Miej kartę w pogotowiu, zapisz się na notify me when in stock w B&H i monitoruj poczte co minutę. Wiem co mówię.Zamieszczone przez sven
Miej kartę w pogotowiu, zapisz się na notify me when in stock w B&H i monitoruj poczte co minutę. Wiem co mówię.Zamieszczone przez sven
the silence is deafening
tu np jest in stock:Zamieszczone przez sven
http://www.onecall.com/ProductDetail...age=1&id=25071
Ja bym ci chetnie pomogl, rzecz w tym, ze nie mam pomyslu
jak bezpiecznie wyslac paczke do Polski. Wszystko mi gine :-(
Sproboj z onecall, oni sa naprawde niesamowici, moze ci wysla
jakos...
Kuchatka się zapytaj jak to zrobił, ale w 3dni od wysłania miałem paczke w domu. Tyle że jej wartość nie była wysoka..Zamieszczone przez snowboarder
Ja to tylko jednego nie rozumiem ... po co to komu? Czy naprawdę pomoże zrobić jakieś cudne zdjęcie, którego nie dało by się zrobić choćby jakże bliskim mu (światłem) 50/1.4? Najśmieszniejsze jest to, że dla niektórych nagle 50/1.4 okaże się strasznie mydlany ... że już nie wspomnę o 50/1.8 !Zamieszczone przez sven
Czy nie popadacie w lekką paranoję?
Ja gdzies juz czytalem tylko kurcze nie pamietam gdzie ze podobno trwaja testy 50/f1.0... IMHO to bujda. Do czego to sie bedzie nadawac?? Glebia ostrosci na poziomie paru cm. Moze do prasy bo tam i tak sa czarnobiale i czesto mydlane foty![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Buehehehe.Zamieszczone przez Goomis
Zrozum do szkieł f/2 i niżej musisz mieć dobry wizjer (5D, 1Dx), specjalną matówkę (np. od Andee'iego) i ostrzyć manualnie!
Możesz oczywiście bez tego w końcu to twoje oczy...
Mam od lutego 85L i z AF to mam może z 10 zdjęć ostrych przy f/1,2.
Jak podkręcisz do f/1.6 jest już żyletka i głębia ostrości na poziomie paru włosów!
No tak SoCal, San Jose. Nie skojarzyłem w tym kontekście.Zamieszczone przez snowboarder
Skoro tytuł wątku mówi sam za siebie to jeszcze jedno zestawienie, które w kliku miejscach cosik w sobie ma...
Full Frame:
1) 1D mkIII (Ultimate for the Pro) $7k vs Medium Formats
2) 3D (next 5D with better spec) $5k vs Nikon D3
3) 6D (budget for a FF) $3.5k vs long rumored New Semi-Pro Nikon DSLR
1.6 crop Frame:
1) 10Ds (pro version for APS) $2.5k vs Nikon D200
2) 40Ds (better 30D replacement) $1.5k vs D80
3) 100Ds (lower spec 40D for the budget) $ 1k vs D50/D60
4) 400Ds (True small compact to compete prosumer segment) $600 vs as mension.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 30-06-2006 o 06:44
the silence is deafening
Doświadczenie uczy, że Canon zawsze podaje mase plotek/specyfikacji itp. dlatego napisałem cosikZamieszczone przez adamek
A niby czemu? Nie go jeszcze na rynku, ba, nawet w zapowiedziachZamieszczone przez adamek
3D będzie FF (5D jest), FF nie ma ani Nikon ani Soniacz. Więc po co obniżać cenę. Ludzie kupili 5D za $3000 a i tak chcą update'u puszki! Więc jednak jest komu wcisnąć $5000 puszkę. Oczywiście dużo tego nie opchną. No ale 5D już jest produktem niszowym a prawdziwą kasę robi dół, tj. 350D.
Pozostaje pytanie czy na chwilę obecną nie powinniśmy traktować 5D jako highendowego dołu, w sensie kosztów produkcji?
Będzie. Tylko pewnie za 2-3 lata.Zamieszczone przez adamek
the silence is deafening
Dobrze że nie planują jakiegoś wynalazku typu 3000D bo chyba musiałby mieć obudowę z tektury i brak wizjera![]()
A skąd wiesz? Może zrobią zestaw do samodzielnego montażu i oszczędzą na sile roboczej :-) Dostaniesz wszystko w postaci kilku arkuszy do wycięcia (coś a'la Młody Modelarz). Nożyczki i klej własne :-)Zamieszczone przez MMM
Albo zrobią to w stylu modeli wydawanych "w odcinkach" co tydzień. Na starcie dostaniesz przednią część korpusu w promocyjnej cenie 9,99 a w kolejnych tygodniach po jednej części i tak przez 2 lata :-)
1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...