Ciekawe kiedy Canon wprowadzi do sprzeda to nowe Cudo??
Ja coś gdzies czytałem ze na poczotku 2007 około marzec/kwiecien.
Napeno bedzie to Ciekawa zabawka.
pozdrawiam.
Ciekawe kiedy Canon wprowadzi do sprzeda to nowe Cudo??
Ja coś gdzies czytałem ze na poczotku 2007 około marzec/kwiecien.
Napeno bedzie to Ciekawa zabawka.
pozdrawiam.
Pamiętam takie starutkie wątki na ten temat na PRF z czasów, gdy nikt jeszcze nie wiedział, co to apart cyfrowy w obecnej formie. Najpierw były długie wyliczenia, potem długie dyskusje, na koniec długie awantury. Wszystko rozbijało się o brak możliwości pomiaru rozdzielczości szkieł lub/i błędy pomiarowe.
OIDP szkła miały rozdzielać od 20 l/mm w rogach tanich produkcji (uwaga: 18-55 nie było jeszcze w planach) po 250 l/mm w najlepszych stałkach na środku kadru. Ile w tym prawdy - nie wiem.
Jarek
w praktyce w 30D jest gorszy af niz w 5D mam na mysli działanie w ciemnych miejscach i z TC. Tam gdzie 30D juz nie drgnie 5D jeszcze ustawia ostrość.
czy ktos z Was ma wiecej informacji o tym aparacie ?
"Dopiero co" wyszedl 1D mark II N. Nowego jakis czas jeszcze nie bedzie. Jeszcze nie bylo nastepcy 1Ds mark II.
...
Naprawdę myślicie że nie ma co liczyć na jedynkę D nową w okolicach lutego - marca ?? Zastanawiam się czy się nie wstrzymać z zakupem obecnej, fajnie jest mieć coś świeżego ale jeśli do końca lutego myślicie że na bank nie będzie to biorę tą. Proszę o wasze zdanie. Pozdrawiam
1D Mk II N, 50D, 24-70 2.8 L, L 17-40 L, 70-200 2.8 IS L, 50 1.4, 550EX, Manfrotto 055ProB+329L
Będzie nowa jednyka Ds, będzie trójka.. A jak nie będzie trójki, to zmieniam system na nikona![]()
U canona Panie, to jak w zegarku.
Jarek
Ok trochę poczytałem o tym niby 3D (fotka według większości na dpreview to lipa). Dwie matryce z 10D.. nie wiem skąd te wieści ale brzmią dziwnie czemu nie z 20D.. Myślicie że bardziej się można spodziewać puszki w stronę 1Ds czy 1D to dla mnie ważne? Dla mnie byłby ideałem FF, 12 mln px, AF z 1D Mk II i 8,5 fps, czy ja tak wiele żądam![]()
1D Mk II N, 50D, 24-70 2.8 L, L 17-40 L, 70-200 2.8 IS L, 50 1.4, 550EX, Manfrotto 055ProB+329L