Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Do tego "3D" będzie raczej sporym aparatem, podejrzewam że coś jak 5D - które bez gripa trzyma się całkiem fajnie, a z - wygląda jakoś tak dziwnie
    przeciez miedzy 5D i 30D jesli chodzi o trzymanie to nie ma kompletnie róznicy(przytnajmniej ja jej nie widze ani w rozmiarze ani w masie)z tyłu to nawet rozróznic ich sie nie da. róznica w obudowie to jest tak naprawde na poziomie wbudowanej lampy... 5D jej nie ma

lepszym odniesieniem do 3D (przynajniej zdjęc jakie sie ukazują w necie) byłby Nikon D2X ktory swoją droga fajnie sie trzyma... do moje dłoni bardziej pasuje jak jedynka (do portfela chyba też )
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 10-01-2007 o 17:22
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    przeciez miedzy 5D i 30D jesli chodzi o trzymanie to nie ma kompletnie róznicy
    Eee, no jak nie ma jak jest Owszem, ksztalt, guziki, ekran, baterie... wszystko to na zdjeciu wyglada jak kalka 30D (rozni sie tylko lampa), ale w rzeczywistosci (i w reku) to roznica jak najbardziej jest! 5D jest wiekszy. Troche tak jak.... analogowa trojka ;-)

Cytat Zamieszczone przez Skipper
    lepszym odniesieniem do 3D (przynajniej zdjęc jakie sie ukazują w necie) byłby Nikon D2X ktory swoją droga fajnie sie trzyma...
    A to swoja droga Zreszta nawet D200 pod tym wzgledem jest super... chyba jedyne body ktore mi sie dobrze trzymalo bez gripa... Ale 5D jest tez "prawie dobre" jesli o to chodzi.

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Skoro tak sobie gdybamy to mozna wymyslic ze Canon moze zostawic 5D i wprowadzic 3D jako cos oczko wyzej:
    30D - $1200
    5D - $2500
    3D - $3500
    1DIIn - $4500

Jak widzicie miejsce w szeregu jest, roznica w cenach jest wyrazna i Canon sobie w kolano sam strzelac nie bedzie.

A co do przyszlego 5D to mam nadzieje ze NIE bedzie mial gripa. Ludzie m.in. dlatego go kupowali ze byl mniejszy od jedynek. Nie kazdy potrzebuje takiej cegly jak 1DIIn. Szczegolnie w podrozy.

EDIT: Moj blad - 1DIIn juz zjechal do $3500 wiec miejsce w szeregu sie zmniejsza.
    5D musialby staniec do okolo $2200 a 3D by byl za jakies $3000.
    Roznica miedzy 3D a 1DIIn bylaby mniej wiecej taka jak miedzy 5D a 1DIIn gdy 5D sie dopiero pojawil. Wtedy wielu mialo problem czy brac 5D czy doplacac do jedynki.
    No chyba ze Canon zunifikuje obie jedynki, wtedy to co innego.
    Ostatnio edytowane przez djtermoz ; 10-01-2007 o 17:45

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    A co do przyszlego 5D to mam nadzieje ze NIE bedzie mial gripa. Ludzie m.in. dlatego go kupowali ze byl mniejszy od jedynek.
    Bonk trojka jest troche mniejsza od jedynek

Nie kazdy potrzebuje takiej cegly jak 1DIIn. Szczegolnie w podrozy.
    Mimo wszystko chyba lepsza taka "mniejsza" jedynka w postaci Bonk 3D jak 30D/5D z gripem.

Dla pstrykacza wiekszy problem jedynek to gigantyczne baterie czy ladowarki.

Jak nie chca niech nie kupuja wiekszego modelu Canon zostawi 5D pewnie jeszcze nieco po premierze trojki, wiec beda sobie mogli kupic mniejszy.

EDIT: Moj blad - 1DIIn juz zjechal do $3500 wiec miejsce w szeregu sie zmniejsza. No chyba ze Canon zunifikuje obie jedynki, wtedy to co innego.
    Canon to zapowiedzial. Teraz trzeba tylko poczekac na realizacje.

Ja bym jednak 1DIIn do 5D nie rownal. Cena to jedno, reszta to inna bajka.
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Canon to zapowiedzial. Teraz trzeba tylko poczekac na realizacje.
    No właśnie Chuck Westfall (chyba tak sie pisze) to ostatnio dementował. Znaczy że wcale nie musi tak być .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów