No to jakby podsumować jedynkę to mamy:
FF 16 MPx (pewnie sensor podobny do tego z Ds-a)
8.3 kl/s
Body jak było.
WiFi
Crop 1.3 10 MPx 10kl/s
Iso 3200 (określone jako "very clean") + dodatkowo iso 6400
Bufor (przy cropie = "no limits")
Smieciarka.
Ulepszony wyświetlacz (być może OLED)
AF 45 punktów w tym 19 krzyżowych
Digic III x2
Cena 4500$ na start.
I teraz proszę nie mówcie, że nie chcecie takiego body. Jeśli nie to ja biorę dwa.
Aha wg. najnowszych rumorów Ds-a w dotychczasowej postaci w ogóle nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-02-2007 o 18:53
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja chcę od Canona:
- deklaracji co do przyszłości EF!
- AI SERVO nie gorsze niż z eNki
- AA z 1D classic
- DR
- AF od -1; obecny w ciemnościach to żenada
- buit in grip nie gówno typu BG-Ex
- lżejsze baterie
- czyste 3200 (obecne 1600 z 5d), opcja 6400 - baj baj żółte citroenki DX :smile:
- klatka pełna pikseli
- obsługa CF, nie SD; wykorzystane w pełni możliwośći Extreme IV (czytaj 20MB/s)
- 1/250s synchro
- w cenie... no za darmo tego nie dadzą
do tego aparatu poproszę 200/1.8L IS, nowe 70-200L, i coś na szeroko i wtedy I'm done na ładnych parę lat![]()
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
na czym niby mialoby polegac te eye control ? :rolleyes:
jak myslicie, czy cena 30tki moze jeszcze spasc ? obecnie z kitem mozna dostac za 4,199zl.
Za pomocą ficzera EyeControl możesz sobie wybierać punkt AF za pomocą oka :grin: Tzn na który punkt AF spojrzysz w wizjerze to będzie on wybrany jako aktywny. Najpierw trzeba jednak chyba wykalibrować ten ficzer pod własną gałkę.
BTW, ktoś może powiedzieć na ile skuteczna i praktyczna była ta funkcja w analogowych puszkach?? Czy to taki zbędny wodotrysk?![]()