Strona 43 z 190 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alx_80 Zobacz posta
    a co do cyklu canona to zawsze moze sie cos zmienic
    Niby tak, mając na uwadze, że ogólnie w elektronice wszystko cały czas przyśpiesza :-)

Cytat Zamieszczone przez alx_80 Zobacz posta
    bo szczerze mowiac upgrade z 20d na 30d faktycznie wyglada jakby byl robiony troche "na szybko"
    To jest raczej antyprzykład. Gdzie tu widzisz "szybko"? Przecież 18 m-cy trzeba było czekać.
    Idąc tym tropem, to następca 5D powinien wyjść właśnie na wiosnę i to niewiele zmieniony.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 01-09-2006 o 14:27
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

czasowo sie zgadza piszac "na szybko" mialem na mysli zakres zmian

Bywalec Awatar toma20D
    Miasto
    Poland

Thumbs up 1 D Mark Iv

udało mi się znalezc najbardziej skrywana wersje 1D Mark IV ale prezentacja odbedzie sie tu na forum http://home.rochester.rr.com/bigconig1/index.jpg

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wygląda na to że pogłoski o tym, że nie będzie zbyt szybko nowego 1D są prawdziwe:-( . Jest o tym w tym artykule:razz:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

40D ?

1.6x 10M CMOS senor
    Anti-dust feature
    2.5 inch LCD
    9 focus points
    5 fps
    CF
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=19890732

bede zwyczajowo zgryzliwy: taka specyfikacja oznacza aparat jakby zaprojektowany przez studentow Polibudy ("po najmniejszej linii oporu"), a to mi jak w morde strzelil pasuje do polityki Canona. i bez robienia sobie zartow dodam, ze brzmi dla mnie stukrotnie realniej niz dywagacje o uszczelnieniach, AF z jedynek, czy tym podobnych poboznych zyczeniach uzytkownikow.

a ze autor tego watku z dpreview mial juz rzekomo wczesniej trafic z przepowiedniami, to sie jeszcze dodatnio przeklada na prawdopodobienstwo realnosci tego modelu.

kolejna rewolucja w stajni Canona, nie ma co... "every legend has a begining"
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 06-09-2006 o 02:40
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tyle że mało prawdopodobny jest ten AF (dotąd xxD, miały zawsze bardziej zaawansowany niż xxxD). A druga rzecz to po pół roku w sumie taka kosmetyka??? Dziwne to by było.
    Akustyk rozumiem w pełni Twój sarkazm ale modernizacje poszczególnych modeli nie zawsze były kosmetyczne. W przypadku np. 350D -400D jednak tych zmian jest sporo. Także raczej myślę, że to Fake (przynajmniej jeśli chodzi o specyfikacje):-P. A co do tego gościa na dprewiev to owszem to i owo przewidział ale co do niektórych rzeczy to się srodze mylił - no chyba, że mu Canon taki numer specjalnie wyciął.

Jeszcze co do tych zmian to canon też jednak stara się przynajmniej (różnie im to wychodzi - proszę się nie śmiać;-)) ale jednak, trafić ze zmianami w to czego oczekują użytkownicy. Przykład to 30D -20D w sumie poprawki może drobne ale jednak bardzo użyteczne.
    Po za tym takiego czegoś to się nie wymyśla na kolanie i trochę trwa zanim coś zaprojektują. Myślę że jak wypuszczali 30D to matryce 10Mpx do 400D były już co najmniej w fazie prototypów, mogli przecież poczekać jeszcze pół roku z premierą 30-tki i dać ją z nową matrycą i antidust, a nie wymieniać za pół roku kolejny model co z rynkowego punktu widzenia wcale nie musi być dobrze odebrane.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-09-2006 o 04:39
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ta specyfikacja jest bardzo prowdopodobna jeśłi Canon myśli o małym zdegradowaniu XXD i wprowadzeniu wypasionego następcy 5D lub czegoś pomiędzy. Jeśli nie zmienią AF, to będzie nie warte wymiany.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Dawno nie bylo zadnych nowych spekulacji :-)
    Super Peter jeszcze nigdy się nie pomylił

Offical name: 7D
    Size: smaller than 5D
    Config: almost same as 5D
    Price: around $US2100
    Launch: 2007 first quarter

Jarek, mówiłem, że Radkowi braknie 2-3 miesiące ;-)

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Fajnie, oby tylko okazało się to prawdą. Właśnie szukam czegoś sensownego, żeby móc zapiąć 85mm i nie zdejmować. Myślałem o 1Ds, ale w takim wypadku chyba poczekam.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Super Peter jeszcze nigdy się nie pomylił

Offical name: 7D
    Size: smaller than 5D
    Config: almost same as 5D
    Price: around $US2100
    Launch: 2007 first quarter
    Świetnie :-)
    Zatem następny będzie: