Może battle na 370D?Zamieszczone przez DoMiNiQuE
![]()
Może battle na 370D?Zamieszczone przez DoMiNiQuE
![]()
Ja juz swojego zrobionego na szybko wstawilemZamieszczone przez MMM
Choc moznaby sie pokusic jeszcze o filting body a nie sama baze z 350D
![]()
MMM
niestety nie mozesz zostac dopuszczony do battle'a
zapomniales o podstawowym warunku jakim jest przycisk Direct Print
bez niego nie bedzie ani 370, ani 400 ani nawet 420 d czy co tam jeszcze wymysla
ciekawe czy w nowym Ds'ie sobie odpuszcza![]()
Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580
Mylisz się! Im większa matryca, tym lepiej - przekłada się to na mniejszy crop i szumy oraz lepsze odwzorowanie kolorów. Pewnie miałeś na myśli "im więcej pikseli, tym trudniej nad nimi zapanować" - i tu bym się z tobą zgodził.Zamieszczone przez Fotos
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
Jak nie będzie Direct Print, to przecież żaden "Profi" nawet na niego nie spojrzy, a potem pójdzie i kupi Sony![]()
350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX
Pierwsze - to masło maślane. Drugie - jasne. Trzecie - zupełnie niezrozumiałe dla mnie.Zamieszczone przez Arek Piekarz
Dodałbym jeszcze, ze większa matryca to mniejsza GO.
Wyraziłem się trochę niejasno. Miałem na myśli, że przy takiej samej liczbie pikseli na matrycach o różnych wielkościach, lepsze efekty osiągnie się na tej większej. Dzieje się tak, ponieważ większe "piksele" mają lepszą zdolność do rejestrowania światła, czyli jasności, barwy itp.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
1. Piksele nie rejestują barwy tylko jasność.
2. Ta lepsza zdolność, to właśnie mniejsze szumy oraz ewentualnie większa rozpiętość tonalna lub ilość bitów.
Z ust mi to wyjąłeś ;-)Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Arek to miło ze chcesz sie pochwalic dopiero co zdobytą wiedza z brukowca ale my to wszystko wiemy =)
Lepiej wrócmy do tematu![]()
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p