Jak dla mnie Photokina 2006 to (mimo wszystko) bardziej szkła niż korpusy.Zamieszczone przez snowboarder
Competition is always attacking from the low end.
Mr. Takaya Iwasaki, Canon
Tak więc naprzód Sony, naprzód Nikon!
Chcemy kupować Canona jeszcze taniej!!!
Ciekawe co zrobią inni (cena) gdy Canon wyskoczy z 400D? Tu będzie ostra walka. Pierwszy field test Canona z Alfą.
O alfie mówią już w ... TVN turboF**** brain wash
Niedługo wskocze do toy toya a tam już będzie czekał na mnie Soniacz!
OK, w necie można przeczytać parę ciekawostek:
- szeroka L
- 50L ???
- nowe 200/1.8 (zmieniona formuła optyczna ((brak ołowiu w soczewkach)) wymusza? nowy design szkła. To może skutkować dodaniem IS'a)
- tele ???
- na mundialu Szwab (nie mylić z wacikami ;-) ) testuje 1Ds3 (22MPx-5 kl/s; tylko 8 MPx?- 10 kl/s - FAQ!!! migawka pewnie z tytanu a i tak pewnie wytrzyma nie więcej niż 50k
Do tego dochodzą badania nad Foveon-like 4-warstwową matrycą, zupełnie inną od Sigmy
Snow, o tych szkłach to musi być prawda. Pisałem o tym już wcześniej: jaki obecny lens udźwignie 22 MPx na FF...
... jeszcze odszczekasz jedno zdanie i znowu napiszesz " FAQ gdzie jest moja szczęka" ;-)
Swoją drogą zauważcie: odnowili 85L, jeśli wypuszczą szeroki L, 50L, 200/1.8 i jeszcze ten tele mamy namiastkę ...
OK piszesz o kontaktach w Canon US. Mógłbyś się zapytać kolegów ile eLek EF pokażą we wrześniu. Pozwoli mi to skutecznie/j rozłożyć finanse. TIA
Na koniec pytanie (również do Żółtych z Duszą):
czym jeszcze oprócz 200-400/4 Nikon może zawalczyć?
Anyone 4 tennis![]()