Strona 27 z 190 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bob Atkins
    (...)What does this mean?(...)
    Bob sam sobie odpowiada na to pytanie.

Cytat Zamieszczone przez Bob Atkins
    (...)Probably nothing(...)
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Ale bedzie numer, gdy jedyna nowosc to bedzie 370D...
    No beda 4 nowosci: czarny 370D, srebrny 370D, plus oba z kitem :-)

Wtedy szczerze zaczalbym watpic czy Canon kiedykolwiek
    wypusci jakies nowe szkla. Bylaby to tez raczej pewnosc, ze
    technologia DO jest slepa uliczka albo raczej, ze nie nadaje sie
    do lepszych szkiel. Malo o tym bylo ostatnio, ale to jednak jest
    dosc kompromitujace kiedy po wielkiej pompie z jaka wypuszczono
    400 f4 DO 5 lat temu czy wiecej - nic. Poza amatorskim, za wysoko
    cenionym zoomem... Podobnie zreszta jesli nowy rumorsowy zoom
    100-400 f4 IS naprawde istnieje i nie jest DO. To bylaby idealna
    technologia do tego szkla, by je zmniejszyc fizycznie.

Do tej pory Nikon byl przedmiotem zartow jesli chodzi o szkla,
    w pewnym sensie nadal jest - spytajcie Nionowcow ile czekaja
    na wersje dlugich tele z VR, a ta technologia jest sprawdzona
    i wydaje sie to banalne update'owac 400, 500 i 600...

Początki nałogu

Domyślnie

W sumie można się było tego spodziewać - zmiany będą tylko kosmetyczne a więc głównie chodzi o ergonomie - tak swoja drogą bardzo istotna sprawa w następcy 350d =)

Mysle ze dodadzą też iso 3200 i zwiększą bufor...a wszystko będzie za rozsądną cene - wtedy jest szansa ,ze canon będzie dalej rzadził w tym segmencie rynku =)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Do tej pory Nikon byl przedmiotem zartow jesli chodzi o szkla,
    w pewnym sensie nadal jest - spytajcie Nionowcow ile czekaja
    na wersje dlugich tele z VR, a ta technologia jest sprawdzona
    i wydaje sie to banalne update'owac 400, 500 i 600...
    Ciekawe ile my poczekamy na dobry, tani kit pokroju 18-70, oby jak najkrócej, bo akurat w tej kwestii to Canon jest przedmiotem żartów...
    ...niestety akurat mi nie jest do śmiechu, bo jako użytkownik-amator chciałbym mieć możliwość zakupu czegoś co przynajmniej nie rozpadnie mi się po roku użytkowania...

Dopiero zaczyna Awatar Marcoone
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    Jedynym atutem 5d bedzie pelna klatka - ale nie dla wszystkich to musi byc atut bo pakując mniejsza matryce do nowej lustrzanki sony - nie bedzie efektu rurki oraz mocno rozmytych krawędzi na zdjęciach...
    Kurcze, ja też bym się chętnie dowiedział co to jest ten "efekt rurki" i te "mocno rozmyte krawędzie na zdjęciach" przy fotografowaniu FF ?
    EOS 33 / EOS 300 / Tamron 28-75 2.8 XR Di / kit 28-90 / Sigma 70-300 APO Macro Super II / polar HOYA HMC i trzy dekielki

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(...)...byc moze nie kazde szkło tak ma ale te tansze tak..a przeciez malo którego amatora stac na świetnej jakosci ,drogie szkiełka...(...)
    Tyle że póki co to FF jest robiony dla profesjonałów :smile: lubo bardzo bogatych amatorów, a oni i tak tanich szkieł nie kupują więc nie widzę tu problemu.

(...)Szczególnie ze zaraz po nowym roku wyjdzie nowe lustro sony&minolta company - oparte o matryce asp-h i pewnie majace na pokladzie 12-13 milionów pikseli...Taki canon 5d bez wbudowanego flesza moze przejsc do lamusa jesli cena nie pójdzie w dół...(...)
    Pytanie kiedy przedstawiciele firmy sony coś takiego anonsowali, bo ja nigdzie nie mogę znaleźć? Może jestem zbyt mało wytrwały .
    Po co komu flesz w 5D to jedno, a drugie to to, że w 5D liczy się jakość obrazowania + system jaki oferuje canon, nie sądzę żeby zawodowcy szybko się przesiedli na sony. Zwłaszcza że są przecieki, że ma się pojawić coś w rodzaju 5DmkII - z tą samą matrycą, tańszy, mniej szumiący (panowie w Foto Kurierze pewnie znów nie zauważą) i z kilkoma dodatkowymi ficzerami.

Co do szieł DO i tego o czym pisał snowboarder to rzeczywiście sytuacja jest dziwna. Wynalazek niezły ale chyba zbyt drogi. Chociaż znów chodzą słuchy, że mają być jakieś nowości. Zobaczymy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Tyle że póki co to FF jest robiony dla profesjonałów lubo bardzo bogatych amatorów, a oni i tak tanich szkieł nie kupują więc nie widzę tu problemu.
    no niezupełnie , canona 5d ciezko nazwac aparatem dla profesjonalistów...

Po co komu flesz w 5D to jedno, a drugie to to, że w 5D liczy się jakość obrazowania + system jaki oferuje canon, nie sądzę żeby zawodowcy szybko się przesiedli na sony
    a kto tu mówi o zawodowcach =) Chodzi o zaawansowanych fotoamatorów ,którzy są nie lada kąskiem dla każdej z wyzej wymienionych firm

Zwłaszcza że są przecieki, że ma się pojawić coś w rodzaju 5DmkII - z tą samą matrycą, tańszy, mniej szumiący (panowie w Foto Kurierze pewnie znów nie zauważą) i z kilkoma dodatkowymi ficzerami.
    pożyjemy zobaczymy..szczególnie cena bedzie bardzo istotną sprawą =)
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Co do szieł DO i tego o czym pisał snowboarder to rzeczywiście sytuacja jest dziwna. Wynalazek niezły ale chyba zbyt drogi. Chociaż znów chodzą słuchy, że mają być jakieś nowości. Zobaczymy.
    Może ludziom, do których jest adresowany, przeszkadza bokeh w prążki?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wiesz alien 5D jest adresowany do zawodowców i został zaprojektowany przez canona pod tym kątem. Nawet ostatnio dostał nagrodę w karegorii aparat profesjonalny. Było o tym zresztą już wiele razy.

Cytat Zamieszczone przez piast9
    Być może :grin: (nie dziwiłbym się ). Ja widziałem zdjęcia z tego obiektywu ale akurat to nie zwróciło mojej uwagi (nie twierdzę, że czegoś takiego nie było). Mnie się wydaje, że głównym problemem jest stosunek cena/jasność. Choć jak czytam różne zachodnie fora to np. ten 400 DO jest dość popularny i sobie go chwalą.
    Pewnie jest tak, że jeżeli teraz czegoś nowego "DO" nie będzie to można się spodziewać, że dali sobie spokój.

Wygląda tak że niektórzy już wiedzą jak będzie wyglądał 370D. Co prawda numerek jakby przez przypadek zasłonięty ale obrazki fajne.

Zdjęcia można obejrzeć tutaj.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-08-2006 o 22:29
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    http://www.pbase.com/omar_brannstrom...4_test_gallery - ja tam prążków nie widzę... do tego sporo robione cropem 1.3, gdzie chyba już powinno być zacząć widać "efekt rurki" i "rozmyte krawędzie"

Strona 27 z 190 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów