Strona 18 z 190 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No mogą jeszcze dać 3000D to samo co 350 tylko odrobinę wykastrowane poniżej 500 $. A to że 350D jako entry level to może być mało to już widać po gwałtownym wzroście sprzedaży alfy i lekkim spadku sprzedaży 350D w japonii. Co ciekawe rośnie sprzedaż 5D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Canon w/g mnie ma gleboko sony i nikona. Zacznie sprzedawac 350D po 600 dolcow i nadal wyjdzie na swoje. Wcale tu nie trzeba wojny na megapixele. Wystarczy odpowiednia cena.
    Jest to bardzo możliwe co piszesz i nie pozbawione podstaw. Canon już zwrócił sobie nakłady włożone w 350D, teraz może odcinac kupony. Tak czy inaczej ma na rynku sporo szkieł, które pasują do 350D i mimo wszystko mocną markę i przemyślaną strategię. No to poczekajmy jeszcze kilka dni zanim coś się wyjasni.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Canon w/g mnie ma gleboko sony i nikona.(...)
    Byłby to bardzo wielki błąd ze strony canona ale spodziewam się że tak nie jest. Najbardziej nieodpowiedzialną rzeczą w biznesie jest lekceważenie konkurencji. Już wiele firm się na tym przejechało.
    Po za tym nie dawno w wywiadzie szef Działu Obrazowania na Europę Canona powiedział (skrótowo rzecz ujmując); że nie mają zamiaru konkurować ceną tylko jakościa i technologią zawartą w produktach.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-08-2006 o 20:27
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac
    No to poczekajmy jeszcze kilka dni zanim coś się wyjasni.
    Ja chcę upgrade firmware do 30D

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ja chce ten z 30D do 20D
    ...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski
    Nie moga dac wiekszej matrycy, skoro nie dali w 30D.
    RadioErewan zapodał kiedyś link, z którego jasno wynika, że 90% dSLR sprzedaży Canona robi właśnie model 300/350D. I IMHO Canon ma w dupie przejściowe zabicie sprzedaży przejściowego (wnioskuje to ze specyfikacji) modelu 30D.
    Jest nowy gracz Sony (marketing w USA zrobi swoje), jest nowy Nikon (mocna pozycja w Japonii) i Canon się z tym liczy.
    Konkurencja zawsze atakuje z dołu - powiedział w wywiadzie na tej (chyba) horwackiej stronce skośnooki dyrektor Canona na Afrykę i Europe i dlatego pozwole się nie zgodzić ze stwierdzeniem
    Wcale tu nie trzeba wojny na megapixele.
    Niestety, na dole w entry level trzeba wojny na MPixele.
    Rozmawiam z ludźmi z USA i mi mówią jakich bzdur uczą sprzedawców w Stanach. Ci zaś robią pranie mózgu nieświadomym klientom. Także następca 350D to może być niezły kop w dupę i konkurencji i obecnych użytkowników 30D.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Także następca 350D to może być niezły kop w dupę i konkurencji i obecnych użytkowników 30D.
    Konkurencji tak, ale nie sądzę żeby 30D na tym bardzo ucierpiał. Nawet jak będzie 10mpix to co z tego?
    - Szumy będą większe (ale mniejsze niż w alfie i D80)
    - 3fps vs 5fps i bufor na 11 RAW w serii
    - plastik i rozmiar puszki, ergonomia pewnie taka jak w 300D vs duża i porządna magnezowa obudowa + drugie kółko i dżojstik
    - AF pewnie taki sam jak w 350D ewentualnie układ rombu vs szybkość i czułość + lepszy centralny w 30D z f/2.8 i jaśniejszymi

Canon wkurzyłby mnie tylko wtedy gdyby do 400D zapakował IS ale skoro D80 tego nie ma to raczej się nie spodziewam

Początki nałogu

Domyślnie

Przydałoby się ,żeby canon w końcu zaczął dołączać do swoich luster jakiś filtr przeciw-kurzowy....i myśle że tym razem możemy się tego spodziewać =)

370d to będzie aparat w stylu 30d...tzn. coś jak 30d dla 20d czyli jesli ktos ma juz 350d nie bedzie widzial sensu zeby sie przesiadać na 370d bo zmiany będą zbyt kosmetyczne a ci którzy będą mieli w planach kupić nowe lusterko z czystym sumieniem będą mogli sięgnąć po 370d...i zarówno Ci jak i Ci będa zadowoleni
    ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alien
    Przydałoby się ,żeby canon w końcu zaczął dołączać do swoich luster jakiś filtr przeciw-kurzowy....i myśle że tym razem możemy się tego spodziewać =)
    Byle tylko nie taki jaki sony dołączyło do A100 .
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Konkurencji tak, ale nie sądzę żeby 30D na tym bardzo ucierpiał. Nawet jak będzie 10mpix to co z tego?
    O tym kopie to był skrót myślowy. Nie chodziło mi o raw-bufor, kl/s, spot i kółko 30D. Chodziło mi o to, że jest kupa ludzi, która ma 350D i najdroższe eLki, robią zdjęcia tylko ze statywu i je sprzedają. Dla nich 10 MPx to kolejny krok naprzód w stronę większych formatów i/lub 400 dpi (pytaj oskarkowy) za śmieszne pieniądze.

Powracając do tematu:

1. Mam nadzieję, że Canon szybko zareaguje na nowego żóltego kita (Nikonowi wielkie dzięki)

2. Z FM podobno skasowano posta w którym pojawił się następujący ciąg cyferek 24-50 f/2.0
    Jeśli to prawda to jest to drugi, znany mi przypadek skasowania posta na FM.
    Pierwszy mówił o EF 200/1.8 L IS
    Jeśli to prawda, to wyobraźcie sobie wszystkie eLzoomy na f/2.0 i nowe aparaty z ISO 6400
    the silence is deafening

Strona 18 z 190 PierwszyPierwszy ... 816171819202868118 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów