Jesli chcesz zachowac 1ds mkII musial bys tez zachowac 1d mkIIn. A praktyka bedzie taka, ze napewno tak nie bedzie![]()
Jesli chcesz zachowac 1ds mkII musial bys tez zachowac 1d mkIIn. A praktyka bedzie taka, ze napewno tak nie bedzie![]()
...
oczywiscie ze sie onanizuje gdybaniem bo bym wtedy lykal mk2 heale kto wie kto wie
A co mi tam ;-)
A po mojemu nie bedzie cudow:
Canon nie pokaze wiecej niz 2-3 nowych puszek. Z czego max 1 bedzie jakas sensowna nowoscia. To mistrz swiata jest w biciu rekordow po 1cm.
A wiec:
400D, pozostanie z taka sama matryca. Tylko telewizor i kosmetyka. Tak jak w 20D->30D. Nie moga dac wiekszej matrycy, skoro nie dali w 30D. Chyba, zeby pokazali jednoczesnie 35D, ale to za krotko od premiery. Jedyna ewentualnosc to ze 30D byl tylko na przeczekanie bo nie byli gotowi z nowa matyrca, bo przeciez zmiany to tam kosmetyczne, wiele ich nie kosztowaly, a konkurencja depcze megapikselami po pietach, i jakas nowa/wieksza matryca by pozwolila odzyskac co nieco tortu. Ale uwazam ze na to szansa jest znikoma.
5D- tez nic nie rusza, za wczesnie, i to jest specyficzny aparat, nie majacy konkurencji u konkurencji.
3-ka bedzie siakas. Ale cropowana do 1.6 :-(
1D-nki sie polacza. FF z progamowym szybkim cropem do zadan sporotwych jak w D2x-ie.
To mi pokazala szklana kula ;-)
Nie ma sie co nastawiac na jakies super premiery i trzweba byc pesymista. Ewentualne pozytywne zaskoczenie, bedzie milsze niz zawiedzenie wygorowanych oczekiwan ;-))
p.s.
A moze cos na ksztalt battle cage, komu sie wiecej przepowiedni spelni ;-))) hihihih.
Zdrowia,
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
A to rzeczywiście skromnie tylko tyleZamieszczone przez mjastrzebski
:grin:. Mogliby przecież wymienić wszystkie
:-D.
Po pierwsze to czytałem że podobno nie może być czwórka, bo to w niektórych krajach pechowa liczba;-) :smile:. A po drugie to czemu następca 350D nie mógłby mieć więcej pikseli niż 30D. Przecież to sprzęt adresowany do zupełnie innego odbiorcy. 30D to najtańsza puszka semireporterskaZamieszczone przez mjastrzebski
na rynku i wcale więcej pikseli tu nie potrzeba. A 370D czy 400D czy cokolwiek innego może se ich mieć nawet i sto milionów, a i tak jak będzie to plastik fantastik to kupią to tylko amatorzy :-). (mam dziwne wrażenie że gdzieś już o tym pisałem
)
Teraz najważniejsze pytanie gdzie takową można zdobyć;-)Zamieszczone przez mjastrzebski
. Mógłbym dla niej znaleźć bardziej praktyczne zastosowania ;-).
To fakt też tak wolęZamieszczone przez mjastrzebski
.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-08-2006 o 02:14
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Niby racja, tez tak myslalem ale gdyby canon chcial tak jak zawsze utrzymac 30d na rynku 18 miesiecy to tak cos nie bardzo mi sie to widzi, mimo tego ze ogolnie jest ok, to ludzie podchodza do tego jak do odgrzewanego kotleta ktory nic nowego nie wnosi... Wiec moze i jest szansa na 2 puszki oparte na tej samej nowej matrycy 40d i 400dZamieszczone przez mjastrzebski
![]()
Ostatnio edytowane przez konradl ; 17-08-2006 o 03:12
Canon będzie chciał pozostać liderem wśród lustrzanek dla amatorów i na pewno nie pozwoli firmie sony (a tym bardziej nikonowi) na to aby podebrała im klientów w tym segmencie rynku.
Dlatego wypuszczenie lustrzanki z 10 milionami na pokładzie stanie się faktem...ponadto poprawiona zostanie ergonomia aparatu czyli większy i pełniejszy uchwyt,duży i czytelny ekran lcd.
Amatorowi wystarczy 3 fps , zwiększony zostanie jedynie bufor.
Wieksze będą również szumy....
20d więc utrzyma sie na powierzchni,30d tym bardziej a nawet 350d będzie wciąż swięcił triumfy...
Cena będzie na poziomie canona 20d tak żeby użytkownik wciąż stał przed pytaniem wiecej milionów piskeli czy 5 fps i mniejsze szumy....=)
Każdy znajdzie coś dla siebie...niestety pewnych rzeczy nie da się pogodzić w tym przedziale cenowym...
ja tam jestem zielony(jak na prawdziwego aliena przystało) więc licze na Waszą pomoc ;p
To ma sens, tylko czemu nie dali większej ale z małymi szumami matrycy do 30D?Zamieszczone przez alien
Bo moze technologia w chwili obecnej na to nie pozwala, albo wrecz sie wogole juz nie da??Zamieszczone przez MMM
Ale tez uwazam, ze brak ~10mpix w nastepcy 350D, zabije Canonowi sprzedaz w tym segmencie. To jest entry level. Toto musi miec duzo piekselow i najlepiej 10x zoom ze stabilizacja w zestawie. Walic jakosc zdjec, a szumy wygladzic.
Ale za tydzien pewnie wiele sie wyjasni :-)
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
Panowie spekulujemy i spekulujemy a kiedy nastąpi weryfikacja naszych życzeń i podejrzeń?
Wprowadzenie aż 2-3 nowych puszek to byłoby dużo, z drugiej strony po ostatnich ruchać Nikona i Sony wydaje się być nie unikniony zdecydowany ruch Canona.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Canon w/g mnie ma gleboko sony i nikona. Zacznie sprzedawac 350D po 600 dolcow i nadal wyjdzie na swoje. Wcale tu nie trzeba wojny na megapixele. Wystarczy odpowiednia cena.
...