Strona 69 z 190 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Wygląda podobnie, ale jest ładniej przetłumaczone...
    ... i fotki wyraźniejsze... i jakby, hemm.. znajome Jak przeczytałem 40/1.2L to na 100% wiedziałem co będzie

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

a widział lub może słyszał ktoś o ostrzejszym następcy 24-70/2.8L ?????? bo nigdzie nie mogę znaleźć podobnych ploteczek

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    ... i fotki wyraźniejsze... i jakby, hemm.. znajome Jak przeczytałem 40/1.2L to na 100% wiedziałem co będzie
    Muflonie, plotki, plotkami, ale spojrz no tutaj.
    http://www.toppreise.ch/prod_69817.html
    Jeszcze tydzien, dwa temu jak zagladalem to 5-tke wszyscy mieli na stocku. Teraz totalna posucha......

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Z cyklu "Najświeższe Ploteczki" o nowych canonach.
    ISO 12800, Digic III i parę innych smakowitości
    Tia Jasne. I Canon, ktoremu w kwestii wysokich ISO inni producenci moga naskoczyc (tam gdzie pan moze pana kierownika......) ni z gruszki ni pietruszki da nam 2EV(!) extra, dobrowolnie, harytatywnie rezygnujac z mozliwosci zarobienia na modelach z ISO 6400. :-))) No poplakalem sie z radosci i naiwnosci kogos kto to napisal normalnie ;-)

Bo Cwanon dziala zgodnie ze slowami proroka Lebiody:
    "Zaprawdę, ubogiego datkiem wesprzyj. Ale miast dać ubogiemu całego arbuza, daj mu pół arbuza, bo się gotowo ubogiemu we łbie przewrócić od szczęścia." :P

Marcin
    Ostatnio edytowane przez mjastrzebski ; 12-12-2006 o 21:28

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski Zobacz posta
    Muflonie, plotki, plotkami, ale spojrz no tutaj.
    http://www.toppreise.ch/prod_69817.html
    Eeee... liczyłem że pod koniec zejdzie w okolice 2.5k ;-)

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Eeee... liczyłem że pod koniec zejdzie w okolice 2.5k ;-)
    Zszedl. Ino ze w hameryce ;-)
    A byl taki czas gdy w CH toto bylo 3200-450 cash backu. Zdecydowanie taniej niz obecnie.
    A cena sie zalamie gdy beda juz jakies konkretne wiesci od 5DMKII, mysle.
    I jestem w kropce, bo na koniec lutego bede jechal w jakies zacne i fotograficzne miejsce, wiec wypadalo by juz sie skonczyc czaic i z-upgradowac trabanta. A tu w sumie nie wiadomo co robic, a dotego cena nie chce spadac, wrecz przeciwnie. Ech.

Marcin

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Widać Bonkowe 3D nadal na topie .

W kwestii tych danych:
    Cytat Zamieszczone przez ????
    EOS 35D/40D
    * 12MP
    * Improved sensor as described above. Not the same as the one in the 400D.
    * DIGIC III
    * Still 5 FPS
    * More AF points and faster and more accurate AF.
    * Anti-Dust
    * 1.6X Crop Factor
    * Price: US$1300

Canon EOS 5D sucessors are rumored to have these following specs:

Higher-end 5D (EOS 3D?):
    * 16 MP full frame sensor
    * ISO 6400, boost-able to 12800
    * DIGIC III
    * More & Improved AF points (Eye controlled AF?)
    * 5 FPS
    * Anti-dust
    * Price: higher than the current 5D

Lower-end 5D (EOS 5D Mk II?):
    * 12 MP full frame sensor
    * ISO 6400, boost-able to 12800
    * DIGIC III
    * Improved AF points
    * 5 FPS
    * Anti-Dust
    * Price: about the same or slightly lower than the current 5D
    .. to kilka rzeczy mi jednak nie pasuje do Canona . Po jakiego grzyba mieliby dawać 5kl/s do następcy piątki przy tym samym rozmiarze matrycy - żeby sobie skomplikować jej budowę - bezsens. Te czułości: może być tak jak pisał kolega wyżej, że canon nie da bo po co skoro konkurencja i tak póki co na tym polu żadna. Ale może być też tak, że jednak dadzą zwłaszcza w wyższym (czyt. droższym modelu) żeby go odpowiednio pozycjonować i pokazać konkurentom miejsce w szeregu - tak było częściowo przecież w wypadku wypuszczenia 5D. Trudno coś też sądzić o tych 12 Mpx w 40D z jednej strony na logikę to zupełnie bez sensu (wiadomo dlaczego) z drugiej strony znów wyprzedzają konkurentów i dają im prztyczka w nos - także marketingowo może to być niegłupi koncept.
    Raczej uważam że w większości to kolejne wróżby bez pokrycia w faktach. Ale kto wie......
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie wiedzieć czemu odnoszę dziwne wrażenie, że mój szanowny przedmówca napisał posta tylko po to, żeby napisać cokolwiek...

"Canon nie da wyższych czułości bo i po co, ale może jednak dadzą", "12Mpix jest zupełnie bez sensu, ale z drugiej strony to niegłupi koncept"

Już po paru dniach obcowania na tym forum doszedłem do wniosku, że pogadać tutaj można tylko i wyłączenie o problemach sprzętowych i w takim wypadku rzeczywiście przydaje się to forum bez dwóch zdań. Ale z fotografią to zbyt wiele wspólnego nie ma. To mniej więcej tak, jakby 12-latek dorwał prezerwatywę - pociupciać i tak nie pociupcia, ale pewien dreszczyk emocji związany z samym posiadaniem poczuje ;-)

Ale że różni ludzie różnego kalibru przyjemnościami żyją - kontynuujcie proszę ;-)

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DamianPa Zobacz posta
    ....Już po paru dniach obcowania na tym forum doszedłem do wniosku, że pogadać tutaj można tylko i wyłączenie o problemach sprzętowych i w takim wypadku rzeczywiście przydaje się to forum bez dwóch zdań. Ale z fotografią to zbyt wiele wspólnego nie ma. To mniej więcej tak, jakby 12-latek dorwał prezerwatywę - pociupciać i tak nie pociupcia, ale pewien dreszczyk emocji związany z samym posiadaniem poczuje ;-)

Ale że różni ludzie różnego kalibru przyjemnościami żyją - kontynuujcie proszę ;-)
    Można jeszcze dodać, że "są guściki i gusta" z tym, że mój to gust a wasz to guścik. Niektórzy mówią o charakterze i charakterku. Mówiący ma zazwyczaj charakter.
    Drogi DamianiePa! Przemawia przez ciebie poczucie wyższości.
    Zrób coś z tym! Jak zaczniesz szanować innych ludzi będzie Ci się lepiej żyło.

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

DamianPa, nie wiem czy zauwazyles (ale chyba nie), ale to jest forum typowo sprzetowe i glownie o tym sie tu dyskutuje (taka specyfika forum). Jak chcesz porozmawiac z ahtystami to idz na foto-strefa.pl

Strona 69 z 190 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119169 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów