Trochę odświeżę wątek.
Procesor DIGIC III w kompaktach IMO świadczy o tym, że szykuje się chyba premiera w segmencie jednocyfrowych DSLR.
Trochę odświeżę wątek.
Procesor DIGIC III w kompaktach IMO świadczy o tym, że szykuje się chyba premiera w segmencie jednocyfrowych DSLR.
Nowy 1Ds to by sie przydal... Starego mozna by taniej kupic![]()
...
No to jak odświerzamy to ja pozwolę sobie przypomnieć moje zestawienie:
Obiektywy:
EF 35/1.8
EF 40/1.2L
EF 50/1.2L
EF 200/1.8 L IS
EF 400/5.6 L IS
EF 500/2.8 L DO IS
EF 24-50/2.0
EF 24-70/2.8 IS
EF 70-200/4 L IS
EF 100-300/2.8 IS
EF 100-400/4 L IS
być może 800 DO??
Aparaty:
3000D
370D
400D
35D
40D
50D
7D
5Dn (mkII)
4D
3D
1DmkIII
1DsmkIII
1Dsx
Średni format (chodzą słuchy że podobno Canon kupił od Contaxa/Kyocera ten dział łącznie z nazwą)
Na czerwono to co już na bank wypada. Na zielono to co się sprawdziło.
Sporo się tego nazbierało. Wypisałem tylko te które nosiły chociaż cień cech prawdopodobieństwa, bo wishlist jest znacznie dłuższa
:-D.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
To ja zacytuje encyklopedie:
Zreszta nie tylko korea ale i pare krajow pobocznych...4 is a very unlucky number in Korea. Its pronunciation is similar to the pronunciation of the Chinese character for Death. Typically, elevators are marked "F" instead of "4".
Byl eos 5, byl eos 3... Nie ma eosa 4. Nie bylo i nie bedzie... Kazdy tak oznaczony to kiepska podroba.
...
Nie wiedziałem ,że nasi mali azjatyccy przyjaciele sa tacy przesądni =)
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p