Strona 26 z 190 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    a juz na marginesie mowiac: o wiele bardziej wk... w Canonie jest brak mozliwosci korekty ekspozycji o +3EV.
    Dziwna sprawa... ja mam Canona i mnie nie wk... ten brak - bo dziwnym trafem ja mam +/- 3EV.

Moze po prostu masz niewlasciwy w stosunku do swoich potrzeb aparat? Albo niewlasciwe potrzeby w stosunku do swojego aparatu? ;-)

Cytat Zamieszczone przez adamek
    To ja teraz przytoczę co dizisaj zauważyłem.
    Paru reporterów (nie tylko z wielkopolski ale i ogólnopolskich ) - do tele miało canona, a do szerokiego kąta nikona.
    A co w tym dziwnego? Sam bym na taki zestaw postawil, gdyby mnie reportaz choc troche interesowal.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Jesli chodzi o szkla, to na rynku rumorsowym aktualnie
    najwyzsze notowania maja 50 f1.2L i 100-400 f4L
    Jeśli przypuszczenia potwierdziłyby się to ja akurat nie byłbym zadowolony.

50L ? chyba jedyne sensowne zastosowanie tego szkła to studio...

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Jednak i tak najbardziej palaca potrzeba jest porzadny szeroki
    prime, a o czyms takim nic...
    no i jeszcze jakby kosztował poniżej 1000$, ale jest to raczej mało prawdopodobne...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caravaggio
    Dziwna sprawa... ja mam Canona i mnie nie wk... ten brak - bo dziwnym trafem ja mam +/- 3EV.
    no i fajnie. ja zazdroszcze, bo bardzo by mi sie przydalo

Cytat Zamieszczone przez caravaggio
    Moze po prostu masz niewlasciwy w stosunku do swoich potrzeb aparat? Albo niewlasciwe potrzeby w stosunku do swojego aparatu? ;-)
    wiesz.... czasem jest tak, ze jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma. mnie generalnie Canon pasuje, tylko nie lubie przerazliwej powolnosci tej firmy we wprowadzaniu pewnych rozwiazan podyktowanych logika uzytkowania.

moim zdaniem Canon w zespole projektujacym korpusy powinien, obok inzynierow, miec jednak tez fotografow, ktorzy opstyrkiwali by aparaty w praktyce i oceniali ergonomie i przydatnosc ficzerow. w tym tez fotografow nie sportu i nie akcji, bo rynek uzytkownikow Canona rozszerza sie ostatnimi laty na inne dzialki tez. fajnie, gdyby potrzeby tych innych fotografow tez byly uwzgledniane.

banalny przyklad: jako landszafciarz 90% zdjec robie w Av. czasem, ze wzgledu na wygode potrzebuje przeskoczyc na M. dlaczego, do jasnej ciasnej, w M musze miec kolka zamienione miejscami? dlaczego w 1-kach jest C.Fn do ich zmiany, a w 10D/20D/30D Canon to olal?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

moim zdaniem Canon w zespole projektujacym korpusy powinien, obok inzynierow, miec jednak tez fotografow, ktorzy opstyrkiwali by aparaty w praktyce i oceniali ergonomie i przydatnosc ficzerow.
    Przerabialiśmy to już przecież Ja jestem raczej pewny, że tam są fotografowie - ale ich zadanie jest dokładnie odwrotne Mianowicie podpowiadają działowi marketingu czego jeszcze nie zrobić w puszkach semi-pro, żeby nie podkopać sprzedaży najdroższego sprzętu

Początki nałogu Awatar Diego
    Miasto
    Madrid

Domyślnie

banalny przyklad: jako landszafciarz 90% zdjec robie w Av. czasem, ze wzgledu na wygode potrzebuje przeskoczyc na M. dlaczego, do jasnej ciasnej, w M musze miec kolka zamienione miejscami? dlaczego w 1-kach jest C.Fn do ich zmiany, a w 10D/20D/30D Canon to olal?
    Albo brak drabinki naswietlania (moj Nikon FG* posiada tą zaawansowana technologie) i korekty o 3 ev -- oczywiscie jest ale tylko w 1dynkach.

*dla tych co nie wiedza: Nikon FG to taki odpowiednik dzisiejszego C 300.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diego
    Albo brak drabinki naswietlania (moj Nikon FG* posiada tą zaawansowana technologie) i korekty o 3 ev -- oczywiscie jest ale tylko w 1dynkach.

*dla tych co nie wiedza: Nikon FG to taki odpowiednik dzisiejszego C 300.
    no to juz zeby sobie do konca podworowac z Canona ja tylko napisze, ze wyjatkowo spodobala mi sie reklamowka nowowychodzacego 5D, w ktorej "spot" reklamowany byl jako profesjonalny ficzer, i jakis tam pan fotograf (nie pamietam nazwiska, ale wziety landszafciarz) objasnial z pelna powaga, ze to niewiarygodnie zaawansowana technologia wybitnie pomagajaca w zdjeciach...

brawo Sherlocku! jak na to wpadles?

ale w sumie to fajnie, ze zaawansowana technologie Canona taka np. Minolta pakowala w kosztujacy 300$ korpus Dynax 5
    www albo tez flickr

Początki nałogu

Domyślnie

Mianowicie podpowiadają działowi marketingu czego jeszcze nie zrobić w puszkach semi-pro, żeby nie podkopać sprzedaży najdroższego sprzętu
    coś w tym jest , ale np. sony nie ma tego problemu...i obawiam się ze Canon będzie sie musial mocno napocić aby utrzymac aktualne ceny swoich najlepszych lustrzanek...Szczególnie ze zaraz po nowym roku wyjdzie nowe lustro sony&minolta company - oparte o matryce asp-h i pewnie majace na pokladzie 12-13 milionów pikseli...Taki canon 5d bez wbudowanego flesza moze przejsc do lamusa jesli cena nie pójdzie w dół...tym bardziej ,że minolta jest znana z super ergonomii i stabilizacji obrazu a takze powłoki antykurzowej Jedynym atutem 5d bedzie pelna klatka - ale nie dla wszystkich to musi byc atut bo pakując mniejsza matryce do nowej lustrzanki sony - nie bedzie efektu rurki oraz mocno rozmytych krawędzi na zdjęciach...

Na dziś dzień sony tylko zapaliło czerwone swiatełko dla Canona....ale już za kilka miesiecy to będzie prawdziwy alarm dla marketingowców z C. - i już nie moge się doczekać co wymysla ,żeby znowu być górą =)

Narazie ja żadnej deski ratunku dostrzec nie potrafie...Canon sam się wpakował w być może poważne problemy....ale nie wierze zeby nie przewidział takiego obrotu sprawy - musi mieć jakieś koło ratunkowe w zanadżu..
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja sie z walki o klienta mogę tylko cieszyć

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    coś w tym jest , ale np. sony nie ma tego problemu...
    Bo Sony walczy dopiero o rynek. Canon ma na nim silną pozycję. Pewnie wtedy, gdy czarownikom z marketingu wyjdzie z obliczeń, że trzeba, to pojawi się MLU na guziku, ISO w wizjerze czy większy grip w entry-level.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Do 24.VIII coraz bliżej. Coś się zaczyna dziać. Bob Atkins napisał:
    "Update August 17th : A few websites have been advertising a Magic Lantern Guide for a "CANON EOS REBEL XTi (EOS 370D)". The Magic Lantern series of books and guides are quite well known and cover most major cameras including all the Canon EOS DSLRs. Availability is given as February 2007 and the ISBN number is given as 1600590993. Some of these web pages have been pulled and now only exist as Google cached pages, so perhaps a few people have been getting a little ahead of themselves with the announcements!

What does this mean? Well, as I said earlier (further down the page), it's probably reasonable to expect a Rebel XT face-lift this fall. Probably nothing major (i.e. no new sensor), so a small upgrade would be consistent with an small name change, e.g. from XT to XTi and 350D to 370D. So I'd say a Canon EOS Digital Rebel XTi (EOS 370D) wouldn't be a big surprise this fall, in fact it's something I'd expect."

Strona 26 z 190 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów