To nie moglo byc $10k, gdyz obecny jest znacznie taniej. A canon jeszcze nigdy nie wypuscil nastepcy drozej jak poprzednik.
Mysle ze trzy puszki teraz bardzo nie zbulwersuja tych, ktorym ponoc wiele puszek ma zaszkodzic.
To nie moglo byc $10k, gdyz obecny jest znacznie taniej. A canon jeszcze nigdy nie wypuscil nastepcy drozej jak poprzednik.
Mysle ze trzy puszki teraz bardzo nie zbulwersuja tych, ktorym ponoc wiele puszek ma zaszkodzic.
...
Wiesz wg. podstawowej zasady propagandy to największa bzdura powtarzana wielokrotnie powoduje że z czasem ludzie w to uwierzą.
Po za tym może właśnie będzie tylko 40D dlatego o nim cicho.
Wg. obecnych przepowiedni mają być niby dwie puszki przed PMA 40D i 1Dv. 1Dsv ma być trzy miechy później. Średni format?? i nowe szkła wedle sierpnia, a późną jesienią nowy 5D.
A co będzie? Może po 22-gim będziemy mądrzejsi. Póki co to się można już pogubić w tym wszystkim.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
F@ck! Jesli naprawde 1Ds bedzie pozniej, to sie wkurze. Wczoraj
kupilem bilet do Vegas, bo nie chce mi sie jechac 4 godziny w kazda
strone, a tam ma nie byc 1Ds??? Z drugiej strony 1D ma byc w sumie
identycznym aparatem, wiec chyba bedzie co dotknac
Kurcze, juz troche mam dosc tych rumors'ow... Niech Canon w koncu
da co ma dac, bo ten watek zaczyna sie wymykac spod kontroli...
nieco OT ale tylko nieco:
... cos sie ruszylo, na allegro cena 5D u chlopakow z FOTOit spadla ponizej 8k pln (7999 :-) ) a ja przed momentem od swojego starego dostawcy ze stodoly (gielda) dostalem informacje, ze moze mi sprzedac za 7850 pln (i nie kupilem u niego 1 mln pln coby mial na mnie nie zarabiac) ...
pozdrawiam,
z pozdrowieniami "69"
Napływają sygnały z różnych stron świata, że rzeczywiście cena 5D spada. W stanach po rabatach można dostać za 2150. Co to oznacza trudno powiedzieć. Może zwyczajnie canon korzystając z licznych "przecieków" i rumorrówopróżnia magazyny. Wcale nie jest powiedziane, że robią to po to żeby zrobić miejsce dla następcy.
Aha i jeszcze coś z dpreview na poprawienie humoru:
Zamieszczone przez Użytkownik "FullFrame" Re: New Canon SLR NEW
![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-02-2007 o 17:21
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
z pozdrowieniami "69"
W pewnym sensie moge potwierdzic date 22 lutego.
W czwartek 22 lutego Canon Polska organizuje konferencje prasowa 'dla wybranych' by zaprezentowac rozwiazania technologiczne i nowosci sprzetowe Wiosna 2007.
Specyfikacja nowego 1D calkiem ciekawa ale jesli bedzie bez EC to... moze mi ktos odsprzeda za dobra cene malo zuzytego 1DMkIIN? przesiadajac sie na pelnoklatkowego szybkostrzala 8) .