Strona 99 z 163 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Niech będzie taka 5D i do tego
    -uszczelnienia
    Bez nich i tak ludzie kupią tylko dla samej pełnej klatki.

-Digic III
    Nie jest potrzebny do niczego

-lepszy AF
    Żeby wyrównać do poziomu D200.

-5fps
    Bez tego i tak ludzie kupią. Rzadko strzelam seriami, ale muszę przyznać że 5fps w moim 30D świetnie się sprawdza przy robieniu braketingu EV z ręki :-)

-więcej Mpix (może 16 ? )
    Absolutnie nie. 12mpix w zupełności wystarczą i jest to najmniej potrzebne ulepszenie 5D.

Spodziewam się niewielkich zmian, wymuszonych upgradem 30D do konkurencji. AF, AutoISO, jakieś bajery w wizjerze, linie podziału itp.
    Ulepszenia 5D pewnie będą dotyczyć tych samych rzeczy żeby wyższy model nie odstawał od niższego następcy 30D.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Póki co w wielu sklepach obie jedynki są "out of stock". Mało tego nawet na zamówienie nie ma. Pojawiła się natomiast na chwilę zajawka 1Ds MkIII bez specyfikacji za to w cenie....... uwaga !!! 13,300 Euro .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Póki co w wielu sklepach obie jedynki są "out of stock". Mało tego nawet na zamówienie nie ma. Pojawiła się natomiast na chwilę zajawka 1Ds MkIII bez specyfikacji za to w cenie....... uwaga !!! 13,300 Euro .
    to co to, kurcze, sredni format bedzie?
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to co to, kurcze, sredni format bedzie?
    Jeśli w ogóle jest się nad czym zastanawiać to możliwe, że Canon znów wsadził tam coś całkiem nowego. Tylko cOooo... ? Musiało to by być coś na prawdę ekstra żeby usprawiedliwić taką cenę. Toż przecież to jest drożej niż Mamya ZD !
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-01-2007 o 22:02
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Taka cena jest kosmiczna i raczej nie widzę dla niej usprawiedliwienia, bo gdyby dali taką maszynkę która usprawiedliwiła by tą cenę to różnica między nią a poprzedniczką musiała by być gigantyczna tylko po co wówczas wycofywać 1dsII?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaibatsu Zobacz posta
    (...)tylko po co wówczas wycofywać 1dsII?
    No to akurat proste żeby zrobić miejsce dla nowej wypasionej wersji 5D, być może z matrycą 16 Mpx.
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

raczej widzę inny scenariusz 3D w cenie 1DsII a 5 będzie miała innego następcę, inaczej powstaje spora luka cenowa chyba że 40D podwindują do ceny 5-tki ;p

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zaibatsu Zobacz posta
    raczej widzę inny scenariusz 3D w cenie 1DsII a 5 będzie miała innego następcę, inaczej powstaje spora luka cenowa chyba że 40D podwindują do ceny 5-tki ;p
    Pisząc nowa wypasiona wersja 5D miałem na myśli właśnie coś takiego jak mityczne 3D . Po prostu trudno orzec jak się to będzie nazywało.
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Canon nie wprowadza nowych modeli w cenie znaczaco wyzszej jak tych, ktore zastepuja, wiec ta cena IMHO jest z kosmosu tak samo prawdziwa jak 75% innych plot z cropem 1.3x w 40D na czele.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Canon nie wprowadza nowych modeli w cenie znaczaco wyzszej jak tych, ktore zastepuja,
    Ale ponoć nowa jedynka ma zastąpić oba dzisiejsze 1DIIN oraz 1DsII, więc jakby dodac cenę obu, to może by i tyle wyszło? ;-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 99 z 163 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101109149 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów