Strona 71 z 190 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Odpuśćcie mu. Nie zrozumiał kontekstu, który dla nas jest oczywisty, bo wiele razy o tym rozmawialiśmy. Chlapnął z trochę zbyt grubej rury a teraz próbuje wyjść z tego z twarzą. Proponuję małą dyspensę i drugą szansę.
    Dokładnie. Możliwe że kolega ma poprostu zły dzień. Zdarza się .

W jednym mam tylko zastrzeżenie do kol. DamianPa, że jak coś/kogoś cytuje to należy to robić precyzyjnie - inaczej jest to zwykła manipulacja.

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ja bym nie narzekał. Mała, zgrabna, w sam raz będzie mi pasowała do torby..
    Taki następca T90 się marzy... .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A mi się śnił 390d. I był fajny Więcej nie pamiętam.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    astrzeżenie do kol. DamianPa, że jak coś/kogoś cytuje to należy to robić precyzyjnie - inaczej jest to zwykła manipulacja.
    Ależ proszę cię uprzemię ;-) Tym razem wytłuszczę sens twojej wypowiedzi, który w poprzednim cytacie skondensowałem:

Te czułości: może być tak jak pisał kolega wyżej, że canon nie da bo po co skoro konkurencja i tak póki co na tym polu żadna. Ale może być też tak, że jednak dadzą zwłaszcza w wyższym (czyt. droższym modelu) żeby go odpowiednio pozycjonować i pokazać konkurentom miejsce w szeregu - tak było częściowo przecież w wypadku wypuszczenia 5D.
    Popieram cie w całej rozciągłości - może dać, albo może nie dać. Innej możliwości po prostu nie ma

Trudno coś też sądzić o tych 12 Mpx w 40D z jednej strony na logikę to zupełnie bez sensu (wiadomo dlaczego) z drugiej strony znów wyprzedzają konkurentów i dają im prztyczka w nos - także marketingowo może to być niegłupi koncept.
    Oczywiście, że czasami coś zupełnie bez sensu potrafi się okazać niegłupim koceptem, historia widziała takie przypadki ;-) Choćby anegdotowa autostrada dwupasmowa w Wąchocku - też wbrew logice powstała

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Panowie szanowni, możecie się skoncentrować na temacie dyskusji? Inaczej ta wymiana zdań wyląduje niebawem w pralni, a chyba nie o to nam wszystkim chodzi.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jeszcze warto dodać do tych "rozważań" , że nad tymi wysokimi czułościami (wymienionymi w tych wróżbach) przechodzimy do porządku dziennego, jakby to było coś oczywistego, a przy dotychczasowych matrycach może to być bardzo trudne do uzyskania.

Trzeba albo bardzo wzmocnić sygnał (co się wiąże z większym prądem w matrycy - z wiadomym skutkiem) albo zrobić czulsze fotodiody (krzem zdajsie jest już u kresu możliwości pod tym względem). Jest jeszcze trzecia metoda odszumianie (czyli użycie DIGIC III) co niesie ze sobą konsekwencje w postaci utraty szczegółów. Po za tym w Raw-ach to i tak wiele nie pomoże. No chyba że mają jakąś całkowicie nową technologię?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

po ostatnich postach widze ze z zakupem puszki musze poczekac do lutego.albo do kwietnia bo te stare w kwietniu bede jeszcze tansze niz w lutym a te nowe bede juz mniej nowe i rowniez troche tansze.uff...mam nadzieje ze juz w kwietniu kupie to body bo od roku odkladam decyzje o zakupie hehe
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Coś już napisał Awatar bachoo

Domyślnie

moim zdaniem nie ma co czekać na rewelacje. Zmiany bedą tak zaawansowane jak miedzy 20d a 30d. Zbyt fajna puszka zeby cos zmieniać i z sukcesem pociągnie przez następne 1,5 roku. może jak dobrze bedzie to dodadzą czyścidło matrycy.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bachoo Zobacz posta
    [...]
    Czyscidlo to bedzie na 100%. A z reszty nie moga dac nic podobnie malego, bo spota juz ma i lcd wiekszy tez Wszelkie inne zmiany beda albo w obrebie sensora albo gdzies w obrebie rzeczy "wiekszych", jak AF czy uszczelki.

Teraz sobie nie moga pozwolic na takie olanie, bo konkurencja zaczela przyciskac. Dzieki nim sa bajery w 400D.

Jak juz sobie tym 400D nagrabili to teraz musza wymienic 30D na cos uczciwego, bo nizszy model ma za duzo "bajerow" i nowosci ulotkowych w stosunku do modelu wyzej.

Jesli poprawia 30D, nie beda mogli sobie pozwolic na zostawienie tak kiepskiego 5D za tyle pieniedzy. Raz, ze to model juz "przestazaly" i swoje 18 miesiecy ma. Dwa, ze nie da sie tego sprzedac za tyle na sama matryce. Majac polke nizej modele znacznie lepiej wyposazone w gadzety ulotkowe (typu dmuchawki, af i mpix) za dosc spory kawalek mniej a wyzej jedynki nie moga zostawic takiego, nie ma co ukrywac, "badziewia" Sama dmuchawka moze by i przeszla w roku zmiany 20D na 30D, ale teraz to zbyt malo na ulotki.

Siedemdziesieciolecie bedzie! Trzeba to jakos uczcic i pokazac sonym i innym takim, ze jednak Canon to potega Kroi sie miedzy innymi nowa jedynka, wiec jest szansa ze czesc "starej i nedznej" technologii przejdzie nizej.

A 12800 nie bedzie, bo pierwszym prawem marketingu jest "dac jak najmniej". Najpierw bedzie tylko 6400 Konkurencja i tak tyle nie ma, wiec beda na topie
    ...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Teraz sobie nie moga pozwolic na takie olanie, ... Trzeba to jakos uczcic i pokazac sonym i innym takim, ze jednak Canon to potega
    No i z tego wszystkiego dla mnie wynika, że najprawdopodobniej w przyszłym roku kupię sobie fajny aparat
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

IMO z matrycami nie poszaleją za bardzo w 3D, czy następcy 5D. Może dadzą te 16mpix a i to nie wiadomo. Dla większości potencjalnych kupców 5D już teraz był problem: "co z tego, że mają kasę na aparat, jak będą musieli wymienić wszystkie szkła"?
    Zresztą na zdrowy rozsądek: kto z Was potrzebuje więcej niż te 13mpix?
    Bo uczciwie przyznaję, że ja nie.
    Jarek

Strona 71 z 190 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121171 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów