Strona 80 z 190 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Generalnie super by było gdyby do starej analogowej puszki EOS 3 włożyli matryce z 5D w cenie obecnego 5D więcej marzeń nie mam

acha przydała by się kukułka ale taka jak była w analogowej piatce
    Ostatnio edytowane przez paweleverest ; 20-12-2006 o 22:59

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    DNG to format Adobe. prywatnej firmy. niby jak popatrzyc na PDF (tez licencjonowany przez Adobe'a) to tak sie czlowiek nie boi tego formatu, ale cos w 100% otwartego i nielicencjonowanego, a juz co najmniej nie pojedynczej firmy a jakiegos konsorcjum, byloby lepsze.

aczkolwiek, lepszy rydz niz nic.

Pytanie tylko co da ten niby uniwersalny DNG i czy nie spowoduje ograniczeń dla producenta puszki, bo jeśli tak to zapomnijcie. Po za tym wartałoby sprawdzić czy pliki z DNG i Raw np. z Pentaxa K10D są tożsame jakościowo, bo jeśli DNG narzuca jakieś ograniczenia jakościowe lub w obróbce to ja go nie chcę znać i mam nadzieję że Canon w to nie wejdzie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paweleverest Zobacz posta
    Generalnie super by było gdyby do starej puszki EOS 3 włożyli matryce z 5D w cenie obecnego 5D więcej marzeń nie mam
    Ja mam. Niech migawka ma dźwięk z EOS5 (bo tą z trójki można było trupa obudzić) i dołożą grip. No i ETTL II, bo nie chcę sobie przypominać tych starych pomysłów na oświetlanie.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

jesli calosc spelnia standard ISO ktory traktuje o niepodrabialnosci takich informacji jak serial body (nie wiem czy tak jest - interpretuje na korzysc Canona) to wszystko OK. aczkolwiek osoby fotografa to nadal nie potwierdza
    No... Oczywiscie. Ale to jak z Twoim przykladem banku ponizej.

Twoja brocha pilnowac puchy, ktora jest dowodem rzeczowym ze zdjecie jest z niej. Jak udowodnisz ze jest Twoja, to i zdjecie Twoje.

EXIF-a potrafi byle zdolny przedszkolak przerobic. to akurat nie ma zadnej mocy dowodowej
    Tak. Ale nikt nie bedzie w stanie wsadzic tego exifa do rawa podpisanego przez dana puszke tak aby DVK potwierdzil autentycznosc i fakt niedokonania zadnych zmian w pliku.

niewazne. jak sie do e-banku logujesz to bank tez ma w d... czy to jestes Ty czy nie grunt ze ten co sie loguje zna haslo, ktorego utrzymanie w sekrecie jest broszka niejakiego Kuchatka, co ma zapisane w umowie
    Otoz to. Tak samo w sadzie. Masz puszke > zdjecie Twoje. Twoja brocha zeby Ci puchy nie podprowadzili.

na podobnej zasadzie - fotograf ma na chipie w SD swoj klucz prywatny i to mu pozwala udowodnic autorstwo zdjecia. jego broszka jest, zeby tej karty SD nie zgubil
    Tyle miec karte SD z kluczem co i puszke podpisujaca zdjecia. Na jedno wychodzi i caly mechanizm jest obecnie identyczny. Tyle ze znacznie prostrzy w obsludze i stosowaniu. Raptem jeden "custom function" do przelaczenia.

jesli dobrze rozumiem, to chyba przesadzasz. RFID to w zasadzie juz terazniejszosc i moze jeszcze nie jest dostepne "w kiosku na rogu", ale moze sie lada dzien pojawic
    RFID dziala z powodzeniem juz od bardzo dawna. Durne bramki w sklepach to wlasnie RFID i stosowane sa juz grubo ponad 10 lat. Tyle ze takie elementy jak zaprezentowany powyzej to nadal stosunkowo odlegla przyszlosc.

Narazie kombinuja jak to upchnac wszystkim do majtek (w nowych banknotach w USA juz sa) aby wielki brat mogl latwiej sledzic co, kiedy, kto, gdzie, ile... A potem zasyp reklam.

nie jest tak zle. dedykowany chip do DES-a czy AES-a to praktycznie polutowane druciki i inteligencji w tym nie ma. zuzycie mocy jest na poziomie tysiecznych tego co telewizor 2,5" krypto asymetryczne do podpisu (RSA, ElGamal) jest wyraznie drozsze, ale tez byloby mniej uzytkowane

a tu sie nie zgodze. mozna taka kryptografie posadzic, ze kradziez aparatu i karty ze zdjeciami CF i krypto SD nic nie da. przypuscmy, ze odczyt zdjec wymagalby karty chipowej wpietej do kompa. takie karty chipowe w wersji USB w detalu kosztuja jakies 30$. w hurcie to bedzie raptem kilka zielonych
    Liczac ze normalne WIFI kosztuje 50 zielonych za dobrej jakosci karte a u Canona *******a do puszki $1000, to za to nie zaplacisz wiele mniej. Ba... Liczac znacznie mniejszy rynek za to beda chcieli minimum $1500

Poza tym popatrz ile to wymaga modyfikacji i dodatkowych elementow. Karty z kluczami, soft do odszyfrowania... Klucze publiczne, prywatne, czipy... Dostaniesz raptem mozliwosc zaszyfrowania plikow na karte, ktorego chyba nikt naprawde nie potrzebuje. Stracisz mozliwosc podgladu w puszce czegokolwiek. A jak zapisywac miniatury obok to i tak cala ta kryptografia nic Ci nie da bo beda doskonale widziec jakie foty sa na karcie.

A jak szlak trafi HDD z kluczem to jak zdjecia z karty wyciagnac? Juz widze te setki postow na forach.

sek w tym, ze szans realnych na takie rzeczy nie ma. bo za maly rynek docelowy. moze w kolejnym 1Ds, ale to sie okaze
    Ktos kto potrzebuje duzego bezpieczenstwa moze zapiac przewodem puche do laptopa i szyfrowac na nim pliki jak splywaja z aparatu. Cala reszta to naprawde bardzo zbedny wydatek.

A autorstwo zdjecia da sie obecnie udowodnic bardzo skutecznie.

DNG to format Adobe. prywatnej firmy. niby jak popatrzyc na PDF (tez licencjonowany przez Adobe'a) to tak sie czlowiek nie boi tego formatu, ale cos w 100% otwartego i nielicencjonowanego, a juz co najmniej nie pojedynczej firmy a jakiegos konsorcjum, byloby lepsze.
    Bylo by... Ale wez ich przekonaj do tego.

aczkolwiek, lepszy rydz niz nic.
    Otoz to.
    ...

Awatar szalu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie canon 3D

Czy ktoś coś wie więcej o tym....

Canon EOS 3D is rumored to have 45AF points with eye controlled focus which offers instant, intuitive AF in almost any situation by linking eye movement with the multiple AF points.

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Widze temat powraca
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Chyba pora zacząc za to warny stawiać
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Ten obiektyw w Stodole juz widzialem
    Wini

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

e tam obiektyw...

ja mam to 3D. co Was interesuje?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Jak to co? Wszystko, specyfikacja i cena.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Strona 80 z 190 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów