a widział lub może słyszał ktoś o ostrzejszym następcy 24-70/2.8L ?????? bo nigdzie nie mogę znaleźć podobnych ploteczek![]()
Muflonie, plotki, plotkami, ale spojrz no tutaj.
http://www.toppreise.ch/prod_69817.html
Jeszcze tydzien, dwa temu jak zagladalem to 5-tke wszyscy mieli na stocku. Teraz totalna posucha......
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
Tia Jasne. I Canon, ktoremu w kwestii wysokich ISO inni producenci moga naskoczyc (tam gdzie pan moze pana kierownika......) ni z gruszki ni pietruszki da nam 2EV(!) extra, dobrowolnie, harytatywnie rezygnujac z mozliwosci zarobienia na modelach z ISO 6400. :-))) No poplakalem sie z radosci i naiwnosci kogos kto to napisal normalnie ;-)
Bo Cwanon dziala zgodnie ze slowami proroka Lebiody:
"Zaprawdę, ubogiego datkiem wesprzyj. Ale miast dać ubogiemu całego arbuza, daj mu pół arbuza, bo się gotowo ubogiemu we łbie przewrócić od szczęścia." :P
Marcin
Ostatnio edytowane przez mjastrzebski ; 12-12-2006 o 21:28
Zszedl. Ino ze w hameryce ;-)
A byl taki czas gdy w CH toto bylo 3200-450 cash backu. Zdecydowanie taniej niz obecnie.
A cena sie zalamie gdy beda juz jakies konkretne wiesci od 5DMKII, mysle.
I jestem w kropce, bo na koniec lutego bede jechal w jakies zacne i fotograficzne miejsce, wiec wypadalo by juz sie skonczyc czaic i z-upgradowac trabanta. A tu w sumie nie wiadomo co robic, a dotego cena nie chce spadac, wrecz przeciwnie. Ech.
Marcin
Widać Bonkowe 3D nadal na topie.
W kwestii tych danych:
.. to kilka rzeczy mi jednak nie pasuje do CanonaZamieszczone przez ????
. Po jakiego grzyba mieliby dawać 5kl/s do następcy piątki przy tym samym rozmiarze matrycy - żeby sobie skomplikować jej budowę - bezsens. Te czułości: może być tak jak pisał kolega wyżej, że canon nie da bo po co skoro konkurencja i tak póki co na tym polu żadna. Ale może być też tak, że jednak dadzą zwłaszcza w wyższym (czyt. droższym modelu) żeby go odpowiednio pozycjonować i pokazać konkurentom miejsce w szeregu - tak było częściowo przecież w wypadku wypuszczenia 5D. Trudno coś też sądzić o tych 12 Mpx w 40D z jednej strony na logikę to zupełnie bez sensu (wiadomo dlaczego) z drugiej strony znów wyprzedzają konkurentów i dają im prztyczka w nos - także marketingowo może to być niegłupi koncept.
Raczej uważam że w większości to kolejne wróżby bez pokrycia w faktach. Ale kto wie......
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie wiedzieć czemu odnoszę dziwne wrażenie, że mój szanowny przedmówca napisał posta tylko po to, żeby napisać cokolwiek...
"Canon nie da wyższych czułości bo i po co, ale może jednak dadzą", "12Mpix jest zupełnie bez sensu, ale z drugiej strony to niegłupi koncept"
Już po paru dniach obcowania na tym forum doszedłem do wniosku, że pogadać tutaj można tylko i wyłączenie o problemach sprzętowych i w takim wypadku rzeczywiście przydaje się to forum bez dwóch zdań. Ale z fotografią to zbyt wiele wspólnego nie ma. To mniej więcej tak, jakby 12-latek dorwał prezerwatywę - pociupciać i tak nie pociupcia, ale pewien dreszczyk emocji związany z samym posiadaniem poczuje ;-)
Ale że różni ludzie różnego kalibru przyjemnościami żyją - kontynuujcie proszę ;-)
Można jeszcze dodać, że "są guściki i gusta" z tym, że mój to gust a wasz to guścik. Niektórzy mówią o charakterze i charakterku. Mówiący ma zazwyczaj charakter.
Drogi DamianiePa! Przemawia przez ciebie poczucie wyższości.
Zrób coś z tym! Jak zaczniesz szanować innych ludzi będzie Ci się lepiej żyło.
30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580
DamianPa, nie wiem czy zauwazyles (ale chyba nie), ale to jest forum typowo sprzetowe i glownie o tym sie tu dyskutuje (taka specyfika forum). Jak chcesz porozmawiac z ahtystami to idz na foto-strefa.pl![]()