A czy ktoś coś słyszał o obniżkach 400D i BG-E3 ?? bo za tydzień może dwa będę miał gotówkę na zakup tego sprzętu, a może warto poczekać jeszcze z miesiąc i "zarobić" 300 zł na 50 f/1.8choć bardzo chciałbym już się nim bawić
![]()
A czy ktoś coś słyszał o obniżkach 400D i BG-E3 ?? bo za tydzień może dwa będę miał gotówkę na zakup tego sprzętu, a może warto poczekać jeszcze z miesiąc i "zarobić" 300 zł na 50 f/1.8choć bardzo chciałbym już się nim bawić
![]()
Wymarzony 400D już jest !!!
Witam wszystkich - jestem tu nowy - wiec prosze o wyrozumialosc jak palne cos glupiego- niedlugo mam zamiar kupic 1d mk 2n wzasadzie juz mnie reka swedzi - ale gdzies obio mi sie o uszy ze ma wyjsc jego nastepca ,czy to prawda???
oj - to mnie ktos w bląd wprwadził -a wiem to od czlowieka ktory jest przedzstawicielem handlowym canona - i z jego informacji nowa "n" ma sie pokazac w polowie pazdziernika zresztą ten sam przedzstawiciel zasugerowam mi wstrzymanie sie zakupem.... :-) oj juz nic ztego nie rozumiem. i teraz niewiem czy czekać na nowy czy kupic starą "n"
pozdro.
Sporo osób ostatnio o tych obniżkach wspomina...
np. tutaj:
http://canon-board.info/showpost.php...26&postcount=4
i tu:
http://canon-board.info/showpost.php...72&postcount=3
Skąd te info? Jest to gdzieś napisane? jakiś link? Jak to własciwie ma być: z obiektywem czy bez?
Kiedy wyjdzie nowa jedynka, tego chyba w zasadzie nie mozna przewidzieć, bo one sie nie trzymają cyklu 18-to miesięcznego :-)
Ciekawe czy 5D się będzie trzymał, bo jeśli tak, to na wiosnę powinien pojawić się właśnie jego następca. Te rabaty wydają się swiadczyć na korzyść :-)
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 05-10-2006 o 13:22
A to napewno o 1D mkIIn chodzilo? Moze o 1Ds?
...
Mnie się wydaje, że cokolwiek by nie wyszło z oznaczeniem zaczynającym się 1D... to będzie to już 2in1, tzn. FullFrame 8-9fps.
Elektronika chyba się już z takim czymś wyrobi; bo co do mechaniki, to nie ma wątpliwości - od dawna się wyrabiała (a dodatkowo jeszcze musiała ciągnąć wstążkę :-))
Marketingowo też nie powinno być problemu, pozycjonowanie wróciłoby w zasadzie do czasów analogowych:
1D(x) profi, allweather
5D - profi (następnie pewnie 3D, ale IMO nie takie bonkowe, tylko coś bliżej analogowej "3" :-))
30D - semi-profi/zaawansowany amator czyli dwucyfrowe (następne może 40D, może 50D)
400D czyli trzycyfrowa "półka" amatorska, w przyszłości zapewne jakieś 500D
"3000D" - mam nadzieję, że nie powstanie![]()
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 05-10-2006 o 14:26