Albo brak drabinki naswietlania (moj Nikon FG* posiada tą zaawansowana technologie) i korekty o 3 ev -- oczywiscie jest ale tylko w 1dynkach.Zamieszczone przez akustyk
*dla tych co nie wiedza: Nikon FG to taki odpowiednik dzisiejszego C 300.
Albo brak drabinki naswietlania (moj Nikon FG* posiada tą zaawansowana technologie) i korekty o 3 ev -- oczywiscie jest ale tylko w 1dynkach.Zamieszczone przez akustyk
*dla tych co nie wiedza: Nikon FG to taki odpowiednik dzisiejszego C 300.
To teraz ja KuchatKu powtórzę za alienem: "otóż to"!
Akustyk ale w 30D ten spot jest i działa i jak komuś potrzebny to go zastosuje. Ja wiem że Cię to wnerwia ;-) (mnie też np. w 20D wnerwiało) ale trzeba przynajmniej próbować zauważać jakieś pozytywy;-).
I dodam jeszcze, że te trzy EV to rzeczywiście "curiosum". W nikonach jakoś Ci sami Japońce to dają.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-08-2006 o 02:31
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jesli chodzi o szkla, to na rynku rumorsowym aktualnie
najwyzsze notowania maja 50 f1.2L i 100-400 f4L
Ten drugi, jesli bylby jakosci Nikona 200-400 f4VR, stalby sie
dosc predko moja wlasnoscia :-)
50 f1.2L kompletnie mnie nie interesuje, 50mm zawsze wydawalo
mi sie nudna dlugoscia, na 5D 35mm jest o wiele fajniejsze.
Jednak i tak najbardziej palaca potrzeba jest porzadny szeroki
prime, a o czyms takim nic...
No zobaczymy, w zasadzie mozna zaczac odliczanie - 5 dni do 24-tego...
Jeśli przypuszczenia potwierdziłyby się to ja akurat nie byłbym zadowolony.Zamieszczone przez snowboarder
50L ? chyba jedyne sensowne zastosowanie tego szkła to studio...
no i jeszcze jakby kosztował poniżej 1000$, ale jest to raczej mało prawdopodobne...Zamieszczone przez snowboarder
![]()
no coz... chyba nie pozostaje nic innego, jak bic w dzwony i oglaszac "kleske" urodzaju... no bo gdy boski Canon schodzi z piedestalu, i po 15 latach marudzenia uzytkownikow rozwiazuje problem debilnie zakopanego w menu MLU, a na dodatek przywraca spota w korpusie semi-pro... i kosztem tego wszystkiego jest tylko jeden guziczek DirectPrint 8)Zamieszczone przez Kolekcjoner
nie no... zartuje sobie, ale generalnie prawda jest, ze Canon dopiero ostatnio zaczyna zauwazac, ze uzytkownicy jego sprzetu to nie tylko fotografowie sportu i akcji. i ze 4592 punktow AF + 1438 fps nie wszystkich wprawia w orgazm stulecia...
Canon tez mial niegdys w 6x0. moze za kolejne 15 lat to wroci do semi-proZamieszczone przez Kolekcjoner
![]()
coś w tym jest , ale np. sony nie ma tego problemu...i obawiam się ze Canon będzie sie musial mocno napocić aby utrzymac aktualne ceny swoich najlepszych lustrzanek...Szczególnie ze zaraz po nowym roku wyjdzie nowe lustro sony&minolta company - oparte o matryce asp-h i pewnie majace na pokladzie 12-13 milionów pikseli...Taki canon 5d bez wbudowanego flesza moze przejsc do lamusa jesli cena nie pójdzie w dół...tym bardziej ,że minolta jest znana z super ergonomii i stabilizacji obrazu a takze powłoki antykurzowejMianowicie podpowiadają działowi marketingu czego jeszcze nie zrobić w puszkach semi-pro, żeby nie podkopać sprzedaży najdroższego sprzętuJedynym atutem 5d bedzie pelna klatka - ale nie dla wszystkich to musi byc atut bo pakując mniejsza matryce do nowej lustrzanki sony - nie bedzie efektu rurki oraz mocno rozmytych krawędzi na zdjęciach...
Na dziś dzień sony tylko zapaliło czerwone swiatełko dla Canona....ale już za kilka miesiecy to będzie prawdziwy alarm dla marketingowców z C. - i już nie moge się doczekać co wymysla ,żeby znowu być górą =)
Narazie ja żadnej deski ratunku dostrzec nie potrafie...Canon sam się wpakował w być może poważne problemy....ale nie wierze zeby nie przewidział takiego obrotu sprawy - musi mieć jakieś koło ratunkowe w zanadżu..![]()
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
Bo Sony walczy dopiero o rynek. Canon ma na nim silną pozycję. Pewnie wtedy, gdy czarownikom z marketingu wyjdzie z obliczeń, że trzeba, to pojawi się MLU na guziku, ISO w wizjerze czy większy grip w entry-level.Zamieszczone przez alien
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Kurcze, ja też bym się chętnie dowiedział co to jest ten "efekt rurki" i te "mocno rozmyte krawędzie na zdjęciach" przy fotografowaniu FF ?Zamieszczone przez alien
![]()
EOS 33 / EOS 300 / Tamron 28-75 2.8 XR Di / kit 28-90 / Sigma 70-300 APO Macro Super II / polar HOYA HMC i trzy dekielki
Ja sie z walki o klienta mogę tylko cieszyć![]()