Strona 166 z 190 PierwszyPierwszy ... 66116156164165166167168176 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 651 do 1 660 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Czytajac na dpreview narzekania Thoma Hogana na Nikona
    (ciekawa lektura, na serio), trafilem na taki post:

This past week I've been contacted by two Phase One sales reps, one from the East Coast, another from the midwest. They are really pushing product upgrades right now.

I point this out because it doesn't feel like a normal sales call. It's as if their in double time mode right now to get product moving for some reason, and the discounts they are offering are substantial, another oddity, Phase One isn't known as a product with much pricing "wiggle room".

It's as if they have wind of a forth coming product that could compete with their entry level (16 - 22 MP) offerings. Just the feeling I'm getting ...

Umocnilo mnie to w przekonaniu, ze moze jednak 1Ds MkIII
    pojawi sie na PMA... Poza tym z kontekstu wynika, ze setki pros
    czekaja teraz na nastepna wersje high MP camery, niewazne C czy N,
    jest ogromna presja ze strony agencji i wydawnictw by wskoczyc
    na wyzsza MP-slowa polke... Jesli C nic nie pokaze, to sporo z nich
    zdecyduje sie na MF i beda wtedy straceni dla Canona...
    Ja myślę że robione jest też troszkę szumu wokół aparatów średnioformatowych, bo co tu dużo mówić. Chłopaki zaczynają robić w portki ze strachu . Wejście takiej firmy jak canon na ten rynek może dla nich oznaczać niebyt w szybkim tempie (mowa tu o firmach produkujących średni format).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

4 dni i nic ne wiadomo Niezle jaja, takiego roku jeszcze nie bylo.
    Nadal jednak chyba stawiam na 22MP 1Ds i 40D....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    4 dni i nic ne wiadomo Niezle jaja, takiego roku jeszcze nie bylo.
    Nadal jednak chyba stawiam na 22MP 1Ds i 40D....
    Ja już się boję obstawiać cokolwiek. Powiem że tzw. przecieki teraz to już jest niezła jazda . W sumie jednak to wygląda najbardziej konkretnie:
    Cytat Zamieszczone przez www.northlight-images.co.uk
    40D=10Mp, anti dust, new display, 5fps, 9+2 AF points pricing: 100-1600+H, EF-S,x 1.6, SD, new viewfinder, DIGICIII, option: Wifi grip
    1DsmkIII= 22mp, 2,5"lcd, PS, 45AF, DIGICIII, 100-3200+H+L, 1.0, 4fps, high speed crop mode 8,5fps
    12-24EF
    17-135EF-S IS
    800/5.6 IS DO
    Pixma ip6xxx: wireless pictbridge,
    Selphy ipES miniprinter wireless pictbridge,
    Powershot A740 IS wireless 10Mp DIGICIII, 6x zoom, WiFi.
    IXUSi10 zoom 10Mp lifestyle, IXUS 70 edition,
    DC50 DVD camcorder
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

A 1D dla mnie?

Mysle ze druga jedynke tez moga zaprezentowac do kompletu. A na jesieni odswiezona piatka.
    ...

Coś już napisał
    Miasto
    wroclaw

Domyślnie

Canon i sredni format ? a po co im to,wiecie ile w tamtym roku na swiecie sprzedalo sie przystawek do sredniego ........? 300 szt, co to jest za wynik.chyba ze pojadą z dampingową ceną

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Troll dostał okresu więc przypomniał o sobie. Olać.
    No jezeli moje pytanie jest odbieranie jako trollowanie, to wypada mi jedynie wyrazic ogromne wspolczucie dla uzytkownikow tego forum, bo jak widac zakompleksienie rozwija sie tutaj w skali porownywalnej do epidemii goraczki krwotocznej w Zairze.

A tak na marginesie - ciekawe, ze adresat mojego pytania potrafil po ludzku na nie odpowiedziec. Reszta zaprezentowala typowa postawe pospolitych szczekaczy oburzonych tym, ze ktos smial w ogole ocenic ich wybor (nawet, jesli bylo to na zasadzie sugestii a nie szyderstwa). O moderatorze, ktory mi wreczyl ostrzezenie, nawet nie wspomne... widac powinien sie cofnac do podstawowki i odswiezyc trudna umiejetnosc czytania ze zrozumieniem

Albo przynajmniej poprosic o male korepetycje Viteza, bo on - jako jeden z niewielu tutaj - pytanie zrozumial i potrafil na nie merytorycznie i bez strojenia gowniarskich fochow odpowiedziec

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

[OT]: Dobra juz skonczmy ta dyskusje o tym po co Vitezowi nowy korpus. Zaczelo sie od niezbyt fortunnie zadanego pytania w poscie #1639 autorstwa caravaggio.

Cytat Zamieszczone przez caravaggio Zobacz posta
    Tak z czystej ciekawosci - a po co ci profesjonalny, reporterski korpus? Potrzeby, czy chec imponowania innym ta jedynka przed "D"?
    Sadze, ze nie ma sie o co spierac. Pytanie bylo na bardzo niskim poziomie, pojawil sie jakis motyw imponowania przed "D". Caravaggio czy chodzilo ci o du..? Jesli tak to sam sobie odpowiedz, czy bylo to grzeczne pytanie, czy raczej takie jakie zadaje sie po trzecim piwie swojemu ziomkowi? A czy Vitez jest twoim ziomalem? No wlasnie...

A jesli chodzi o reakcje snowboardera i Zielonego, to moim zdaniem tez byly one niskiego lotu...no ale sa oni niejako usprawiedliwieni, bo poziom pytania caravaggio zdeterminowal poziom pozniejszych odpowiedzi (chociaz dla mnie to slabe wytlumaczenie). I juz skonczmy ten temat, bo wrozenie co bedzie na PMA jest duzo ciekawsze niz jakies oklepane osobiste wycieczki [/OT]

Ktos w tym watku napisal, w tej chwili nie ma sensu kupowac 5D, bo jak na PMA pokaza jakas nowinke, to cena 5D spadnie. Ja mysle, ze wlasnie teraz jest najlepszy czas i najlepsza cena na kupno 5D. Jest ogromna fala oczekiwan na nastepce 5D i duzo zgadywania (niewazne czy to bedzie cos ala bonkowe 3D, czy jakis mini 1D). Ludzie liczac na jakis prezent od Canona juz zbieraja kase... czyli pozbywaja sie sprzetu. Poniewaz ceny i produkty jakie pojawia sie na PMA sa jedna wielka niewiadoma, to cena uzywanego 5D, moze byc zupelnie nieadekwatna do ceny jego nastepcy (nieadekwatnie niska, bo fala oczekiwan jest duza). Jak Canon pokaze produkty i ceny, to nastapi korekta cen uzywanego sprzetu, m.in. uzywanych 5D... jak znam zycie bedzie to korekta w gore Oczywiscie za 6-9 miesiecy cena nastepcy 5D spadnie do "przyzwoitej" ceny, a sam 5D bedzie wowczas naprawde tani (tanszy niz na fali oczekiwan). Podobnie bylo z nastepca 70-200/4L, czyli z 70-200/4L IS... wszyscy sie na niego napalili, niektorzy pozbywali sie starych 70-200/4L (i cena byla atrakcyjna). Potem byla premiera i wszyscy poznali cene za nowego 70-200/4L IS... no i wielu zapal troche sie ochlodzil i od razu cena uzywanych 70-200/4L zostala skorygowana do gory. Ale minelo juz ponad pol roku od premiery 70-200/4L IS i jego cena odpowiednio zmalala, a ceny uzywanych 70-200/4L sa tak niskie, ze tylko brac.

No ale ta analiza dotyczny sprzetu uzywanego, jesli chodzi o ceny sklepowe to trudno powiedziec.
    Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 18-02-2007 o 09:57
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    Pytanie bylo na bardzo niskim poziomie, pojawil sie jakis motyw imponowania przed "D". Caravaggio czy chodzilo ci o du..? Jesli tak to sam sobie odpowiedz, czy bylo to grzeczne pytanie, czy raczej takie jakie zadaje sie po trzecim piwie swojemu ziomkowi? A czy Vitez jest twoim ziomalem? No wlasnie...
    Po pierwsze - albo ktos kupuje sprzet, bo mu taki jest potrzebny (tak, jak to twierdzi Vitez), albo taki, jakiego potrzebuje jego wlasne wybujale ego (tak, jak to ma miejsce w przypadku wielu tutejszych dyskutantow). W pierwszym przypadku chodzi o potrzeby, w drugim - o imponowanie. Przypomnijmy sobie zatem, o co ja pytalem Viteza i ocenmy, czy rzeczywiscie pytanie bylo na niskim poziomie... tym bardziej, ze zostalo poparte sugestia odnosnie doboru sprzetu do prezentowanych kierunkow "dzialanosci" :razz:

Po drugie - jesli jeszcze nie zauwazyles, to spiesze poinformowac cie, ze kazdy korpus cyfrowy Canona ma w nazwie "D", a przed tym "D" jest jakas liczba/cyfra. Jesli wiec pisze o "imponowaniu jedynka przed 'D'", to... no no wlaaaaasnie, o co mi moze chodzic? Rowniez tobie polece porozmawianie z Vitezem na temat wspomnianych wczesniej korepetycji.

Zas jesli chodzi o "ziomali" - ziomale glownie stoja po klatkach, zlopia browar i pala trawe. W moim towarzystwie sformulowania "ziomal" nie zwyklo sie stosowac, ja mam znajomych z duzo wyzszej polki. Ale mniemam, ze musi byc cos w tym, ze ty takich sformulowan uzywasz...

Marek Kondrat w C.K. Dezerterach powiedzial, ze "istotnie tak to juz jest, iz najwieksza uwage zwraca na siebie idiota". Czytujac rozne fora i grupy dyskusyjne nie sposob odmowic mu racji...
    "Dzięki pewnemu forum dyskusyjnemu dowiedziałem się, jak wielu idiotów jest na świecie" - caravaggio, 1963-???? ;-)

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A to przepraszam... zle zinterpretowalem zdanie "imponowac ta jedynka przed "D". W mojej interpretacji bylo to pytanie niegrzeczne, a w oryginalnej tylko troche zuchwale.

Cytat Zamieszczone przez caravaggio Zobacz posta
    Zas jesli chodzi o "ziomali" - ziomale glownie stoja po klatkach, zlopia browar i pala trawe. W moim towarzystwie sformulowania "ziomal" nie zwyklo sie stosowac, ja mam znajomych z duzo wyzszej polki. Ale mniemam, ze musi byc cos w tym, ze ty takich sformulowan uzywasz...

..."istotnie tak to juz jest, iz najwieksza uwage zwraca na siebie idiota". Czytujac rozne fora i grupy dyskusyjne nie sposob odmowic mu racji...
    Brawo miszczu cietej riposty! Musisz byc teraz z siebie dumny.

OK w zwiazku z tym, ze masz racje, to czy juz mozemy skonczyc?
    Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 18-02-2007 o 12:00 Powód: Automerged Doublepost
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

www.northlight-images.co.uk
    40D=10Mp, anti dust, new display, 5fps, 9+2 AF points pricing: 100-1600+H, EF-S,x 1.6, SD, new viewfinder, DIGICIII, option: Wifi grip
    Cały czas się zastanawiam gdzie tu jest odpowiedź na ruchy konkurencji? Z funkcji mających teoretycznie jakiś wpływ na jakość fotografowania można od biedy zaliczyć te dwa dodatkowe punkty AF i może nowy wizjer choć nie wiadomo co nowego miałoby się w nim znaleźć np. więcej informacji, matówka z liniami podziału?
    Taki AF to nie jest zupełnie to czego chcą ludzie, bo oczekiwania są w stronę większej precyzji i pracy w gorszych warunkach a nie jakieś śmieszne dodatkowe dwa punkty które nie będą miały krzyżowych czujników.
    Konkurencja dała bardzo pożyteczny tryb AutoISO a żadnych wieści o tym samym ze strony Canona brak.
    Krótko mówiąc zmiany są na miarę 20D->30D czyli już za rok będzie znowu panika że trzeba szybko coś wypuścić i będzie 50D.

Strona 166 z 190 PierwszyPierwszy ... 66116156164165166167168176 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów