Strona 60 z 163 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    Jestem zdania, że nowości nie ma co kupować od razu po premierze - lepiej poczekać 2-3 miesiące, aż produkt zweryfikuje rynek i konsumenci.
    Cena też z reguły leci o parę stówek w dół.
    Jeśli popatrzysz na to z mojego punktu widzenia, to Twoja wypowiedź powoduje głośny rechot. Ponad rok temu kupiłem praktycznie w ciemno 5D jako jedną z pierwszych puszek sprzedanych w kraju. Wcześniej miałem możliwość poznania na spokojnie egzemplarza przedprodukyjnego, nie było jeszcze żadnego sensownego oprogramowania do RAW itp. Mimo wszystko wziąłem.

Po 2-3 miesiącach "weryfikacji rynku" puszka dawno mi się zwróciła i zaczęła na siebie zarabiać. A te "parę stówek", o które cena spadnie w dół.. domyślasz się co o tym myślę?
    Jeszcze raz powtarzam: to mój punkt widzenia i zdaję sobie sprawdę z istnienia innych.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Jeśli popatrzysz na to z mojego punktu widzenia, to Twoja wypowiedź powoduje głośny rechot. Ponad rok temu kupiłem praktycznie w ciemno 5D jako jedną z pierwszych puszek sprzedanych w kraju. Wcześniej miałem możliwość poznania na spokojnie egzemplarza przedprodukyjnego
    Podkreśliłem kluczowe ;-) Przy Twoich zastosowaniach wcale się nie dziwię, że po tym, jak zobaczyłeś co to (będzie) za bestia, to wziąłeś w ciemno. Ja też 1DN2 kupiłem "na ulicy" w kilkanaście dni po artykule na dpreview (Nikon: beat this :-P). Ale to są przypadki dość szczególne...

Początki nałogu

Domyślnie

Cóż, pracuje w sklepie, gdzie na jednym regale jest wystawionych spokojnie koło 200 szt. sprzętu, który aktualnie był/jest na rynku. Więc moja perspektywa jest naprawdę szeroka

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ale to Was (Oskarkowy i Muflon) Teo nazywa tym rynkiem co weryfikuje produkt, cyt: "lepiej poczekać 2-3 miesiące, aż produkt zweryfikuje rynek i konsumenci." I to właśnie dzięki Wam wiemy że coś jest ok a coś nie

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Ale to Was (Oskarkowy i Muflon) Teo nazywa tym rynkiem co weryfikuje produkt, cyt: "lepiej poczekać 2-3 miesiące, aż produkt zweryfikuje rynek i konsumenci."
    Nope :-D Ja sam jestem zwolennikiem zasady "niech najpierw przetestują inni" ;-) Jednak 1DN to tak naprawdę 1D2 z większym ekranem i nowym firmware. Takie 30D vs 20D albo 400D vs. 350D Co innego 5D - ale tu też jestem w stanie zrozumieć Jarka, gdy zobaczył pierwszy raz efekty... podejrzewam, że tok rozumowania był: "nawet jak się okaże że się psuje, że żre baterie, że ma bugi w firmware... jeśli daje taką jakość obrazu, to ja muszę go mieć" i walą mnie potencjalne problemy Mam rację? ;-)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    "nawet jak się okaże że się psuje, że żre baterie, że ma bugi w firmware... jeśli daje taką jakość obrazu, to ja muszę go mieć" i walą mnie potencjalne problemy Mam rację? ;-)
    Masz
    Nie mam nic do dodania.
    Teraz czekam na EC w 3D i chętnie do przetestuję na sobie. BTW, puszka już jest, tylko nie wiadomo, czy akurat tak się będzie nazywała. No i nie wiadomo, czy w ogóle wyjdzie.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

BTW, puszka już jest, tylko nie wiadomo, czy akurat tak się będzie nazywała. No i nie wiadomo, czy w ogóle wyjdzie.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Się nie śmiej. Znam człowieka, który miał to w łapie. I to nie na tej zasadzie, na jakiej wychodzi 40D
    BTW, widzieliście iso 6400 w 5D albo firmware 3-coś? No właśnie :razz:

Właśnie doczytałem Kuchatka. Oczywiście nowa puszka MA ff.
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 16-10-2006 o 20:11
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Teraz czekam na EC w 3D i chętnie do przetestuję na sobie. BTW, puszka już jest, tylko nie wiadomo, czy akurat tak się będzie nazywała. No i nie wiadomo, czy w ogóle wyjdzie.
    Prowokator ;-), zaraz się znowu zacznie

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Dla mojego 20D tez. Choc jak za to co obecnie kosztuje 5D wyjdzie takie Bonkowe 3D z ec, 45af i uszczelkami to dlugo sie nie bede zastanawial nad lepszym modelem

A Bonk od forum to powinien skrzynke dostac minimum za projekt

Swoja droga cos sie ostatnio nie pokazuje... Moze Canon w tym maczal palce?
    ...

Strona 60 z 163 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów