Strona 39 z 163 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Mieszany widok

Domyślnie

"Confirmed new 5D with higher pixel sensor and more frames per second. (No other information) Will be shown at Photokina. To be released after Photokina"

to by mialo sens w polaczeniu z aktualna obnizka cen 5d...

zrodlo:
    http://www.northlight-images.co.uk/Canon_1DS_MkIII.html

to nawet lepsze hehe

"I did know that they were working on the 85 f/1.2L and 50 f/1.2L that I told you earlier. Canon R&D is working on new DSLRs. We'll see 3D, successor of 5D and DRebel. I have no information about the 40D. They're also working on a series of non L wide angle lenses such as 24, 28, and 35. There're no plan, or I don't know, to replace 24L and 35L. R&D has many different groups working on different project. I only know one. So my information is only 70% accurate. Don't buy anything now especially the 30D and 5D. Dell is offering 25% off for the 5D. You should now why. The 5D successor is better than you can imagine. All DSLRs will have a big jump in performance. The pushed out the 30D just to buy time and fill the gap."
    Ostatnio edytowane przez alx_80 ; 01-09-2006 o 14:08

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alx_80 Zobacz posta
    "Confirmed new 5D with higher pixel sensor and more frames per second. (No other information) Will be shown at Photokina. To be released after Photokina"
    Moze by i miało, ale nie bardzo pasuje do 18-miesięcznego cyklu życia produktu u Canona :-)
    5D ma dopiero rok i będzie do liftingu chyba dopiero na wiosnę?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

zrodlo:
    http://www.northlight-images.co.uk/Canon_1DS_MkIII.html
    No właśnie się zastanawiam czy napewno tu chodzi o następcę 5D czy być może 3D. Jeśli 3D to będzie ono za duuuuużo za dużo większe pieniążki.

Zresztą ktoś już o tym wspomniał bardzo dokładnie na FM ;-)

Domyślnie

dokladnie ale z drugiej strony ceny ciagle spadaja na 1ds nigdy nie bedzie mnie stac na 5d moze bym uzbieral... a moze bedzie warto wstrzymac sie pol roku i dozbierac do 3d szczegolnie ze mam czym robic zdjecia a nie lubie zmieniac czesto body
    no i ten 3d to juz sie robi prawie mit
    a co do cyklu canona to zawsze moze sie cos zmienic bo szczerze mowiac upgrade z 20d na 30d faktycznie wyglada jakby byl robiony troche "na szybko"

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

a co do cyklu canona to zawsze moze sie cos zmienic
    Niby tak, mając na uwadze, że ogólnie w elektronice wszystko cały czas przyśpiesza :-)

bo szczerze mowiac upgrade z 20d na 30d faktycznie wyglada jakby byl robiony troche "na szybko"
    To jest raczej antyprzykład. Gdzie tu widzisz "szybko"? Przecież 18 m-cy trzeba było czekać.
    Idąc tym tropem, to następca 5D powinien wyjść właśnie na wiosnę i to niewiele zmieniony.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 01-09-2006 o 14:27
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

czasowo sie zgadza piszac "na szybko" mialem na mysli zakres zmian

Bywalec Awatar toma20D
    Miasto
    Poland

Thumbs up 1 D Mark Iv

udało mi się znalezc najbardziej skrywana wersje 1D Mark IV ale prezentacja odbedzie sie tu na forum http://home.rochester.rr.com/bigconig1/index.jpg

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wygląda na to że pogłoski o tym, że nie będzie zbyt szybko nowego 1D są prawdziwe:-( . Jest o tym w tym artykule:razz:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

40D ?

1.6x 10M CMOS senor
    Anti-dust feature
    2.5 inch LCD
    9 focus points
    5 fps
    CF
    http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=19890732

bede zwyczajowo zgryzliwy: taka specyfikacja oznacza aparat jakby zaprojektowany przez studentow Polibudy ("po najmniejszej linii oporu"), a to mi jak w morde strzelil pasuje do polityki Canona. i bez robienia sobie zartow dodam, ze brzmi dla mnie stukrotnie realniej niz dywagacje o uszczelnieniach, AF z jedynek, czy tym podobnych poboznych zyczeniach uzytkownikow.

a ze autor tego watku z dpreview mial juz rzekomo wczesniej trafic z przepowiedniami, to sie jeszcze dodatnio przeklada na prawdopodobienstwo realnosci tego modelu.

kolejna rewolucja w stajni Canona, nie ma co... "every legend has a begining"
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 06-09-2006 o 02:40
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tyle że mało prawdopodobny jest ten AF (dotąd xxD, miały zawsze bardziej zaawansowany niż xxxD). A druga rzecz to po pół roku w sumie taka kosmetyka??? Dziwne to by było.
    Akustyk rozumiem w pełni Twój sarkazm ale modernizacje poszczególnych modeli nie zawsze były kosmetyczne. W przypadku np. 350D -400D jednak tych zmian jest sporo. Także raczej myślę, że to Fake (przynajmniej jeśli chodzi o specyfikacje):-P. A co do tego gościa na dprewiev to owszem to i owo przewidział ale co do niektórych rzeczy to się srodze mylił - no chyba, że mu Canon taki numer specjalnie wyciął.

Jeszcze co do tych zmian to canon też jednak stara się przynajmniej (różnie im to wychodzi - proszę się nie śmiać;-)) ale jednak, trafić ze zmianami w to czego oczekują użytkownicy. Przykład to 30D -20D w sumie poprawki może drobne ale jednak bardzo użyteczne.
    Po za tym takiego czegoś to się nie wymyśla na kolanie i trochę trwa zanim coś zaprojektują. Myślę że jak wypuszczali 30D to matryce 10Mpx do 400D były już co najmniej w fazie prototypów, mogli przecież poczekać jeszcze pół roku z premierą 30-tki i dać ją z nową matrycą i antidust, a nie wymieniać za pół roku kolejny model co z rynkowego punktu widzenia wcale nie musi być dobrze odebrane.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-09-2006 o 04:39
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 39 z 163 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów