Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
bo jakby nie patrzec... D200 jest od niego lepsze a powoli jak patrze na zdjęcia kolegi ktory na nim pracuje to przestaje byc pewien czy aby napewno w efekcie końcowym matryca 30D jest na tyle lepsza by rekompensowac całą reszte... nie mówie o testowych fotach w powiekszeniu 500% na ekranie monitora tylko o papierze
Z tą lepszością to i tak i nie jako body lepsze aczkolwiek mało jest rzeczy których mi brakuje w 30D a są w D200. Za to jest kilka które są w 30D a bardzo by mi ich brakowało w D200.

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
Dlaczego za wcześnie ? Według zwyczajów Canona, to dokładnie na 5D jest pora.
Zależy. Jeśli to wg. canona profi puszka to dwa lata jak nic. A ponieważ konkurencji z nikąd to sobie mogą lecieć w kulki do woli .

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
Może popatrz na to inaczej. D200 to coś co znajduje się między 30D (lepszy od 30D) a 5D (słabszy niż 5D). Zatem porównywać D200 do 30D to nieporozumienie. D200 ma sporo zalet ale też i wad, wiem bo mam okazję od czasu do czasu poużywać. Poza tym ta dyskusja trąca onanizmem sprzętowym, liczy się robienie zdjęć a sprzęt jest ważny ale zawsze na drugim miejscu.
No tak ale i tak w sumie tu dyskutujemy o sprzęcie więc jakoś to trzeba znosić .
A sytuacja jest dokładnie taka jak opisałeś nie ma odpowiedników. Jednakowóż 30D dużo bliżej do D200 niż D200 do 5D i to bynajmniej nie w kategorii który lepszy .