Strona 161 z 190 PierwszyPierwszy ... 61111151159160161162163171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 601 do 1 610 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zodiakalny Rak Zobacz posta
    nieco OT ale tylko nieco:

... cos sie ruszylo, na allegro cena 5D u chlopakow z FOTOit spadla ponizej 8k pln (7999 :-) ) a ja przed momentem od swojego starego dostawcy ze stodoly (gielda) dostalem informacje, ze moze mi sprzedac za 7850 pln (i nie kupilem u niego 1 mln pln coby mial na mnie nie zarabiac) ...

pozdrawiam,
    Napływają sygnały z różnych stron świata, że rzeczywiście cena 5D spada. W stanach po rabatach można dostać za 2150. Co to oznacza trudno powiedzieć. Może zwyczajnie canon korzystając z licznych "przecieków" i rumorrów opróżnia magazyny. Wcale nie jest powiedziane, że robią to po to żeby zrobić miejsce dla następcy.

Aha i jeszcze coś z dpreview na poprawienie humoru:
    Cytat Zamieszczone przez Użytkownik "FullFrame" Re: New Canon SLR NEW
    ohh, you right , I took lunch today with Canon's president and he gave me all the info regarding to new Canon cameras to be on the market pretty soon as well lenses , here's the info, new canon 6D 56Mp , and canon ef 10-600 f1.0, I can't tell you more details, it's top secret!
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-02-2007 o 17:21
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Napływają sygnały z różnych stron świata, że rzeczywiście cena 5D spada. W stanach po rabatach można dostać za 2150. Co to oznacza trudno powiedzieć. Może zwyczajnie canon korzystając z licznych "przecieków" i rumorrów opróżnia magazyny. Wcale nie jest powiedziane, że robią to po to żeby zrobić miejsce dla następcy.
    ... ciekawe tylko do ilu moze spasc, nie chodzi mi o to aby nie przeplacac te 200-400 pln bo za tyle to sobie komfort psychiczny posiadania i robienia fotek moge wyszacowac ale jesli obnizka mialaby byc rzedu 1k pln lub wiecej i zejsc jeszcze poniezej 6k pln to ...
    z pozdrowieniami "69"

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

... ciekawe tylko do ilu moze spasc, nie chodzi mi o to aby nie przeplacac te 200-400 pln bo za tyle to sobie komfort psychiczny posiadania i robienia fotek moge wyszacowac ale jesli obnizka mialaby byc rzedu 1k pln lub wiecej i zejsc jeszcze poniezej 6k pln to ...
    Na pewno w ogóle zaczna rozdawać za darmo.
    Nienawiść do nikona może przybierać bardzo różne oblicza, ale chyba nie aż takie.
    Jarek

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Na pewno w ogóle zaczna rozdawać za darmo.
    Nienawiść do nikona może przybierać bardzo różne oblicza, ale chyba nie aż takie.
    ... wybacz ale podjalem decyzje o kupnie 5D jakis czas temu - od tego czasu monitoruje rynek i widze i sledze wachniecia, najpier byla podwyzka o 100 EUR a poniej spadek do pierwotnej (z przed podwyzki) ceny i teraz zjazd w dol wiec pytanie dla mnie ma sens i nie jest banalne

rozumiem, ze nie dla wszystkich pieniadz ma taka wartosc ale ... to pozostaw kazdemu z nas

udanego pobytu na lazurowym

pozdrawiam
    z pozdrowieniami "69"

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    (...)
    Wiesz różnie może być czasem ktoś może najzwyczajniej "wyjść z nerw". Np ten człek:
    Cytat Zamieszczone przez cytat z forum Dpreview Użytkownik: "10fps"
    D200 = noise machine
    Może canon chce zapobiec takiej frustracji .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

macie zdrowie... a pewnie nic sie nie pojawi a Canon ogłosi upadło stąd takie obniżki by nie oddac za duzego VATu na koniec
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

nieco OT ale tylko nieco:

... cos sie ruszylo, na allegro cena 5D u chlopakow z FOTOit spadla ponizej 8k pln (7999 :-) ) a ja przed momentem od swojego starego dostawcy ze stodoly (gielda) dostalem informacje, ze moze mi sprzedac za 7850 pln (i nie kupilem u niego 1 mln pln coby mial na mnie nie zarabiac) ...

pozdrawiam,
    A ja wczoraj od nich kupilem za 8200. Ale nie zamierzam sie juz tym stresowac, bo aparat jest super :-)

I radze zrobic to samo i skupic sie na zdjeciach. 100PLN w ta czy tamta.........

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja kupiłem od nich za 8000 też wczoraj, chyba w Foto It ceny szybko się zmieniają. Bolał ten wydatek, stres dla mnie, ale zobaczyłem zdjęcia i...jest dużo lepiej
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

To was pogonilo, na tydzien przed anonsem nowych aparatow?
    Przeciez nikt napewno nie wie, czy tam sie nie pojawi np.
    mini 5D za $2K? Moim zdaniem teraz to decyzja jest tylko w rekach
    wyzszych kregow Canona, jak znam zycie, to sa gotowi
    zaanonsowac kazde nowe body, z wyjatkiem najtanszego...
    Co wybiera/wybrali to bedzie bardziej decyzja marketingu niz
    dostepnych technologii.

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    To was pogonilo, na tydzien przed anonsem nowych aparatow?
    Przeciez nikt napewno nie wie, czy tam sie nie pojawi np.
    mini 5D za $2K? Moim zdaniem teraz to decyzja jest tylko w rekach
    wyzszych kregow Canona, jak znam zycie, to sa gotowi
    zaanonsowac kazde nowe body, z wyjatkiem najtanszego...
    Co wybiera/wybrali to bedzie bardziej decyzja marketingu niz
    dostepnych technologii.
    Anons za tydzien, a na polce za miesiac czy dwa. A jesli sie akurat jak w moim przypadku gdzies jedzie, to te potencjalnie pare setek roznicy, to nie robi roznicy ;-)

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Strona 161 z 190 PierwszyPierwszy ... 61111151159160161162163171 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów