D pewnie jeszcze nieco po premierze trojki, wiec beda sobie mogli kupic mniejszy.
Canon to zapowiedzial. Teraz trzeba tylko poczekac na realizacje.EDIT: Moj blad - 1DIIn juz zjechal do $3500 wiec miejsce w szeregu sie zmniejsza. No chyba ze Canon zunifikuje obie jedynki, wtedy to co innego.
Ja bym jednak 1DIIn do 5D nie rownal. Cena to jedno, reszta to inna bajka.
...
Kapitan Wagner
A co tam, pochwalę się![]()
Za około tydzień będę miał przedprodukcyjną trójkę do testów (starzy forumowicze pamiętają pewnie - miałem już tak 5D sporo przed premierą). Z aparatem mają być dwa nowe szkła. Zobaczymy co to będzie.
Jak tylko nie będzie blokady informacji, to postaram się coś pokazać i opowiedzieć.
Aha, cenę tej puszki juz przewidzieliście. Ktoś tam zdecydował sie pomachać nikonowi na pożegnanie![]()
Jarek
Oskarkowy a kiedy premiera ?![]()