Sam nie wiem czy się łudzić że będzie w jakiejś normalnej cenie, czy dać sobie spokój i brać 5D ?
Sam nie wiem czy się łudzić że będzie w jakiejś normalnej cenie, czy dać sobie spokój i brać 5D ?
Tego nikt nie wie (no chyba że bonk ;-))
Ja obstawiam na integrację jedynek oraz podział 5D na "higher model" i "lower model"
łudzić nie łudzić, po prostu poczekać.
Przecież nawet jeśli nowy model nie spełni oczekiwań cenowo-ficzerowych, to po premierze nowości 5D powinno potanieć.
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 10-01-2007 o 10:22
Ja bym 5D teraz absolutnie nie kupował. Może sprawdzą się pogłoski o "rozmienieniu" tego modele na dwa, czyli w puszce 30D będzie 5D MkII i drugi model czyli 3D. Zmian w 5DMkII będzie sporo, przecież taki aparat nie może być obrazowo świetny a funkcjonalnie pod pewnymi względami gorszy niż taki np. D80.
Ostatnio edytowane przez MMM ; 10-01-2007 o 11:56
tylko ze jest taka kwestia ze canon nie robi sam sobie konkurencji zeby różnica cen była minimalna do istniejącej 5d to musieliby ja wycofac bo nikt by nie kupował nowy aparat musi byc droższy
W chwili wejścia na rynek 5D kosztowało 11.900 z fakturą. W tej chwili cena 8300-8500 jest w miarę standardową. Jak 3D będzie miał nawet tę samą matrycę, a będzie wygodniejszy, bardziej zwarty i z dobrym AF, to 12.000zł będzie niewielką ceną za tak puszkę.
Tylko, żeby miał wbudowanego gripa i chodził na bp 511![]()
Jarek