hmm...wczesniej wychodzilem z zalozenia zeby kupic najlepszy sprzet na jaki Cie stac. i gdybym nie czytal tego watku to dalej by tak bylo:P teraz to bede czekal z miesiaca na miesiac bez body![]()
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Z tego co ja zrozumiałem jeśli chodzi o tą "idee"to klatka ma dalej obszar FF tylko piksele większe. Myślę że łatwiej by to sobie można wyobrazić w ten sposób że każdy piksel na tej matrycy można raz traktować jak cztery, a raz jak jeden. Nie wiem tylko jak musiałby wyglądać filtr Bayer'a na takiej matrycy.
![]()
![]()
A co do terminu pojawienia się 40D to obawiam się że jesień. Tak wynika z canonowego kalendarza.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-12-2006 o 22:47
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To dokładnie miałem na myśli. Uwaga o filtrze ciekawa. Albo filtr się zmienia (mało prawdopodobne), albo uśrednia po najbliższych pikselach tego samego koloru (zbyt odległe IMHO), albo uśrednia po demozaikowaniu... Ale wtedy szumy mogą się wzmacniać przez to, że sporo obliczeń jest po drodze...